10 viikon kirjoitustyöpaja

Haaveiletko kirjan tai käsikirjoituksen kirjoittamisesta? Tai ehkä haluaisit saada lopputyösi valmiiksi? Tämä kesällä 2019 pidettävä 10 viikon kirjoitustyöpaja voi olla juuri se, mitä juuri nyt tarvitset.

Pidän maanantaina 17.6.2019 alkavan ja sunnuntaina 1.9.2019 päättyvän 10 viikon kirjoitustyöpajan, jonka aikana 3–6 kirjoittajaa saavat työstää omia kirjoitusprojektejaan eteenpäin viikkopuheluiden ja minulta saamansa palautteen tukemana.

Kerron alla olevalla videolla mistä työpajassa on kyse

Katso video YoTubessa.

Työpajan sisältö

Työpaja koostuu viikottaisista ryhmävideopuheluista, joiden aikana Katri Manninen antaa suullisen palautteen ryhmän edellisviikon aikana kirjoittamista teksteistä ja vastaa ryhmäläisten kysymyksiin. Puhelut tallennetaan, joten voit katsoa myöhemmin uudestaan saamasi palautteen, jos et muista jotain yksityiskohtaa. Nämä puheluvideot ovat jälkeenpäin vain ryhmäläisten nähtävänä.

Lisäksi Katri Manninen tekee työpajan osallistujille tarpeen mukaan tietovideoita, joissa hän syventää jotain esiin noussutta kysymystä. Osassa videoista saattaa esiintyä kirjalija-käsikirjoittaja Kirsti Manninen, jos hän on Katria parempi vastaamaan kysymykseen.

Tietovideot tulevat osaksi Kutri.net:in tavallisen kirjoituskurssin materiaaleja, joten jos et voi juuri nyt sitoutua kirjoittamaan omaa projektia, voit silti hyötyä työpajasta. Voit lukea täältä lisää itseopiskeltavasta kirjoituskurssista.

Palaute

Tämän työpajan aikana saat Katri Manniselta suullisen palautteen kaikesta, minkä ehdit siinä ajassa kirjoittaa. Samalla kuulet myös muiden kirjoitusryhmässä olevien saaman palautteen.

Lähtökohtaisesti muut ryhmäläiset eivät kommentoi toistensa tekstejä, mutta halutessasi voit ladata tekstisi myös muiden luettavaksi. (Videolla selitys siitä, miksi näin.)

Voinko osallistua millä tahansa tekstillä?

Kyllä, voit osallistua työpajaan minkä tahansa ja missä vaiheessa tahansa olevan tekstin kanssa. Tietenkin kannattaa valita teksti, jota oletat Katri Mannisen voivan kommentoida. Saat itse määritellä sen, mitä ja miten paljon aiot milläkin viikolla kirjoittaa — olennaista on se, että toimitat joka viikko jotain tekstiä. Jos olet kirjoittanut vain yhden lauseen tekstiä, palautat sen ja saat siitä palautteen.

Voinko saada yksityisesti palautetta?

Ei, et voi saada yksityisesti palautetta tällä kurssilla edes maksamalla ekstraa. Tähän on kolme syytä.

Ensimmäinen on se, että Katrilla ei ole aikaa eikä kiinnostusta järjestää yksityisiä palautekeskusteluja.

Toinen on se, että jos olet tosissasi kirjoittamisen suhteen, sinun on hyvä tottua siihen, että saat julkista palautetta. Katrin antama palaute on aina rakentavaa ja kannustavaa, joten sinun ei tarvitse pelätä että sinut nolataan muiden edessä. Sen varmistamiseksi, että palaute on varmasti kannustavaa, työpajaan osallistuvat eivät myöskään kommentoi toistensa tekstejä.

Kolmas syy on se, että kun kuulet toisten saaman palautteen, opit lisää ja saat ideoita, joita et saisi, jos kuulisit vain oman palautteesi. Näin voi käydä siitä huolimatta, että muut kirjoittavat täysin erilaisia projekteja kuin sinä.

Mutta tämähän on yli 10 viikkoa

Kyllä, työpaja alkaa “nollaviikolla”, jonka alkuun mennessä toimitat Katrille kirjoitussuunnitelmasi ja sen materiaalin, jonka olet ehtinyt sitä ennen kirjoittaa. Tämän viikon aikana Katri lukee materiaalit ja suunnittelee jo alustavasti lisämateriaaliksi mahdollisesti tulevat videot. Varsinainen kirjoitusaika on siis 10 viikkoa.

Kerro lisää ryhmäpuheluista

Ryhmäpuheluiden päivä ja ajankohta sovitaan tarkemmin kun tiedän ketä kurssille tulee ja millaiset aikataulut ihmisillä on. Tavoitteena on sopia perjantaina ja maanantain välillä oleva ajankohta, joka sopii useimmiten useimmille ihmisille.

Puhelut toteutetaan Zoom-videopuheluina, joihin voi osallistua halutessasi vain soittamalla suomalaiseen puhelinnumeroon, jolloin maksat puhelusta sen verran mitä operaattorisi perii suomalaiseen lankanumeroon soittamisesta.

Puheluiden kesto riippuu siitä, kuinka paljon Katri on saanut kommentoitavaa materiaalia, miten paljon ihmisillä on kysymyksiä ja miten paljon syntyy keskustelua, mutta normaali puhelun pituus on noin 30-60 minuuttia, vaikka välillä voi ehkä mennä pidempäänkin.

Puheluiden tallenteet tulevat nähtäväksi erilliselle ryhmäsivulle, jonne vain ryhmäläisillä on pääsy.

Mitä tämä maksaa?

Jos olet VIP-jäsen tai ostanut Kutri.net:in kirjoituskurssin, kirjoitustyöpaja maksaa 496 euroa (sis alv 24 %, ilman alvia 400 €).

Jos et ole VIP-jäsen etkä ostanut vielä kirjoituskurssia, työpaja maksaa 595,20 euroa (sis alv 24 %, ilman alvia 480 €).

Kurssin varausmaksu on 100 € (sis alv 24 %). Kurssin loppumaksu pitää maksaa 16.6.2019 mennessä. HUOM! Varausmaksua ei palauteta, joten mieti oletko valmis sitoutumaan tähän ennen kuin varaat kurssin!

Kurssi on enemmän kuin hintansa väärti, jos sitoudut tosissasi kirjoittamiseen ja kirjoitat joka viikko, sillä tekstistäsi saamasi palautteen lisäksi opit enemmän kirjoittamisesta kuin jos saisit vain henkilökohtaista palautetta.