VIDEO: Miksi stressi on (länsimaissa) turhaa?

Tällä 39 minuuttia pitkällä videolla selitän Kylli-täti hengessä piirtäen ja kertoen miten ajatuksemme ja tunteemme syntyvät, miksi luulemme että meidän pitää ottaa synkät, ahdistavat, stressaavat ja masentavat ajatuksemme ja tunteemme todesta, miksi siinä tilassa pienetkin jutut tuntuvat elämän ja kuoleman kysymyksiltä ja miksi juuri siksi meidän pitäisi ignoroida näitä ajatuksia ja tunteita eli olla ottamatta niitä liian vakavasti.

Puhun myös Stressitön vuosi 2022 -visiostani ja siitä miten helposti Suomi voisi olla joka tavalla maailman paras maa.

5 Comments

 1. olemme puhuneet keskusteluissa näistäkin asioista mutta tämä video herätti alussa paljon kysymyksiä mutta mikä parasta niin videon edetessä tuli myös vastauksia.
  AIVAN LOISTAVA VIDEO. KIITOS

 2. Mä olen miettinyt, miten tätä “tekniikkaa” voisi toteuttaa silloin, kun on tilanteessa jossa huono fiilis jatkuu pidempään. Eli jos on syystä tai toisesta esimerkiksi jatkuvasti fyysisesti väsynyt, tai jos on esim. sillä tavalla sairas että on kipuja, hormonitoiminta ei ole kunnossa (esim. kilpirauhasen toimintahäiriö tai paha PMS) jne. Eli silloin kun on selvää, että alhaista mielentilaa ylläpitää pitkälti joku ulkoinen seikka, johon ei kuitenkaan pysty suoraan vaikuttamaan. On aika helppoa keskittyä perusasioihin vähän aikaa kerrallaan, mutta mitä sitten, kun on pakko toimia alhaisesta mielentilasta huolimatta?

 3. nyt sanon jenga omasta kokemuksesta ,että kun fyysysesti on kipeä ja muutenkin käytännön asiat vastustaa ,niin sitä helposti antaa
  luvan itselle mennä alhaiseen mielentilaan ja itsesääliin (olen hyvä myös pysymäänkin siellä)
  sen olen jo ennenkin huomannut että samat elämän vastukset ottaa ottaa paljon kevyemmin paremmassa mielentilassa.
  tekniikassa on kyllä opettemista minullakin ,mutta olen jo huomannut kun on alhaisessa mielentilassa ,niin pitää vain psyykätä itseään ,minä välillä sanon itselleni ,että lopeta paskan jauhaminen.
  niinkuin katrille sanoin minun kohdalla asiat ei muutu kerralla ,mutta kun positiiviseen suuntaan ollaan menossa ,minusta se on mahtava juttu.
  pitää vielä sanoa että onhan meillä katri joka sitä tekniikkaa neuvoo meille.

 4. No ne mielialat vaihtelevat ihan samaan malliin myös silloin, kun serotoniinit on alhaalla, on kipuja, masennusta jne. — jos olette viettäneet paljon aikaa masentuneiden tai esim. kuolemansairaiden kanssa, huomaatte että niilläkin on ihan kirkkaita ja hyviä hetkiä — eroa on ainakin siinä, että jos uskoo olevansa masentunut, ei juuri kiinnitä huomiota niihin hyviin hetkiin tai olettaa niiden vain olevan “vahinko” tai “ohimenevä sattuma”, eikä mielen paluu perustilaan.

  Tai kokemusta voi olla myös siitä, että jos olette kipeitä tai onnettomia, mutta innostutte jostain tai alatte nauraa, ette hetkellisesti muista koko kipua (koska huomio voi olla kunnolla vain yhdessä asiassa kerrallaan).

 5. Loistavaa Kylli-täti ; ) Kiitos tästä, selvensi todella paljon ajattelun ja tunteiden muotoutumista : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *