Kirjoita kirja kuukaudessa — HAASTE!

Haaveiletko kirjan kirjoittamisesta? Oletko odottanut vain oikeaa hetkeä aloittaa? Nyt on se hetki!

kirjahaaste640

HUOM! Haasteeseen ilmoittautumisaika on mennyt umpeen, mutta voit päästä vielä mukaan liittymällä VIP-jäseneksi tai Kirjoita kirja tai käsikirjoitus 10 viikossa -kurssille!

Haastan sinut kirjoittamaan kanssani kuukauden ajan kirjaasi!

Haasteen tueksi tarjoan ilmaiseksi nettiluennon, kolme puhelua ja 30 päivän ajan inspiraatioviestejä, joiden kommenttiosastolle voit ilmoittaa paljonko olet sinä päivänä kirjoittanut.

Arvon kaikkien kirjan valmiiksi saaneiden kesken ilmaisen kirjakonsultaation!

Voiko kirjan kirjoittaa kuukaudessa?

Kyllä voi. Itse asiassa olen kirjoittanut useimmat noin 30 julkaistusta kirjastani reilusti alle kuukaudessa — jos vain koneen ääressä käytetty aika lasketaan.

Oma kirjoitusprosessini toimii niin, että kypsyttelen kirjoja mielessäni kunnes olen valmis ikään kuin ”tulostamaan” ne.

Kirjoittamista helpottaa oma kirjoitusjärjestelmäni. Opin sen 20 vuotta sitten äidiltäni, menestykirjailija Kirsti Manniselta (tunnettu myös Enni Mustosena), joka on kirjoittanut yli 150 julkaistua kirjaa.

Jaan tämän järjestelmän ilmaiseksi Kirjoita kirja kuukaudessa -haasteen nettiluennolla.

Haasteen aikataulu

VIP-jäsenet ja Kirjoita kirja tai käsikirjoitus 10 viikossa kurssilaiset voivat liittyä haasteeseen milloin vain. 

Kirjoitusosion ajan julkaisen joka päivä inspiraatioviestin, jonka kommenttiosastolla haasteeseen osallistujat (ml. minä) kertovat paljonko ovat sinä päivänä kirjoittaneet.

Minä haastan sinut kirjoittamaan joka päivä jotain — vaikka vain yhden lauseen.

 

Miksi tämä haaste?

Minulla on tässä ns. oma lehmä ojassa. Olen itse kirjoittamassa kirjaa oivalluksista, joita olen viimeisen 1,5 vuoden aikana saanut.

Kirjan nimi on vaatimattomasti ”Tämä kirja muuttaa elämäsi”.

Ennen lapsia kirjoittamiseen keskittyminen olisi ollut helppoa, mutta nyt tunnen tarvitsevani lisätsemppiä ja siksi kutsun sinut mukaan kirjoittamaan kanssani.

Kuinka liittyä haasteeseen?

Jos olet VIP-jäsen tai Kirjoita kirja tai käsikirjoitus 10 viikossa -kurssilainen näet automaattisesti kaikki haaste-kirjoitukset.

VIP-jäsenet ja ”Kirjoita käsikirjoitus tai kirja 10 viikossa” -kurssilaiset pääsevät myös katsomaan nettiluennon ensimmäisen viikon jälkeen ja kuuntelemaan puheluäänitteitä.

Sen lisäksi he pääsevät

 • katsomaan nettiluennon milloin vain
 • osallistumaan haastepuheluihin
 • lukemaan ja kertomaan edistymisestäsi päivittäisissä inspiraatioviesteissä
 • tilaamaan muistutukset kaikista haasteeseen liittyvistä tapahtumista ja materiaaleista.

Kysymyksiä joita itse kysyisin

Onko minun pakko kirjoittaa koko kirja kuukaudessa? Ei ole. Tämä voi kuitenkin olla hyvä tilaisuus saada kirja kunnolla alkuun. Äitini ja minun kokemus on, että kirjan ensimmäiset 50 sivua tuntuivat työläimmiltä kirjoittaa. Sen jälkeen kirjoittaminen ikään kuin vie mukanaan.

Voinko käyttää haastetta jo aloittamani kirjan loppuunsaattamiseen? Totta kai!

Miten hyvän kirjan voi kirjoittaa kuukaudessa? Se riippuu sinusta ja esim. siitä, miten paljon olet aihetta hauduttanut.

Esimerkiksi äitini kirjoitti ensimmäisen, kovasti kehutun romaaninsa Maitotyttö kahdeksassa päivässä. Toki sen jälkeen hän muokkasi ja täydensi kirjaa kustannustoimittajan kanssa.

Tämän haasteen ensisijainen tehtävä on:

a) saada sinut näkemään, että pystyt kirjoittamaan kirjan verran tekstiä

b) vapauttaa sinut turhasta itsekritiikistä, joka on ehkä estänyt tätä ennen sinua tarttumasta toimeen ja

c) auttaa sinua kirjoittamaan kirjan ensimmäisen version, jota on hyvä lähteä muokkaamaan eteenpäin.

Voinko kirjoittaa kirjan sijaan käsikirjoituksen? Totta kai! Suosittelen siinä tapauksessa harkitsemaan Kirjoita käsikirjoitus tai kirja 10 päivässä -kurssia, jossa käyn tarkemmin läpi mm. henkilöhahmojen ja juonen kehittelyä ja kolminäytöksistä rakennetta.

Oletko valmis?

Jos missasit deadlinen tai haluat oppia enemmän ideoiden, hahmojen ja juonen kehittelystä, liity Kirjoita kirja tai käsikirjoitus 10 viikossa -nettikurssille.

Tai jos haluat sen lisäksi ymmärtää paremmin itseäsi ja muita, toteuttaa unelmasi, laihtua tai tulla raskaaksi, liity VIP-jäseneksi.

