Idean ja kasvien taimia

20130525-015321.jpg

Sisäisen viisauden kuuntelemisessa on yksi “ongelma”. Se nimittäin näyttää ohjaavan ainakin minua jatkuvasti ratkomaan käytännön ongelmia ja parantamaan vallitsevia olosuhteita.

Kutri.net on uudistunut moneen kertaan viimeisen kahden vuoden aikana ja uudistukset jatkuvat edelleen.

Ideoiden taimia

Nyt sisäinen viisauteni (intuitio) ohjaa minua käyttämään seuraavat kolme kuukautta sivuston perusjuttujen parantamiseen, täydentämiseen ja viilaamiseen.

Luon kyllä koko ajan perusmateriaalia eli esim. kirjoitan blogimerkintöja, pidän VIP-puhelut ja webinaarit ja teen VIP-videoita, mutta mitään uusia nettikursseja ei ole hetkeen luvassa.

Sen sijaan julkaisen kesän ajan nyt äänitetyt 10 viikon kevennys kesään -puhelut, jolloin esim. laihduttajat voivat pitää yllä laihdutusmotivaatiota niitä kuuntelemalla.

Isoin juttu on tehdä sivuston navigoinnista niin selkeä, että varsinkin VIP-puolella olevat materiaalit, joita alkaa olla aika järkyttävä määrä, löytyisivät helposti.

Mitä syksyllä seuraa, onkin sitten eri juttu. Minulla on vahva fiilis että silloin on taas aika luoda jotain isompaa uutta, mutta mitä se on, on vielä minulle itsellekin arvoitus. Ehdotuksia ja pyyntöjä otetaan mieluusti vastaan.

Päivän ihan paras uutinen oli se, että esikoinen pääsi syksyksi lähimpään ja todella kovasti kehuttuun päiväkotiin! Tarkoituksena on että ainakin ekan talven ajan herra käy siellä vain osa-aikasesti. 4-5 tuntia päivässä 4-5 päivänä viikossa ilman vilkasta ja viihdykettä kaipaavaa esikoista antaa jo paljon lisää pelivaraa, vaikka vauva olisikin äidin päävastuulla.

Käytin tämän päivän uuden “teeman” ja julkaisukalenterin laatimiseen. Nyt kun Evernote tukee muistutuksia ja vieläpä aika elegantisti, aion hyödyntää niitä ajan tasalla pysymisessä.

Myös uutiskirje uudistuu, minkä vuoksi tällä viikolla ei tule uutiskirjettä. Palautan uutiskirjeen lähetyspäivän taas torstaiksi ja toivottavasti sisällön entistäkin hyödyllisemmäksi ja viihdyttävämmäksi.

Kasvien taimia

20130525-015338.jpg

Päivän toinen hyvä juttu oli se, että sain istutettua eilen taimimarkkinoilta “vahingossa” ostamani yrtit. Vahingossa siksi, että olin siellä vain kuskina pari tutulle. En voinut vastustaa reheviä yrttipöytiä, vaan kaappasin sieltä mukaan muutaman yrtin.

Olen erikoistunut erilaisten kasvien tappamiseen, joten nähdään miten tällä kertaa käy. Kuvaavaa lienee se, että jouduin kilauttamaan kaverille kysyäkseni “miten taimia istutetaan”.

Olennaisinta oli kuulemma kastella kunnolla ja tampata maa taimen juurella tiukaksi niin ettei sinne jää ilmaa.

Kasvimaan viimeistely jäi valitettavasti kesken kun kuopus alkoi ulvoa nälkää, joten jatkan huomenna harjoituksia.

Kiitos että olet kutri.net:in lukija ja mahdollisesti jopa jäsen!

Tiedän etten aina pysty palvelemaan täydellisesti, mutta ainakin pyrin palvelemaan aina niin hyvin kuin resursseillani pystyn.

Odotan ilolla kesää ja sitä, että saan edes tämän rakkaudella kasvattamani sivuston kukoistamaan entistä paremmin. Ja ehkä hyvällä tsägällä yrititkin voisivat säilyä hengissä…

Sunnuntaifiiliksiä

20130113-142802.jpg
Lähdettiin siskon luo maalle moikkaamaan lapsen serkkuja, että lapsen isi sai nukkua rauhassa yövuoron jälkeen.

20130113-143439.jpg
Tähän asti ainoana lapsena kasvanut esikoinen on aina onnessaan kun pääsee tapaamaan “se’ekkuja”. Itse isossa perheessä kasvaneena nautin siitä iloisesta hässäkästä, joka siskon kotona vallitsee kun kaikki lapset kavereineen ovat paikalla.

20130113-144138.jpg

Kummityttö 11 vee oli askarrellut hienon hevostallin. Tuntuu ihan älyttömältä ajatella, että se pieni vauva jota sain hoitaa ekaa kertaa pari viikkoisena parin tunnin ajan on jo kohta menossa yläasteelle!

20130113-145825.jpg

Tosin hurjaa vauhtia tuo esikoinenkin on kasvanut! Onneksi aikanaan uskoin ihmisiä, jotka käskivät nauttia vauva-ajasta. Vaikka välillä on ollut vaikeaa, olen kyllä ottanut ilon irti hyvistä hetkistä.

20130113-150729.jpg

Ja sekin on kiva ajatus, että jos ja kun kaikki menee hyvin, edessä on vielä kerran vauva-aika, mutta tällä kertaa paremmalla ymmärryksellä ja mielentilalla kuin viimeksi.

20130113-151005.jpg

Vielä kahvit aidon Sacher-tortun kera ja sitten kotiin. Suloista sunnuntaita kaikille!

38 asiaa jotka olen oppinut ensimmäisen 38 vuoden aikana

katri38vee

Täytän tänään 38 vuotta. Tajusin muutama päivä sitten taas kerran, että “herranjumala, nythän mä olen jo aikuinen”. Enkä vain aikuinen vaan (varhais) keski-ikäinen! Kääk! Mitä on jäänyt käteen näistä ensimmäisestä 38 vuodesta?

 1. Kuinka huijaat sieniä metsässä (opittu lapsena Pikku Kakkosesta): kävele muina naisina eteenpäin, sitten pysähdy äkkiarvaamatta ja käänny niin nopeasti ympäri, etteivät sienet ehdi piiloutua sinulta.
 2. Kuohkean pullataikinan salaisuus: luo sitko siinä vaiheessa kun taikina on vielä ihan löysää. Eli sen jälkeen kun olet lisännyt puolen litran pullataikinaan ensimmäiset 3-5 dl vehnäjauhoja vatkaa taikinaa tehosekottajalla niin kauan, että taikina alkaa muuttua “rihmaiseksi” reunoilta.
 3. Kun kampaaja ehdottaa “kullan sävyjä” tai “lämpimiä sävyjä” blondaukseen, kieltäydy jyrkästi, sillä lopputulos on kusenkeltainen.
 4. Akro Taikasieni puhdistaa melkein mihin tahansa ilman saippuaa (ja halvat jäljennökset ovat OK myös).
 5. Proteiini on laihduttajan paras ystävä: tuo nopeasti kylläisyyden, ehkäisee makeannälkää, kiihdyttää aineenvaihduntaa, poistaa nestettä.
 6. Pikalaihdutuskuurit eivät toimi. Pysyvästi laihtuminen vaatii elämäntaparemonttia.
 7. Selvännäkijöiden ennustukset eivät pidä minun kohdallani lainkaan paikkaansa (lukuunottamatta kesällä 2008 kuulemaani Niina Matildan ennustusta, että olen seuraavassa maaliskuussa raskaana — mikä saattoi olla itsensä toteuttavaa profetiaa).
 8. Olen ollut  — ja tulen olemaan — koko elämäni hyvä, ehjä ja täydellinen. En vain tajunnut sitä, koska luulin että olen (alhaisen mielentilan) ajatukseni, tunteeni ja toimintani.
 9. En voi olla onnellinen ihan koko ajan, mutta voin olla onnellinen hetkenä minä hyvänsä — olosuhteista riippumatta.
 10. Raskaudella ja synnytyksellä ei ole mitään tekemistä vanhemmuuden kanssa. Vanhemmuus alkaa kun saat lapsen syliisi ja todistajalausuntojen mukaan ei lopu koskaan.
 11. Voin huoletta ignoroida ajatuksia, joita ajattelen silloin kun oloni on jännittynyt, hermostunut, ahdistunut, jäykkä, kylmä, levoton jne. Ne ovat alhaisen mielentilan ajatuksia ja merkki siitä, että kehoni on jostain syystä hälytystilassa.
 12. Aitoa intuitiota kannattaa seurata. Jos syvältä sisältäni tuntuu kumpuavan vahva, vakaa ja levollinen tunne siitä, että minun kannattaa tehdä jotain, vaikken näe siinä mitään järkeä, se kannattaa tehdä. Näin päädyin Supercoach Academyyn, joka räjäytti tajuntani. (Huom! Jos tunteeseen liittyy paineen tunne, silloin tunnetta EI kannata seurata.)
 13. Rakkaus on “vain” ajatus ja siksi neljän vuoden jälkeen voi olla vieläkin rakastuneempi ja enemmän lääpällään kumppaniinsa kuin suhteen alkuhuumassa.
 14. Synnytyksen jälkeen “mestat” voivat olla kipeämmät kuin synnytyksen aikana.
 15. En ole hyvä äiti enkä huono äiti — olen vain äiti, joka korkeassa mielentilassa toimii fiksusti ja alhaisessa… ei ihan niin fiksusti.
 16. Mielenrauha on perustila, sinne pääsemiseksi ei tarvitse tehdä yhtään mitään.
 17. Vihreä pirkka-pesto on parempaa kuin mikä muu Suomessa myytävä pesto.
 18. Ennen kuin tilaat mitään ulkomailta netistä, googlaa aina tuotetta myyvän firman nimi ja “coupon code” tai “discount code”. Yllättävän usein saatat löytää voimassa olevan alennuskupongin ja säästää joskus jopa puolet tuotteen hinnasta.
