Kutri kuntoon: 08.–18. viikko / välitilinpäätös

Normaalipainon sisällä kiinteydytään

Kutri kuntoon 2013 -projektia on mennyt nyt neljä kuukautta ja on välitilinpäätöksen aika.

kapeakatri1506

15.6.2013 peilin kautta otetussa kuvassa alan jo näyttää varsin hoikalta. Jee!

Heti synnytyssairaalasta tultuani painoni oli yli 20 kg. Siinä vaiheessa kun aloitin Kutri kuntoon -projektin viikko synnytyksen jälkeen, painoa oli pudonnut nesteenä jo yli 4 kiloa. Ensimmäisten kahdeksan viikon ajan lähinnä katsoin syömisten perään ja painoa putosi kuin itsestään 6,4 kg.

Juuri nyt päättyi toinen vaihe, jonka aikana pidin joka sunnuntai 10 viikon kevennys kesään -puhelun Kutri.net:in VIP-jäsenille ja Onnistunut laihdutus -kurssilaisille.

Kesän 2013 aikana laitan puhelut vähän editoituina VIP-jäsenten ja Onnistunut laihdutus -kurssilaisten saataville nettiin. (Näet ne ainakin blogista.)

Välillä puhelut rönsyilivät muihinkin kuin laihdutusasioihin, mutta olivat ainakin minulle hyödyllisiä ja kiinnostavia.

Viimeisen 11 viikon aikana painoa tippui 6,2 kg, eli keskimäärin vähän yli 500 grammaa viikossa. Katsoin jonkin verran syömisten perään. Ennen kaikkea nautin lähes joka aamu herättyäni 30 g proteiinia maustamattoman heran muodossa veteen sekoitettuna.

Yritin lisätä liikuntaa, varsinkin ulkoilun merkeissä, muttei se vieläkään tullut kauhean säännölliseksi eikä varsinkaan tehokkaaksi.

Mittavertailua

Seuraavasta taulukosta näkyy miten paino ja mitat ovat muuttuneet tähän mennessä:

Kuten kuvasta näkyy, en todellakaan ole laihtunut tasaisesti ympäri kehoa:

En laihtunut tasaisesti ympäri kehoa

Innostuin vertailemaan painoani ja mittojani vanhoihin mittoihini ja kappas — vaikka painan nyt vähän enemmän kuin Kutri kuntoon 2003 -vuoden alussa ja 7 kg enemmän kuin laihdutettuani aikoinaan painonvartijoissa “normaalipainooni”, olen useita senttejä kapeampi kuin silloin.

Sama tai jopa alhaisempi paino -- silti pienemmät mitat!

Tämä johtuu tietysti siitä, että Kutri kuntoon vuoden aikana lisäsin lihasmassaa ja olen sitä jossain määrin pitänyt yllä vuosien mittaan vastusharjoittelulla. Ennen kaikkea en ole tuhonnut lihasmassaa missään vaiheessa millään 1200-1400 kcalin kitukuureilla.

Hyvästä lähtötilanteesta johtuen olen yllättävän lähellä Kutri kuntoon 2013 -vuoden päätösmittoja:

Lantio on kutistunut koko laihdutuksen ajan keskimäärin 1 cm/viikko tappotahtia. Jos tahti pysyy samana, kuukauden päästä viimeistään lantioni pitäisi olla samaa kokoluokkaa Kutri kuntoon 2003 -vuoden lopun mittojen kanssa.

Reidet ovat kaventuneet 0,5 cm viikkovauhtia, joten niiden viimeiset 2 cm pitäisi myös kadota kuukaudessa.

Keskivartalo sen sijaan on kaventunut huomattavasti hitaampaa tahtia — onhan siellä vielä jäljellä kourallinen löysää ihoa. Veikkaan että aikaisintaan vasta syksyllä voi toivoa vyötärönseudun olevan Kutri kuntoon 2003 -vuoden kokoluokkaa.

Seuraavat 12 viikkoa

Seuraavien 12 viikon ykkösjuttu on saada liikunta säännölliseksi osaksi elämää.

Koska motivoiduin laitteista, enkisenä tukenani ovat seuraavat laitteet ja ohjelmat:

Fitbit Flex-askel- ja unimittari

Polarin H6-sykemittari

OmegaWave-mittari

iPhonessa Lift app

Endomondo app

Henkistä tukea haen Method Kutri -keskusteluryhmästä  Saat sen osoitteen liittymällä Methodkutri.net:in sähköpostilistalle:

Liity Methodkutri.net:in postituslistalle
Muut viikkoraportit

Aloitussivu

[gn_siblings depth=”1″]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *