Stressitön Suomi 2022 manifesti

I

Jokaisella suomalaisella on oikeus elää henkisesti kevyttä elämää ilman stressiä ja turhaa murehtimista.

 

II

Jokaisella suomalaisella on oikeus kokea onnea ja mielenrauhaa päivittäin — olosuhteista riippumatta.

 

III

Jokaisella suomalaisella on oikeus kokea olevansa hyvä, ehjä ja rakastettava sellaisena kuin on.

 

IV

Jokaisella suomalaisella on oikeus tehdä parempia päätöksiä ja valintoja.

 

V

Jokaisella suomalaisella on oikeus olla innostunut ja seurata omaa inspiraatiotaan.

 

TÄHÄN PÄÄSTÄKSEMME

 

1.

Korjaamme väärinkäsityksen, että ulkoiset asiat ja tapahtumat, muut ihmiset tai historiamme luovat tunteemme. Autamme ihmisiä näkemään miten vain ja ainoastaan heidän omat ajatuksensa luovat heidän tunteensa.

Näin he näkevät, että he voivat olla onnellisia, iloisia, rauhallisia ja tyytyväisiä milloin tahansa eivätkä haaskaa enää aikaa ja energiaa yrittääkseen muuttaa ulkoisia olosuhteita muuttaakseen tunteitaan.

2.

Autamme ihmisiä näkemään miten heidän mielialansa vaihtelevat siitä riippumatta mitä he tekevät — samalla tavalla kuin vuorokauden ajat, vuodenajat, vuorovesi, kuukautisikierron vaiheet ja vireyden ja väsymyksen tilamme vaihtelevat automaattisesti ilman että teemme mitään.

Kun ihmiset näkevät että he nousevat ylös alhaisimmastakin mielialasta ilman että tekevät mitään erityistä eivätkä voi estää mielialaa jossain vaiheessa taas laskemasta, he eivät enää hassaa aikaa ja energiaa mielialojen kontrollointiin ja korjaamiseen.

Kun ihmiset näkevät, että myös heidän läheistensä mielialat nousevat ja laskevat kuin vuorovesi, ilman että millään ulkoisella on asian kanssa mitään tekemistä, he säästävät valtavasti aikaa ja energiaa kun eivät koe tarvetta “korjata” toisten mielialaa tai yritä tehdä muita onnellisiksi.

 

3.

Autamme ihmisiä näkemään, miten heidän eri tunteensa ovat vain ja ainoastaan merkki heidän ajattelunsa laadusta ja aivojensa ajattelutehosta. Vaikka tunnetila on oikea, ajatus sen takana voi olla väärä. Kun he näkevät tunteensa ihan vain merkkivaloina, heidän ei tarvitse enää haaskata aikaa ja energiaa omien tunteidensa häpeämiseen,  torjumiseen, korjaamiseen, muuttamiseen tai edes analysointiin.

Kun he ymmärtävät etteivät kykene ajattelemaan selkeästi huonolla tuulella, stressaantuneina, ahdistuneina, masentuneina, ärtyneinä, vihaisina, epätoivoisina ja onnettomina tai silloin kun kokevat olevansa paineen alla tai kiireessä, he näkevät miten järjetöntä on ajatella tulevaisuutta, menneisyyttä, ihsmissuhteita, uraa, elämänsä epäkohtia ja muita tärkeitä asioita silloin kun mieliala on alhainen. Samalla he näkevät että huonolla tuulella kannattaa keskittyä elämään hetkessä ja tekemään asioita, jotka eivät vaadi ajattelua, kunnes mieliala taas nousee — ja se nousee usein jo pienen hetken kuluttua.

Kun he ymmärtävät että ollessaan hyvällä tuulella, rauhallisia, iloisia ja levollisia heidän aivonsa toimivat täydellä kapasiteetilla, he näkevät että se, miten he näkevät maailman hyvällä mielellä on paljon lähempänä totuutta kuin se maailma, jonka he näkevät ollessaan huonolla tuulella.

Tällöin he pystyvät kuulemaan paremmin omaa sisäistä viisauttaan ja tekemään parempia päätöksiä ja valintoja sekä saamaan uusia ajatuksia ja näkökulmia, jotka auttavat heitä ratkaisemaan elämässään olevat oikeat epäkohdat ja ongelmat.

Tällöin he ymmärtävät paremmin myös muiden ihmisten tunteita ja näkevät, kuinka me kaikki olemme loppujenlopuksi samanlaisia. Heidän on helpompi olla anteeksiantavia, armeliaita, avuliaita ja anteliaita, mikä näkyy parantuneina ihmissuhteina ja vahvistuneina ihmissuhdeverkostoina.

 

4.

Autamme ihmisiä näkemään, että he eivät ole ajatuksensa, uskomuksensa, menneisyytensä ja tekonsa, vaan se sama ehjä, hyvä ja rakastettava ihminen, joka he olivat syntyessään. He ovat se, joka ajattelee, uskoo, tuntee, muistaa ja toimii.

Tällöin he ymmärtävät, etteivät he ole rikki eivätkä voi mennä rikki ja näkevät, että ne alhaiset ajatukset joita he ajattelevat itsestään alhaisessa mielentilassa ollessaan, eivät ole totta.

 

5.

Autamme ihmisiä näkemään, että samalla tavalla kuin ihan pienenä lapsena, he eivät tarvitse mitään erityistä syytä tuntea iloa, onnea ja innostusta. Kun he näkevät että hyvät hetket seuraavat hyvää mieltä eikä päinvastoin, heidän on helpompi antaa itsensä tuntea hyvää mieltä, onnea, iloa ja rakkautta milloin tahansa, olosuhteista riippumatta.

 

6.

Kun ihmiset lopettavat turhan stressaamisen ja murehtimisen, eivät enää hassaa aikaa ja energiaa turhiin yrityksiin kontrolloida mielentilaansa, ajatuksiaan, olosuhteita tai muita ihmisiä, he saavat lisää energiaa ja aikaa alkaa ajatella ja tehdä asioista, jotka ovat heistä kiinnostavia, uteliaisuutta herättäviä, jännittäviä, hauskoja tai muuten olennaisia. 

 

OHJENUORAT

1.

Näe ensin itse, miten nämä totuudet näkyvät omassa elämässäsi.

2.

Selvitä miten nämä totuudet voisivat olla merkityksellisiä keskustelukumppanisi elämässä. Kuuntele rennosti ja avoimin mielin, ilman agendaa.

 

3.

Puhu vain omasta ymmärryksestäsi käsin, ole aidosti oma itsesi, jaa omia kokemuksiasi, ymmärrä ja yhdistä.

 

4.

Anna asioiden tapahtua helposti. Älä takerru tuloksiin. Ei tämä nyt ole niin vakavaa.

 

Lisää luettavaa

Kolmeprinsiippia.fi

3 Replies to “Stressitön Suomi 2022 manifesti”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.