 19. Melkein aina on edullisempaa varata hotellihuone hotellin omilta sivuilta tai lento lentofirman sivuilta. Tsekkaa ensin mitä hintaa esim. hotels.com tai ebookers.fi  tarjoaa, sen jälkeen käy vertaamassa hotellin tai lentoyhtiön sivuilla olevaa hintaa.
 20. Jos haluat vain edullisen ja luotettavan kulkuvälineen Losiin tai San Franciscoon, käytä Supercheap Car Rentalia.
 21. Tiedon määrää tärkeämpää on tiedon käytäntöön soveltaminen. Eli mieluummin testaa yhtä uutta ideaa tai neuvoa käytäntöön sen sijaan että luet sata vinkkiä ilman että kokeilet niistä yhtäkään.
 22. Paras markkinointivinkki ever (saatu Steve Chandlerilta): Serving not pleasing. Ihmiset maksavat siitä lisäarvosta, jonka tuotteeni tai palveluni heille tuottaa, ei siitä miten millainen ihminen olen. Jos mietin sitä, millaisen vaikutuksen teen asiakkaisiin, huomioni on miellyttämisessä, ei palvelemisessa. Todellinen markkinointi lähtee siitä, että uskon vilpittömästi tuotteeni tai palveluni auttavan muita. Tämän nähtyäni on täysin järkeenkäypää, että haluan tehdä parhaani, että muut löytävät tuotteeni ja näkevät mitä hyötyä siitä on heille.
 23. Älä koskaan asenna uusinta ohjelmistopäivitystä heti sen ilmestyttyä — odota ainakin viikko, googlaa mitä muut ovat sanoneet ja vasta sitten päätä onko päivitys riskin arvoinen.
 24. Kuukuppi hakkaa siteet ja tamponit 6-0.
 25. Erilaisten outojen raskaus- tai sairausoireiden googlaaminen perjantai-iltaisin on tyhmää. Jos niitä on pakko googlata, skippaa vauva.fi, mene terveyskirjasto.fi:hin ja lopulta soita Helsingin Kaupungin terveysneuvontapuhelimeen 09 10023.
 26. Äänikirjat ovat pelastus äidille, joka haluaa oppia lisää, muttei ehdi istua alas lukemaan.
 27. Kun ostat appelsiineja, kokeile samankokoisten appelsiinien painoa kädessä niin, että heilutat kättä ylös ja alas — painavampi on mehukkaampi, osta se.
 28. Säilytä tomaatit huoneenlämmössä — jääkaapissa ne menettävät makunsa.
 29. Homogenisoidusta maidosta tulee ikäviä luufinnejä leukaperiin, homogenisoimattomasta luomumaidosta niitä ei tule.
 30. Saksanpähkinät aiheuttavat minulle aftoja.
 31. Jos kumppani on huonolla tuulella, paras taktiikka on reagoida niin vähän kuin mahdollista ja odottaa että kumppanin oma sisäinen järjestelmä palauttaa hänet mielenrauhaan. Tämä voi tapahtua parhaimmillaan 90 sekunnissa.
 32. Kossu-vissyssä on paras kalori-känni-suhde, myös siksi, että se on niin pahaa, ettei sitä voi juoda kauhean nopeasti.
 33. Itsensä syyllistäminen kääntyy aina itseään vastaan — se vie alhaiseen mielentilaan, jossa se, mistä itseäni syyllistän tapahtuu entistä helpommin ja todennäköisemmin. Itsensä armahtaminen tuntuu kivemmalta ja auttaa pääsemään nopeammin ruotuun ja toimimaan jatkossa fiksummin.
 34. Nopein ja helpoin tapa tehdä hyvältä näyttävä arkimeikki.
 35. Taputtele kasvoja napakasti sormenpäillä ja leukaa alhaaltapäin kämmenselällä aina kosteusvoiteen levittämisen jälkeen ja ihosi pysyy kiinteämpänä. Olen tehnyt tätä lähes päivittäin siitä saakka kun näin vinkin telkkarissa 13-vuotiaana ja väitän sen olevan ainakin osasyy siihen, etten saanut kaksoisleukaa lihavimmillanikaan ja ihoni on ikääni nähden suhteellisen rypytön ja kiinteä.
 36. Tunnen vain ajatteluni. Eli en koe mitään tapahtumaa sellaisenaan, vaan mitä ajattelen siitä.
 37. En voi koskaan varmuudella tietää miksi ajattelen mitä ajattelen juuri nyt.
 38. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. Ja jos se tuntuu vaikealta, kamalalta tai ankealta, olen vain alhaisessa mielentilassa ja voin ignoroida ajatuksiani. 🙂

Onni onnettomuudessa

Olen ollut huomaavinani että tietoteknisillä laitteillani on taipumusta hajota iltaisin ja viikonloppuisin. Tänään kävi kuitenkin tuuri. Kannettavani meni tänään aamupäivällä pimeäksi kesken kirjoittamisen. Vika näytti olevan sen laturissa, mutta vein koneen varmuuden vuoksi huoltoon tsekattavaksi koska epäilin sen akun vaativan vaihtamista. Laturi oli hajalla, akku OK mutta koneen kovalevy oli kosahtamassa hetkenä minä hyvänsä. HUPS!

