Syömisiä maanantai 30.7.2012

20120731-233805.jpg20120731-233815.jpg

Aamu alkoi mukavasti heraproteiinilta ja nektariinilla. 

Aterian ravintosisältö: 245 kcal, 36 g proteiinia, 12 g hiilihydraattia, 5 g rasvaa, 3 g kuitua

20120731-234258.jpg

Varsinaisena aamiaisena oli puuro mantelivoilla. Toi mantelivoi muuten ei sitten ole mitään halpaa kamaa. On ihan ikävä amerikkalaisen terveys-luomu-henkisen ruokakauppaketjun pähkinämyllyjä, joista pystyi itse jauhattamaan suhteellisen edullisesti haluamansa määrän erilaisia pähkinävoita — ml. mantelipähkinävoita.

Mutta hyvää oli taaas. Keitin puuroon tällä kertaa yhden pilkotun kuivatun viikunan ja yhden kuivatun taatelin tuomaan lisää makua, kuitua ja ravinteita.

Ai niin ja nyt tyydyin reiluun teelusikalliseen mantelivoita.

Puuron ravintosisältö: 226 kcal, 16 g proteiinia, 32 g hiilihydraattia, 4 g rasvaaja 7 g kuitua.

Aamiaisen jälkeen lähdettiin lapsen kanssa pyörimään kaupungille.

Ensin kävin uudella salilla kertomassa uuden saliohjelman tavoitteista. Päätavoitteena on tämän vuoden puolella saada niin paljon lihasmassaa kuin mitenkään on mahdollista.

Sieltä jatkoimme Sörnäisten Lidliin, josta tarttui mukaan vaikka mitä tuoretuotteita ja mm. suklaa-kookospäällysteisiä luomu-riisikakkusia (ks. alla).

20120731-233914.jpg

Mua alkaa AINA Lidlin kassalla naurattaa laskun pieni loppusumma. Käyn yleensä Alepassa ihan vain siksi, että niitä löytyy yksi minuutin kävelymatkan päässä kotoa ja toinen kahden minuutin kävelymatkan päästä.

Osaan arvioida aika hyvin sen, miten paljon ostokseni kulloinkin Alepassa maksavat. Olen siis keksinyt itselleni leikin, jossa arvioin ennen kassalle menoa paljonko ostokseni maksavat — ja sitten jos arvaus on lähelle totta, tulee tietysti voittajafiilis. 🙂

En käy kauhean usein Lidlissä, kun sinne on kuitenkin ”huikea” 7 minuutin kävelymatka, joten siellä arvaukseni menee aina sellaisen 10-20 euroa pieleen. No, mieluummin näin päin.

Lidlistä jatkettiin korttelin päässä olevaan Punnitse ja Säästä -kauppaan, joka myy kaikenlaista luomu- yms. kamaa ainakin teoriassa suhteellisen edullisesti. Paino sanalla suhteellisen. Esim. luomumantelivoi on kallista ihan missä vain.

Mukaan tarttui mm. kookosöljyä, Chian siemeniä, mulperinmarjoja, kuivattua luomuluumuja (puuroa varten), erilaisia pähkinöitä jne. Tässä vaiheessa oli taas vähän nälkä, joten nappasin kokeeksi mukaan OmBarin raakasuklaa-patukan, jossa oli kookosta ja probiootteja. Yleensä raakasuklaa ei ihan kolahda muhun, mutta tämä oli kyllä hyvää. Tai sitten nälkä oli vain paras mauste…

Raakasuklaapatukan ravintosisältö: 190 kcal, 2 g proteiinia, 15 g hiilihydraattia, 15 g rasvaa, 4 g kuitua

Sörnäisistä jatkoimme lapsen iloksi bussilla Kamppiin. Siis otimme bussin ihan vain siksi, että lapsi oli kinunnut bussiin pääsyä. Sinällään mulla ei ollut Kamppiin mitään asiaa siis. Mutta ajauduin sitten sielläkin vielä ruokakauppaan. Henk. koht. tykkään Kampin alakerrassa (yksi kerros katutason alapuolella) olevasta K-supermarketista melkein jopa enemmän kuin Stockan herkusta.

20120731-233950.jpg

Omiin perversioihini kuuluu ruokakaupoissa fiilistely. Eli tutkin mielenkiinnolla kaupassa olevia eksoottisia erikoistuotteita ja mietiskelen, miten siistiä niitä olisi käyttää — mutta jätän homman aina hyvillä mielin siihen. Sen kerran kun olen ostanut näitä erikoistuotteita, ne ovat yleensä jääneet käyttämättä, koska en ole oikein tiennyt mitä niillä tekisin…

Kaupungilla pyörimiseen ja pojan puistossa juoksuttamiseen meni ihan kiitettävästi aikaa. Niinpä kotiin tultuani oli taas nälkä. Päivän shoppailujen ja K-marketissa fiilistelyn jäljiltä päätin vaihteeksi vähän panostaa ruokaan.

Ostamani iso basilikakasvi oli vähän kärsinyt kuljetuksessa, joten päätin käyttää kärsineet osat pestohenkiseen salaattikastikkeeseen.

