Motivaatiota musiikista / Ihana iPod mini!


Ah, nyt se on täällä! Kauan (= vuoden alusta asti) odottamani iPod Mini eli Applen kaunis ja ihana mp3-soitin!!!

En muista koska viimeksi olisin ilahtunut NÄIN paljon mistään elektronisesta laitteesta — vuosi sitten uudesta digikamerastani ehkä?

No miten tämä liittyy Kutri.net:in teemaan? Monin tavoin! Musiikki tekee vaikka kuinka monen tutkimuksen mukaan hyvää niin mielialalle, treeneille kuin älylle ja itselläni musiikin kuunteleminen on olennainen osa liikuntamotivaatiota. Alle vuorokauden käyttökokemuksen perusteella näyttää siltä, että uusi rakkaani lisää liikuntaa myös varsinaisten treenejen ulkopuolella — ruokaa laittaessa oli ihan pakko tanssahdella Kylie Minoguen tahdissa ja töitä tehdessä (ja musiikkia kuunnellessa) jalka vipattaa jatkuvasti… 🙂

Tähän asti olen yrittänyt pärjätä kannettavalla cd-soittimella. CD-soittimen ongelmana on ollut tärinäherkkyys (iPod ei reagoi mitenkään tärinään) ja tietysti se, että lenkillä on ollut vain yhden levyn varassa (plus on joutunut kantamaan mukana rumaa vyölaukkua nyt kesähelteillä). iPodiin musaa mahtuu kymmeniä levyllisiä.

Nyt olen tehnyt iTunesilla (Applen hyperkätevä musiikin “arkistointi”ohjelma, myös PC-Windows-koneille, voit käydä lataamassa sen ilmaiseksi Applen sivuilta !) itselleni erilaisia soittolistoja erilaisia treenejä varten plus muihin tilanteisiin. Eli systeemi toimii niin, että ensin siirrät iTunesiin musiikkia joko superhelposti cdlevyiltä tai netistä lataamalla — sitten isket iPodin piuhalla kiinni, jolloin iTunes päivittää automaattisesti iPodiin joko kaikki iTunesissa olevat biisisi tai sitten vain valitsemasi soittolistat/biisit. iPod miniin musaa mahtuu 4 gigatavun verran, “isoihin” iPodeihin 20 gb tai 40 gb! Siis Suomeksi sanottuna huomattavan paljon!

Tähän kun saan vielä olkavarsihihnan ja Suomeen iTunes Music Storen eli internetissä toimivan musiikkikaupan, paketti on täydellinen!

Suosittelen iPodia erittäin lämpimästi kaikille, jotka haluavat treeneihinsä lisäpotkua ja huippuihanan “treenikaverin”… 😀 Voit ladata soittimeen jopa 1000 biisiä (n. 48-72 tuntia) musiikkia, tehdä soittolistoja, valita mitä soitat niin artistin, levyn kuin genren mukaan. Toimii niin Windowsin kuin tietysti Apple Macintosh -koneiden kanssa. Laite maksaa samanverran kuin keskikallis kännykkä (n. 269 euroa), mutta on mielestäni ehdottomasti hintansa väärti.

Lisää hehkutusta Kirjailijaelamaa-blogissani ja itseni tuntien kaikissa mahdollisissa käänteissä lähitulevaisuudessa (ai miten niin olen rasittavuuteen asti Apple/Macintosh -fanaatikko? :-).

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.