No, ei auttanut muu kuin jättää kone huoltoon ja toivoa että huollossa saadaan siirrettyä vanhat tiedot uudelle kovalevylle. Jos ei saada, tämä viikonloppu meneekin sitten konetta uusiksi asentaessa…

onneksi kaikki olennainen on turvakopioituna ulkoisilla kovalevyillä tai erilaisissa nettipalveluissa ja esimerkiksi kirjoitan tätä nyt iPadilla.

Oli onnekasta löytää vika jo tänään sen sijaan että kone olisi hajonnut tavalliseen tapaan perjantai-iltana. Hyvällä onnella kaikki tiedot saadaan siirrettyä uudelle kovalevylle suoraan niin, että san koneen huomenna käyttökelpoisena takaisin. Olin alkanut jo tuskastua koneen hitauteen — nyt tajuan että ongelmana oli tod.näk. viallinen kovalevy. Sen lisäksi uusi kovalevy on selkeästi vanhaa nopeampi JA sain selville tavan miten voin kohtuuhinnalla nopeuttaa konetta entisestään. Hetken ajan nimittäin mietin että tarvitsen uuden koneen — no, en tarvitse!

Mikä tässä päivässä oli mielenkiintoista on se, että mielialani pysyi koko ajan vähintäänkin neutraalina ja useimmiten suorastaan hyvänä. Olen nimittäin joskus mennyt ns. ihan hajalle vastaavissa tilanteissa. Nytkin olen vain tyytyväinen siitä, että pääsen kokeilemaan uutta bloggausohjelmaa iPadissa.

Joulua ja uudistuksia [VIP]

Hyvää joulua! Itse olen viettänyt sitä todella rauhallisissa merkeissä. Eilen oli tarkoitus ajaa ensin Hämeenlinnaan, sieltä Mäntsälään ja lopulta kotiin.

Siinä vaiheessa kun katsoin ulos ikkunasta ja näin automme hautautuvan lumipyryyn, “sisäinen viisauteni” sanoi etten lähde autolla mihinkään.

lumisade241212

Sen sijaan kävin hakemassa ratikalla Stockalta meille laatikoita ja pienen valmiiksi sulatetun luomukinkun ja tankkasin kaikessa rauhassa itseäni latte-kahvilla ja kanabagelilla.

bageli241212

Kotona keitin kunnon riisipuurot ja luumu-rusinakiisselit sillä aikaa kun kinkku paistui uunissa. Vaikka kotonamme ei ollut yhtään ainoaa joulukoristetta, fiilis oli mitä jouluisin.

riisipuuro241212

Puuron jälkeen menin 2,5 tunnin päiväunille lapsen kanssa… Joo, olin “vähän” väsynyt edellisyön jäljiltä. Vietimme nimittäin aatonaattona esikoisen 3-vuotissynttäreitä lapsuudenkodissani. Lapsi kävi koko synttäripäivän niin ylikierroksilla, ettei päiväunista eikä oikein syömisistäkään tullut mitään. Riekkuminen kostautui sitten taas superlevottomilla yöunilla…

Niin että siinäkin mielessä oli ihan hyvä että jäätiin kotiin. Kun eilen saatiin rutiniit menemään nappiin, viime yö meni unelmahyvin ja heräsin henkisesti pirteänä.

Kroppa sen sijaan alkaa Kolmannen naisen sanoin “valittaa jokaista kokemaansa kolhua”. Tai tässä tapauksessa kai (sisäistä) potkua. Keho tuntuu todella väsyneeltä, kipeältä ja epämukavalta. Masuvauva on nyt sitä kokoluokkaa, että se pääsee vielä jotenkuten kääntyilemään kohdussa, mutta kuitenkin sen verran epämukavasti, että kohtu tuntuu olevan jatkuvasta venyttämisestä kipeä. Myös lantion luuliitokset  alkavat olla niin väljät, että esimerkiksi jouluruokaostoksilla käynnin jälkeen oli vaikeaa kävellä.