18 vastausta artikkeliin “Kirjoita kirja kuukaudessa — HAASTE!”

 1. MInustakin tämä kuulostaa inspiroivalta haasteelta. Itse asiassa juuri tällaista potkua tarvitsisin sillä työssäni olen jumissa! Pitäisi kirjoittaa järkevää opasta mutta en pääse alkuun, jahkailen ja jahkaile. EHkä tästä olisi apua luovuuden kivjoittajana myös työhöni!

 2. Uskomatonta. Olen ihan sanaton tästä ajoituksesta: tavoitteeni on saada gradu alusta loppuun valmiiksi kahdessa kuukaudessa ja juuri lauantaina mietin Katri sinua, että josko sinulla olisi jotain vinkkejä rivakkaan kirjoittamiseen, sillä kaikki tuttavani pitävät tavoitetta turhan kunnianhimoisena. Itse tiedän sen olevan mahdollista, mikäli vain olen kuuntelematta ja toimimatta ahdistus- ja stressiajatusten mukaan ja olen tekemättä gradusta tunneasiaa ;-). Oman aikatauluni mukaan aineisto pitäisi olla kasassa + analysoitu 25.9. mennessä, jolloin myös kirjoitus alkaisi. Ensimmäinen version deadline olisi 16.10, siis lähes samoihin aikoihin, kun olet Katri hahmotellut päivämääräsi. Ohhoh. Jos joku uskoo manifestointiin, tässä taitaisi olla jonkinalinen esimerkki siitä miten se toimii, hahaha. Joten, hitto vieköön, mukana ollaan! Osallistun tähän haasteeseen gradullani niin, että muutan omia kirjoittamisen deadlineja vastaamaan tätä haastetta. 🙂 VIP-jäsenten ei siis tarvitse erikseen ilmoittautua osallistuvansa haasteeseen erikseen, onko näin?

  Kiitos tästä Katri!

 3. Hei, upeaa että jo näin monta osoittaa täällä kiinnostuksensa! Itselläni on ollut romaani jo pidemmän aikaa työn alla, olen kirjoitellut sitä satunnaisesti kun äitiydeltä ehdin. Ilmoittauduin TÄNÄÄN kurssille, jossa työstetään romaania useampia kuukausia, joten aikomuksenani ei ole tehdä sitä kuukaudessa. MUTTA, ihanaa kun saan täältä inspiraatiota ja jonkinlaisia aikatauluvinkkejä. Tuntuu kyllä uskomattomalta johdatukselta tämän haasteen ajoitus, sillä olen vasta ihan äsken tehnyt päätöksen sitoutua romaanini valmiiksi saattamiseen.

 4. Mystistä on! Ystäväni ehdotti minulle reilu kuukausi sitten aivan tosissaan, että minun pitäisi kirjoittaa kirja ulkomailla elämisestäni ja kokemuksistani, kun kulttuurit kohtaavat. Silloin tuntui, että en kai minä saa sellaista aikaiseksi. Nyt tämä haaste panee miettimään.

 5. Mukana ollaan! Kirjaideoita ja -aloituksia monta. Novellikokoelman tynkä. Käsikirjoituksia ja muita ”hyötyoppaita” ajatelmina ja ranskalaisina viivoina lukemattomia. Nyt vain valitsemaan niistä joku (mikäköhän sopisi tähän parhaiten, hmm..) ja mukaan. Ymmärsinkö oikein, eli vippinä olen mukana automaattisesti? Loistavaa. Go Katri go. Jälleen kerran. (Toistan itseäni, eli ainakin synonyymivaraston kartuttaminen aiheellista tulevaa kirjoitusoperaatiota varten :D)

 6. En vip-jäsenenä päässyt kommentoimaan ollenkaan haasteen aloitusluentopostaukseen ja postauksen lopussa lukeekin teksti: Valitettavasti nämä kommentit ovat vain jäsenille. (teksti on tullut silloin tällöin aiemminkin), joten kommentoin nyt tähän sitten.

  Iso kiitos Katri, tämä on todella innostava haaste! Aluksi itselläni oli tarkoitus olla mukana vain sivustaseuraajana ja poimia hyviä vinkkejä yleisesti kirjoittamiseen, mutta aloitusluennon jälkeen innostuin todella paljon! Ajatuksiin tupsahti ihan tyhjästä todella hauska kirjaidea, jota taidankin alkaa tässä samalla toteuttaa. Katsotaan kuinka käy! Juuri nyt on inspis ainakin kohdallaan 🙂 Ihan huippua, Kiitos!

 7. Ei auttanut, vaikka liittyi nettikaupan kautta haasteeseen. Innostava luento sormet syyhyää. Taitaa käydä niin, että raakaversion synoksille syntyy lauantai-illan ratoksi. Sen verran tohkeissani olen. Lajityppi on jo tiedossa. 🙂

 8. Moikka!
  Onko keskustelupalsta mahdollinen laittaa pystyyn näillä sivuilla/FB:ssä/twitterissä tai jossain? Kommentoin tuolla videon puolella, ja uskoisin, että keskustelua syntyisi ihan eri tavalla, jos kommentit eivät hajautuisi yksittäisiin postauksiin.
  Aikoinaan 2000-luvun alkupuolella sulla olikin keskustelupalsta, elämäntapamuutokseen liittyen. JOs täällä jossain on, osoittakaa vain oikeaan suuntaan 🙂

  1. Mä tutkin asiaa. Mulla oli täällä välillä keskustelufoorumi, mutta kun sitä ei käytetty ja siitä seurasi teknisiä ongelmia, poistin sen. Jos useampi haluaa foorumin takaisin esim. tämän haasteen tiimoilta, voin asentaa sellaisen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.