Pestohenkinen superhyvä salaattikastike yhdelle

  • Kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
  • Pieni valkosipulinkynsi murskattuna ja pilkottuna
  • n. 1 rkl oliiviöljyä
  • n. 1,5-2 rkl valkoista balsamicoa
  • pari cashew-pähkinää
  • ripaus suolaa

Vedä blenderillä hienoksi soseeksi. Jos seos näyttää liian paksulta, lisää oliiviöljyä.

Tuli IHAN JÄRJETTÖMÄN HYVÄÄ. Olisin voinut vetää pelkän kastikkeen sellaisenaan. Tein kuitenkin salaatin, johon laitoin:

  • Tammenlehväsalaattia
  • Rucolaa
  • Grillattua broileria (ostin itse valmiina kaupasta kokonaisen broiskun, käytin toisen rintafileen)
  • 80 g (kuivana) ricotta-pinaatti tortellineja (keitettynä ja jäähdytettynä)
  • Tomaatti
  • Aurinkokuivattuja tomaattikuutioita yrttiöljyssä (tms., ihan perus Rainbow-henkistä kamaa)
  • Pecorino-juustoa juustohöylällä vuoltuina siivuina
  • Varrellista salaattisipulia silputtuna
  • Lehtisellerin varsi
  • Tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä kuivalla teflon-pannulla kevyesti paahdettuna

20120731-234039.jpg

Ruokataivas! Muistin taas miksi kannattaa edes välillä panostaa ruoanlaittoon…
Tortellineja olisi voinut olla vain puolet, mutta hyvä näin.
Koko setin ravintosisältö: 552 kcal, 42 g proteiinia, 35 g hiilihydraattia, 26 g rasvaa, 4 g kuitua

20120731-234024.jpg

Edellisen aterian jälkeen ei sitten hetkeen ollutkaan nälkä…

Ja kun myöhemmin illalla tuli ns. nälän näpsä, ihan vain Punnitse ja säästä -kaupasta ostetut mulperinmarjat eli silkkipuun marjat, nektariini ja kookos-suklaa-riisikakku ajoivat asiansa.

Olen kerran aiemminkin ostanut mulperinmarjoja (”silkkipuun marjat”), mutta silloin en tsekannut mikä niissä on niin ihmeellistä. Marjat sisältävät paljon C-vitamiinia sekä erilaisia phytokemikaaleja. Niiden uskotaan mm. auttavan verenpaineeseen ja anemiaan, vähentävän syöpään sairastumisriskiä ja jopa sisltävän nuorentavia ainesosia! Ooh!

Proteiinia niissä on aika kivasti marjoiksi: 10 % — ja kuitua saman verran. Tosin hiilareitakin löytyy reippaan puoleisesti, joten ihan vain proteiininsaannin takia näitä ei kannata lappaa pussikaupalla naamaan…

Marjojen maku on aika mieto ja vähän ehkä rusinainen. Hintaa en tullut katsoneeksi, mutta arvaan etteivät nämä ole ihan halvimmasta päästä.

20120731-234115.jpg20120731-234103.jpg

Nektariineja syön osin siksi nyt niin paljon, että ostan ne rasiassa ja hedelmien kypsyttyä ne on pakko syödä päivän tai parin sisällä.

Lidlistä ostettu Biokian luomu-kookos-suklaa-riisikakku olikin sitten ihan uusi tuttavuus. Se oli aika makea (mikä ei minua todellakaan haittaa…)  ja kaloreita löytyi yhdestä riisikakusta n. 86 kcal. Eli tämän syöntiä ei voi perustella millään muulla kuin herkuttelulla.

Koko setin ravintosisältö: 166 kcal, 4 g proteiinia, 28 g hiilihydraattia, 5 g rasvaa ja 4 g kuitua

20120731-234128.jpg

Myöhemmin illalla iltavuorosta kotiin palannutta miestä hiukoi, joten taioin meille kanasalaatit. Omastani jätin tällä kertaa tortellinit ja aurinkokuivatut tomaatit pois ja lisäsin tilalle avokadoa. Kastike oli kutakuinkin sama kuin aiemmin päivällä, tosin ilman cashew-pähkinöitä, jolloin se oli juoksevampaa. Ihan älyttömän hyvää yhtä kaikki.

Salaatin energiasisältö: 261 kcal, 18 g proteiinia, 5 g hiilihydraattia, 18 g rasvaa ja 4 g kuitua

20120731-234142.jpg

Perheemme yhteisharrastuksiin kuuluu Huvila & Huussin yhdessä katsominen.

Salaatti ei ihan tyydyttänyt miehen nälkää, joten hän kävi väsäämässä meille rakkaudella kevyt maksamakkara-ruisleivät.

Huomaa hieno ylöspano…

Yksi asia josta tykkään meidän suhteessa on se, että kumpikin tekee mielellään pieniä palveluksia toisille.

Maksamakkaraleivän ravintosisältö: 136 kcal, 7 g proteiinia, 20 g hiilihydraattia, 3 g rasvaa ja 5 g kuitua.

Päivä meni ravitsemuksellisesti oikein kivasti. Toisin sanoen valtaosa ruoasta oli erittäin ravinteikasta ja epäterveellisinkin  osuus (= riisikakku) oli luomua.

Koko päivän saldo: 1758 kcal, 124 g proteiinia, 146 g hiilihydraattia, 74 g rasvaa ja 31 g kuitua.

Energiasta 28 % tuli proteiinista, 33 % hiilihydraateista ja 38 % rasvasta.

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.