Kirjoita kirja kuukaudessa — HAASTE!

Haaveiletko kirjan kirjoittamisesta? Oletko odottanut vain oikeaa hetkeä aloittaa? Nyt on se hetki!

kirjahaaste640

HUOM! Haasteeseen ilmoittautumisaika on mennyt umpeen, mutta voit päästä vielä mukaan liittymällä VIP-jäseneksi tai Kirjoita kirja tai käsikirjoitus 10 viikossa -kurssille!

Haastan sinut kirjoittamaan kanssani kuukauden ajan kirjaasi!

Haasteen tueksi tarjoan ilmaiseksi nettiluennon, kolme puhelua ja 30 päivän ajan inspiraatioviestejä, joiden kommenttiosastolle voit ilmoittaa paljonko olet sinä päivänä kirjoittanut.

Arvon kaikkien kirjan valmiiksi saaneiden kesken ilmaisen kirjakonsultaation!

Voiko kirjan kirjoittaa kuukaudessa?

Kyllä voi. Itse asiassa olen kirjoittanut useimmat noin 30 julkaistusta kirjastani reilusti alle kuukaudessa — jos vain koneen ääressä käytetty aika lasketaan.

Oma kirjoitusprosessini toimii niin, että kypsyttelen kirjoja mielessäni kunnes olen valmis ikään kuin “tulostamaan” ne.

Kirjoittamista helpottaa oma kirjoitusjärjestelmäni. Opin sen 20 vuotta sitten äidiltäni, menestykirjailija Kirsti Manniselta (tunnettu myös Enni Mustosena), joka on kirjoittanut yli 150 julkaistua kirjaa.

Jaan tämän järjestelmän ilmaiseksi Kirjoita kirja kuukaudessa -haasteen nettiluennolla.

Haasteen aikataulu

VIP-jäsenet ja Kirjoita kirja tai käsikirjoitus 10 viikossa kurssilaiset voivat liittyä haasteeseen milloin vain. 

Kirjoitusosion ajan julkaisen joka päivä inspiraatioviestin, jonka kommenttiosastolla haasteeseen osallistujat (ml. minä) kertovat paljonko ovat sinä päivänä kirjoittaneet.

Minä haastan sinut kirjoittamaan joka päivä jotain — vaikka vain yhden lauseen.

 

Miksi tämä haaste?

Minulla on tässä ns. oma lehmä ojassa. Olen itse kirjoittamassa kirjaa oivalluksista, joita olen viimeisen 1,5 vuoden aikana saanut.

Kirjan nimi on vaatimattomasti “Tämä kirja muuttaa elämäsi”.

Ennen lapsia kirjoittamiseen keskittyminen olisi ollut helppoa, mutta nyt tunnen tarvitsevani lisätsemppiä ja siksi kutsun sinut mukaan kirjoittamaan kanssani.

Kuinka liittyä haasteeseen?

Jos olet VIP-jäsen tai Kirjoita kirja tai käsikirjoitus 10 viikossa -kurssilainen näet automaattisesti kaikki haaste-kirjoitukset.

VIP-jäsenet ja “Kirjoita käsikirjoitus tai kirja 10 viikossa” -kurssilaiset pääsevät myös katsomaan nettiluennon ensimmäisen viikon jälkeen ja kuuntelemaan puheluäänitteitä.

Sen lisäksi he pääsevät

  • katsomaan nettiluennon milloin vain
  • osallistumaan haastepuheluihin
  • lukemaan ja kertomaan edistymisestäsi päivittäisissä inspiraatioviesteissä
  • tilaamaan muistutukset kaikista haasteeseen liittyvistä tapahtumista ja materiaaleista.

Kysymyksiä joita itse kysyisin

Onko minun pakko kirjoittaa koko kirja kuukaudessa? Ei ole. Tämä voi kuitenkin olla hyvä tilaisuus saada kirja kunnolla alkuun. Äitini ja minun kokemus on, että kirjan ensimmäiset 50 sivua tuntuivat työläimmiltä kirjoittaa. Sen jälkeen kirjoittaminen ikään kuin vie mukanaan.

Voinko käyttää haastetta jo aloittamani kirjan loppuunsaattamiseen? Totta kai!

Miten hyvän kirjan voi kirjoittaa kuukaudessa? Se riippuu sinusta ja esim. siitä, miten paljon olet aihetta hauduttanut.

Esimerkiksi äitini kirjoitti ensimmäisen, kovasti kehutun romaaninsa Maitotyttö kahdeksassa päivässä. Toki sen jälkeen hän muokkasi ja täydensi kirjaa kustannustoimittajan kanssa.

Tämän haasteen ensisijainen tehtävä on:

a) saada sinut näkemään, että pystyt kirjoittamaan kirjan verran tekstiä

b) vapauttaa sinut turhasta itsekritiikistä, joka on ehkä estänyt tätä ennen sinua tarttumasta toimeen ja

c) auttaa sinua kirjoittamaan kirjan ensimmäisen version, jota on hyvä lähteä muokkaamaan eteenpäin.

Voinko kirjoittaa kirjan sijaan käsikirjoituksen? Totta kai! Suosittelen siinä tapauksessa harkitsemaan Kirjoita käsikirjoitus tai kirja 10 päivässä -kurssia, jossa käyn tarkemmin läpi mm. henkilöhahmojen ja juonen kehittelyä ja kolminäytöksistä rakennetta.

Oletko valmis?

Jos missasit deadlinen tai haluat oppia enemmän ideoiden, hahmojen ja juonen kehittelystä, liity Kirjoita kirja tai käsikirjoitus 10 viikossa -nettikurssille.

Tai jos haluat sen lisäksi ymmärtää paremmin itseäsi ja muita, toteuttaa unelmasi, laihtua tai tulla raskaaksi, liity VIP-jäseneksi.