 

maha241212

Periaatteessa vauva voisi syntyä jo kolmen viikon päästä ihan täysaikaisena, mutta eiköhän tätä “iloa” kestä vielä tammikuun loppuun asti…

Uudistuksia

Olen viime ajat puurtanut Kutri.net:in uudistusten parissa. Osa niistä on vielä vaiheessa, osa on tapahtunut kulissien takana ja osa on jo valmis — kuten Raskaaksi rauhallisin mielin -paketti (ent. Raskausopas), joka on osa työn alla olevaa äitiysopasta. Juuri nyt päähuomioni on kuitenkin Onnistunut laihdutus -paketin uudistuksessa, johon tulee kuulumaan uusi Pikastartti-osio, jossa selvitetään Tim Ferrissin DSSS-hengessä mikä on tärkein muutos, joka sinun kannattaa tehdä ensimmäiseksi, jotta saat laihdutuksen hyvään alkuun sillä välin kun (ehkä) käyt henkistä osiota läpi.

Huomenna keskiviikkona alkaa sitten taas kaikille avoin Paras vuosi 2013 -pikakurssi (?), joka on yksinkertaistettu versio viime vuoden Huippuvuosi 2012 -hankkeesta. Tämän pikakurssin kaikki videot on jo äänitetty ja itse asiassa piilotettuna YouTubessa.

Myös jäsenyystyyppeihin tulee — tai itse asiassa tuli jo — muutos. Entiset vuosi-VIP-jäsenyydet muuttuivat “kertajäsenyyksiksi” eli siis periaatteessa ikuisesti voimassa oleviksi. Laitoin aiheesta jo meiliä niille, joille asia koskee.

EDIT: Kuukausijäsenyydet pysyvät ennallaan, mutta voi olla että niihinkin on tulossa jossain vaiheessa jotain parannuksia.  Kuukausijäsenyydet muuttuivat “osamaksuiksi” —  oltuasi vuoden ajan kuukausijäsen, jäsenyys muuttuu pysyväksi. 

Mulla oli periaatteessa neljä eri VIP-kategoriaa, joten joku teistä saattoi saada myös oudon meilin esim. Mailchimpiltä sen jälkeen kun yhdistelin kategorioita. Pahoittelut mahdollisesta häiriöstä!

Tulevaisuuden visiossani — tyyliin 4–5-vuoden päästä — Kutri.net on nettitv-henkisempi systeemi, jossa ilmestyisi päivittäin useita videoita eri teemoista eri tekijöiden kanssa tehtyinä. Fantasioin myös tablettitietokoneilla luettavasta nettilehdestä, jotka kuuluisivat pakettiin. Ajatuksenani on, että siinä vaiheessa liittyville uusille jäsenille on tarjolla on vain kuukausijäsenyyksiä, jolloin tällainen “ikuisuusjäsenyysdiili” voi tulla vuosien mittaan todella kannattavaksi…

Olen viime päivinä havahtunut aika ajoin siihen, miten suunnatonta mielihyvää saan tämän sivuston kehittämisestä. Eli siis ajatuksesta “jes, taas tästä tuli parempi” tai “tästä tulee niin hyvä”. 🙂 Toisaalta olen ollut itseeni tyytyväinen siitä, että olen pystynyt aika hyvin viime päivinä keskittymään olennaiseen. Toisin sanoen olen saanut satamiljoonaa ideaa, mutta sen sijaan että olisin yrittänyt toteuttaa kaikkia yhtä aikaa, olen keskittynyt enemmänkin jo aloitettujen juttujen loppuunviemiseen.

Juu, päivämäärien lisääminen varaussysteemiin on myös tulossa työn alle, samoin kuin kahden viimeisen VIP-puhelun äänitteet.

Haluaisitko oman projekti-blogin kutri.net:in alle?

No okei, yksi vähän hullu idea, joka juolahti tänään mieleen ja joka ei ole olennainen on se, että ainakin teoriassa mulla olisi mahdollisuus lisätä Kutri.net:in alle erillisiä blogeja ilman että se maksaa mulle muuta kuin vähän ylimääräistä aikaa.

Uusia Onnistunut laihdutus -materiaaleja suunnitellessani tuli mieleen, että haluaisikohan joku aloittaa oman kehitysprojektiblogin Kutri.net:in alla? Siis esim. blogin johon kirjaa oman laihdutuksen, kirjoitusprojektin, mielenrauhan etsimisen tai raskaaksi yrittämisen tms. edistämistä. Blogin osoite olisi silloin tyyliin: http://BLOGINNIMI.kutri.net.

Toki noita blogipalveluita on pilvin pimein, mutta tossa nyt olisi se etu, että ainakin samoja projekteja kutri.net:in tuella tekevät löytäisivät blogin helpommin. Tämä liittyy mun ajatukseen siitä, että haluaisin jotenkin tehdä tästä sivustosta yhteisöllisemmän. Toi keskusteluryhmä ei ole ihan ottanut tulta, mutta ehkä pieni blogipiiri voisi toimia paremmin?

Ehkä ideaan liittyi myös se, että laitoin joululahjaksi veljille pystyyn oman sivun ja sitä kautta muistin taas miten mä voin tosiaan lisätä eri sivuja mun pakettiin. Olen sen lisäksi jo pistänyt blogeja/nettisivuja pystyyn mun palvelinpaikalle mm. isäni firmalleni, miehen prätkäjengille ja parille kaverille.

Tämän mun käyttämän WordPressin etuna on se, että jos joku haluaa myöhemmin siirtää sivustonsa/bloginsa omalle palvelimelle tai esimerkiksi wordpress.com:iin, se käy todella helposti.

Jos jollain teistä olisi kiinnostusta, niin ilmoittele: kutri@kutri.net niin ihmetellään miten toi onnistuisi ja mitä se tarkoittaisi käytännössä.

Kutri.net 10 vuotta!

Jouluaattona tuli siis 10 vuotta siitä, kun sain keskimmäiseltä veljeltäni lahjaksi Kutri.net -domainin. Mistään lahjasta ei ole kyllä ollut näin iptkään ja paljon iloa ja hyötyä kuin tästä!

Toki tässä välissä on ollut vuosia, jolloin sivusto on ollut tuuliajolla. Se on aika ajoin jopa vähän surettanut, kun jotenkin nörtisti kuitenkin olin koko ajan kiintynyt tähän sivustoon. Ehkä siksikin tuntuu niin kivalta kehittää sivustoa täysin sydämin.

Jees, nyt alan nukkua että jaksan aamulla ryhtyä hommiin. Saa nähdä selvitäänkö päivällä käymään siellä Hämeenlinnassa. Mäntsälän keikan siirsin suosiolla viikonloppuun. Kaikki ajallaan.

Ihanaa tapaninpäivää kaikille!

nimmari_150

Pyhäpäivää

20121216-151259.jpg

Eilen ja toissapäivänä aikataulut menivät niin päin honkia kuin olla ja voi, joten joulukalenterin äänitys ja muut työt jäivät väliin.

Nyt ollaan Hämeenlinnassa sukuloimassa ja kun (jos 🙂 täältä selvitään, toivon pääseväni töihin.

20121216-151721.jpg

Viime vuonna säästyimme talvikeleiltä lähes kokonaan. Ehkä siksi(kin) on ollut “lieviä” sopeutumisvaikeuksia talvisäähän ja siihen, ettei aurinkoa juuri ole pilvipeitteen alta näkynyt.

20121216-152730.jpg

Eikä tuo aika lailla painava ja potkiva maha tietysti hirveästi helpota menoa. Viime yönä potkittiin taas äitiä herälle useaan otteeseen… ja H-hetkeen on vielä 1-2 kuukautta. Iik ja kääk!

Ja juuri kun ajattelee että kylläpä kaikki on taas raskasta ja ankeaa, sitä muistaa että “niin joo, mähän tunnen vain ajatteluni. Asiat ovat miten ovat, mutta voin ajatella ja tuntea niistä monella eri tavalla. Kuten esim. että olen onnekas että minulla on pieni perheeni, saan tuntea elämän ihmeen sisälläni ja että tämä talvi… No se menee ajallaan taas ohi.

Ihanaa iltapäivää kaikille!

Selkeys antaa energiaa

Alkuperäinen kuva: sxc.hu

Tammikuun lopussa oleva synnytykseni laskettu aika tuntuu lähestyvän uhkaavan nopeasti. Yksi tärkeimmistä asioista, jota tietoisuus lähestyvästä muutoksesta on saanut minut miettimään, on tämän sivuston — ja varsinkin VIP-puolen –ylläpitäminen ja tulevaisuus.

Olen kaivannut jo vähän pidempään selkeämpää visiota — ja visuaalista ilmettä — sivustolle. Lopulta sisäinen viisauteni johdatti minut taas Gloryn Lauran juttusille.

Laura auttoi suorasukaisilla näkemyksillään ja hyvillä kysymyksillään jo loppukesästä minua miettimään omia “brändejäni” uusiksi. Silloin siirsin valmennukset katrimanninen.net:iin ja puhtaat kolmea prinsiippiä käsittelevät jutut kolmeprinsiippia.fi:hin.

Nyt parin tunnin juttutuokio kirkasti dramaattisesti visiotani kutri.netin ja muidenkin sivustojeni suhteen. Ensimmäinen askel oli uudistaa vähän kutri.net:in ulkoasua ja varsinkin etusivua. Väritys on nyt joulun kunniaksi punainen, mutta keväämmällä vaihtunee taas toiseksi.

Sisällöllisistä muutoksista suurin on se, että megapitkät asiatekstihenkiset blogimerkinnät vaihtuvat artikkeleiksi ja blogin varaan lyhyemmille inspiraatiohenkisille jutuille.

VIP-puolen pyörittäminen jatkuu melko lailla samaan malliin kuin ennenkin, joskin aion kyllä pitää äitiyslomaa n. kaksi kuukautta tammi-helmikuun vaihteen tienoilta alkaen, jolloin takaan vain yhden viikottaisen videojulkaisun.

Uutiskirjeen julkaisutahti hidastuu noin kertaan kuukaudessa — tai silloin kun on jotain olennaista sanottavaa. Seuraava tulee nyt (tänään) torstaina.

Juuri nyt minua huvittaa ja kiehtoo eniten se, miten vision selkeytyminen täytti minut taas uudella innolla ja energialla. Mieleeni putkahtelee koko ajan uusia ideoita ja tapoja parantaa vanhaa.

On aina jotenkin yhtä hassua huomata, miten paljon helpommin ja nopeammin omat ajatukset kirkastuvat, kun ne jakaa jonkun sellaisen kanssa, joka tietää jo jotain asiasta.

Onko sinulla jokin asia tai elämänalue, joka tuntuu epämääräiseltä, sumuiselta, sotkuiselta tai ihan vain uuvuttavalta?

Tiedätkö ketään, joka voisi auttaa sinua näkemään selkeämmin mikä siinä oikeasti mättää ja mitä sen suhteen voisit tehdä?

Paluu elämään (ja lähtöruutuun) [VIP]

20121015-094826.jpg

Huh! Viime viikon loppupuoli ei sitten mennyt niin kuin Strömsössä eli flunssa paheni entisestään ja vei loputkin voimat mennessään. En muista edes alkuraskaudessa olleeni noin voimaton.

Loppuviikosta aloin epäillä että syynä vetämättömyyteen voisi flunssan lisäksi olla myös hemoglobiinin lasku ja aloinkin käyttää taas viime raskaudessa hyväksi havaitsemaani Iron Vital F:ää, jossa on kyllä samaa “teollista” rautaa kuin rautakapseleissa, mutta joka ei aiheuta ainakaan minulle samanlaisia vatsanväänteitä kuin rautatabletit.

Sunnuntaina pää alkoi taas toimia niin, että sain tehtyä monta tuntia töitä (mm. raskausoppaan ja editoitua VIP-videon jonka olin kuvannut alkuviikosta — se on nyt täällä.

Määrittelin itselleni uusiksi käytännön asiat, jotka ovat tärkeimmät juuri nyt — ykkösenä oli kehosta huolehtiminen ettei tarvitsisi enää menettää työpäiviä fyysisen vetämättömyyden takia ja loput työjuttuja, joista ykkösenä Kutri.net:in päivityksissä ruotuun pääseminen.

Sängyn pohjalla maatessani mietin paljon sitä, miten voisin luoda Kutri.net:in päivityksiin jonkinlaisen “puskurin” tai “patjan”, jotta edes huono fyysinen kunto ei pilaisi päivitystahtia. Siis tyyliin tehdä jutut pari viikkoa etukäteen tai luoda “hätävaraston”, josta laittaa materiaalia automaattijulkaisuna ulos, jos omat aikataulut tai voimat eivät riitä “tuoreen” materiaalin tuottamiseen.

Ainakaan vielä ei ole tullut vastaan toimivaa käytännön ratkaisua, mutta otan sen merkkinä siitä, etten vielä ole löytänyt aiheeseen sopivaa kulmaa. Tai siis ratkaisu olisi se, että yhtäkkiä mulle avautuisi mahdollisuus parin viikon ajan ylimääräiset 15-20 tuntia lapsivapaata aikaa, jotka voisin käyttää vain vara-varaston täyttämiseen, mutta ainakin miehen nykyisellä työvuorolistalla se on haastavaa. Haastavuutta lisää siis se, että osan ajasta hoitajan pitäisi voida hoitaa lasta jossain muualla kuin täällä meillä, jos mies on ollut yövuorossa.

Parin viikon sisällä Kolme prinsiippiä -valmentajille itsevalmennuskurssi on valmis, joten sieltä vapautuu onneksi useampi tunti viikossa työaikaa.

No, sen jo päätin että vaikka kuinka tekisi jatkossa mieli ensin kommentoida ja vasta sitten hoitaa rutiinihommat, priorisoin raa’asti rutiinihommat kommentoinnin jne. edelle.

Kyllä mua ottaa välillä (alhaisessa mielentilassa) kovastikin päähän se, että rutiinien muodostaminen ja ylläpitäminen ei näytä luonnistuvan. Korkeassa mielentilassa näen useampia käytännön ongelmia tai haasteita, jotka vaikeuttavat osaltaan homman hanskassa pitämistä. Yksi niistä on riittävän unen puute… Minkä vuoksi menenkin nyt nukkumaan sen sijaan että jäisin analysoimaan tähän asiaa enempää.

Olen vilpittämön pahoillani siitä, että EDELLEEN lupaan aivan liian ylioptimistisesti liikoja enkä sitten pysty pitämään kiinni lupauksistani!

En aio kuitenkaan lyödä hanskoja tiskiin — uskon että asiaan on olemassa toimiva ratkaisu, jota minä en vain vielä näe.

Kiitos siitä, että olet yhä Kutri.net:in VIP-jäsen!

Nyt tiistaina 16.10 klo 20 pidän webinaarin aiheesta sisäinen viisaus eli ääretön kykymme uuteen ajatteluun. Kuka tietää mitä uusia ajatuksia se minussa(kin) herättää?

VIP-video 12/08: Katkeruus ja anteeksianto

Anteeksipyyntö kirjoituksistani mielensä pahoittaneille!

Jos olet joskus pahoittanut mielesi kirjoituksistani, haluan pyytää anteeksi: ANTEEKSI! Missään vaiheessa tarkoituksena ei ole ollut pahoittaa kenenkään mieltä!

Edellisen viestin kommenttiosastolla eräs henkilö kertoi kokeneensa että vastaukseni hänen kommenttiinsa oli asiaton ja epäkohtelias. En pystynyt itse näkemään mistä tällainen vaikutelma syntyi, joten pistin aluksi asian lukijan alhaisen mielentilan piikkiin.

Sen verran asia jäi vaivaamaan, että luin ensin uudestaan omat viestini miettien mikä niissä voisi pahoittaa jonkun toisen mielen. Bongasin itse yhden kohdan jonka olisi voinut käsittää väärin. Tänään keskusteltuani ystäväni kanssa, joka on viestinnän ammattilainen ja joka oli lukenut  viestini. Hän osoitti toisen kohdan, jonka todennäköisemmin lukee halveksivana kommenttina kuin sinä lempeänä, lohdullisena viestinä, joka se oli minun mielessäni.

Tällä 12,5 minuuttia pitkällä videolla pyydän anteeksi ja kerron mille kommunikointiongelmille olen itse ollut  sokea. Tein aiheesta videon nimenomaan uusien väärinkäsitysten välttämiseksi.

En halua loukata ketään vain siksi, että olen sokea omalle tekstilleni.

Onko kirjoituksissani vielä jotain muita kohtia tai ilmaisutapojani, jonka olet lukenut — tai joku muu voisi turhan helposti lukea — jotenkin halveksivana, ylimielisenä, ilkeänä, julmana tai muuten inhottavana?

 

Kesäkivaa

Tänään tuli postissa vielä virallinen todistus siitä, että olen “sertifioitu transformatiivinen valmentaja”. Jee!

Muuten olen ottanut tämän viikon vähän enemmän loman kannalta. Eilen käytiin koko perhe Korkeasaaressa.

“Yllättäen” lapsen mielestä retken kohokohtiin kuului rehukärryä vetänyt mönkkäri (eli sellainen nelipyöräinen mopohenkinen vehje) ja hiekkalaatikko, jossa oli lasten kaivureita. Eläimistä kiinnostavin oli kameli. Minun kohokohtiini kuului ihan vain kauniista säästä nautiskelu ja yhdessä miehen kanssa lapsen innon ihastelu.

Illaksi hurautimme lapsuudenkotiini Mäntsälään nauttimaan ihanasta kesäillasta.

Lapsi oli innoissaan siitä että pääsi leikkimään mumman hiekkalaatikolla olevilla leluilla ja hengaamaan isompien serkkujen ja ikäistensä naapurinlasten kanssa.

Äiti oli puolestaan fiiliksissä ammattilaiskokin tekemästä todella maukkaasta paellasta ja muista herkuista.

Tällä viikolla on useampaankin otteeseen käynyt mielessä, miten kiitollinen olen omasta elämästäni yleensä ja erityisesti tästä elämänvaiheesta. Vaikka juuri nyt elämässäni on eräitä fyysisiä haasteita jotka konkreettisesti rajoittavat elämää, henkisesti voin paremmin kuin koskaan.

Tänään olen erityisesti iloinnut uudesta äänikirjasta. Jonah Lehrerin Imagine  käsittelee mm. aivotutkimusten valossa sitä, miten oivallukset syntyvät. No nimenomaan siten, kuin opettajani ovat sen pointanneet (jo ennen kirjan ilmestymistä): oivallukset syntyvät silloin kun olemme ns. korkeassa mielentilassa eli olo on rento, helppo ja kevyt. Kirjaan liittyi aika hassu yhteensattuma (?) — ostin ja latasin sen viime yönä audiblesta valmiiksi iPhoneen kuunneltavaksi. Kuinka ollakaan, päivän ensimmäinen valmennettava alkoi puhua kirjasta heti session aluksi!

Lopuksi haluaisin jakaa kanssanne yhden opettajani Bill Cummingsin koskettavan TEDx-puheenvuoron, joka käsittelee ihmisen hyvyyttä. Vaikka olen kuullut miehen videolla kertomat tarinat pariinkin kertaan, ne koskettavat silti aina yhtä syvästi. Omakohtainen tragedia sai Billin tajuamaan, että meillä kaikilla on kyky tappaa — mutta onneksi myös kyky rakastaa ja antaa anteeksi. Mm. pitkäaikaisvankien kanssa työskennellyt Bill on omistanut elämänsä auttaakseen muita näkemään, että he ovat hyviä, rakastettavia ja arvokkaita.

Ihanaa viikonloppua kaikille!