Kirjoitushaaste 2017: 19. päivä

“Pelottavin hetki on aina juuri ennen kuin aloitat.”

sama englanniksi:

“The scariest moment is always just before you start.”

Sanoi Stephen King.

Mitä kirjoitit tänään ja mitä aiot kirjoittaa huomenna?

Tänään oli tarkoitus mennä junalla Tampereelle ja takaisin katsomaan sairaalassa olevaa ystävää ja käyttää matka-aika kirjoittamiseen. Soitin matkalla junalle vielä sairaalaan ja sain kuulla että kaveri oli sen verran heikossa hapessa, että olisi parempi jos jättäisin reissun väliin.

Ajaessani kotiin veli soitti ja kertoi tarvitsevansa vielä apua yhden paperin kanssa, jota kirjoittaessa menikin sitten useampi tunti.

Loppupäivä kului “rattoisasti” perhearkea pyörittäessä.

Huomenna olen yksin lasten kanssa kotona miehen ollessa töissä, joten saa nähdä mitä saan kirjoitettua.

Valitsin tämän sitaatin koska se kuvastaa omaa fiilistä myös heppaleffan uudelleenkirjoituksen suhteen. Melkein aina ennen uuden projektin tai projektin vaiheen alkamista on vähän aikaa sellainen fiilis ettei tee edes mieli aloittaa. Siihen on vain yksi lääke — avata tiedosto ja ryhtyä hommiin.

6 Replies to “Kirjoitushaaste 2017: 19. päivä”

 1. Tänään tuli eka nollapäivä – paitsi kirjoitin aamulla kolme sivua päiväkirjaa, eli tavallaan ei tullut 🙂

  Huomenna on taas ajankäyttö omissa käsissä. Olen niin väsynyt että en jaksa nyt miettiä mitä kirjoitan huomenna. Jotain tästäkin varmaan opin 🙂

 2. Luin ja kirjoitin useamman tunnin työjuttuja (tuutorointi), aamulla päiväkirjaa kolme sivua ja vielä tein yhden Tie luovuuteen -harjoituksen.

  Huomenna teen muistiinpanoja Elizabeth Gilbertin kirjasta Big Magic ennen kuin se pitää palauttaa kirjastoon. Plus aamusivut. Plus ehkä harjoitus.

 3. Kirjoitin aamusivut ja Dick & Janen loppuun. Lähetän sen Katri Sulle maililla ihan huvikseen. 🙂 Eka novelli aika hemmetin pitkään aikaan. King sanoi ohjeistuksessa, että pituus 5-6 sivua ja ei saa olla juonta, vaan on keskityttävä tilanteeseen. Nyt siirryn Big Magiciin.

  Huomenna teen BM-muistiinpanot loppuun, koska kirjan palautuspäivä on silloin. Samoin normiaamusivut. Jos harrastuneisuutta riittää, hahmottelen Unelmaryhmä-työjutun nettisivujen sisältöä ensi syksylle.

 4. Eilen tein kuten kaavailin (en Unelmaryhmää).

  Tänään kirjoitin aamusivut, kaksi Tie luovuuteen -harjoitusta ja väikkäripäiväkirjaa. Se unelma on noussut taas esiin ja olen lukenut aiheesta ja pähkäillyt suhtautumistani siihen.

  Sama trio huomenna!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.