Kutri kuntoon 2013

ennen2Lue uusin Kutri kuntoon -raportti:

Viikot 8-18 Välitilinpäätös (täynnä jännittäviä kuvia ja kaavioita)

Olen lihonut reilusti yli suositusten kummassakin raskaudessa. Ensimmäisessa raskaudessa painoa oli synnyttämään mennessä toistakymmentä kiloa enemmän kuin ennen raskautta. Yhdeksän kuukautta synnytyksen jälkeen olin taas vanhassa painossa ja lähestulkoon vanhoissa mitoissakin — synnytyksen venyttämää vyötäröä ja lantiota lukuunottamatta.

Toisessa raskaudessani, joka päättyi helmikuun alussa 2013 otin painoa vieläkin enemmän. Olin jo raskaaksi tullessani pari kiloa painavampi kuin normaalisti — kiitos Jenkkireissun herkuttelujen. Pari päivää ennen synnytystä painoin 24 kg enemmän kuin ennen raskautta. Viikko synnytyksen jälkeen painoa oli “enää” 17 kg enemmän kuin ennen raskautta eli 19 kg enemmän kuin mitä normaalipainoni 68 kg on.

Koska tämä oli näillä näkymin viimeinen raskauteni ja täytän 40 vuotta tammikuussa 2015, olen omistanut vuoden 2013 raskauskilojen laihduttamiseen ja vuoden 2014 elämäni ihan parhaaseen fyysiseen kuntoon pääsemiseen. Vuoden 2014 projektiin kuuluu myös kaikki hampaiden hoidosta kasvojen ihon “nuorentamiseen” esim. akupunktion avulla.

Kutri kuntoon 2013

 • Aloituspäivä: lauantai 16.2.2013
 • Lopetuspäivä: sunnuntai 17.11.2013
 • Kesto: 39 viikkoa (= sama aika kuin minulle kesti raskaaksi tulemisesta synnytykseen)
 • Punnituspäivä: lauantai

paatonhymyLähtömitat (ja tavoitteet* sulkeissa):

 • Paino: 87 kg (67,9 kg / -19,1 kg)
 • Rinta päältä: 102 cm (87 cm / -15 cm)
 • Rinta rintojen alta: 81 cm (72 cm / -9 cm)
 • Käsivarsi oikea suorana: 27,5 cm (25 cm / -2,5 cm)
 • Oikea hauis jännitettynä: 29 cm (28 cm / -1 cm)
 • Käsivarsi vasen suorana: 28,5 cm (25 cm / -3,5 cm)
 • Vasen hauis jännitettynä 30,5 cm (28,5 cm / -2 cm)
 • Vyötärö kapein kohta: 79 cm (62 cm / -17 cm)
 • Napa: 100 cm (69 cm / -31 cm)
 • Lantio: 111 cm (91 cm / -20 cm)
 • Reisi oikea: 66 cm (54 cm / -12 cm)
 • Reisi vasen: 64 cm (53,5 cm / -10,5 cm)
 • Pohje oikea 40 cm (35,5 cm / -4,5 cm)
 • Pohje vasen: 39,5 cm (35 cm / -4,5 cm)

*) verrattuna Kutri kuntoon vuoden päätöslukemiin

Täältä löytyvät paljastavat  ennen-kuvat, jotka tässä vaiheessa näkyvät vain VIP-jäsenille ja Onnistunut laihdutus -paketin lunastaneille.

Mikä on mielenkiintoista on se, että aikanani Kutri kuntoon 2003 -projektin alussa painoin 13 kg vähemmän kuin nyt, mutta käsivarteni, rintojen alta otettu ympärysmitta ja vyötärön kapein kohta olivat yhtä paksut kuin nyt. (Korjaus: olin tehnyt alunperin näppäilyvirheen vyötärön kapeimpaan kohtaan — oikea mitta on 79 cm ei 70 cm!)

Toisin sanoen tuo 13 kg on pakkautunut vyötärölleni, rintavarustukseen (varmasti imetyksen takia) ja ennen kaikkea alavartalooni!

Aion imettää ainakin vuoden 2013 loppuun asti, joten rinnanympärykseni päältä mitattuna tulee melko varmasti olemaan isompi kuin Kutri kuntoon -vuoden lopussa. Lantion ja vyötärön mitat saattavat olla pari senttiä isommat kuin Kutri kuntoon -vuoden lopussa, jos hankkimani litistys ja kutistus -vyöt ja -korsetit eivät tuo lupaamiaan tuloksia.

Projektin vaiheet

Ensimmäinen vaihe: 16.2.–30.3.

Ensimmäisten kuuden viikon aikana annan kehoni vielä toipua synnytyksestä.

En laske kaloreita, mutta en syö kuutena päivänä viikossa makeita herkkuja ja muutenkin yritän pitää valkoisen jauhon ja valkoisen sokerin määrän minimissä. Lauantai on virallinen herkkupäiväni, jolloin saan sitten syödä ihan kaikkea mitä mieli tekee tai on tehnyt viikon aikana. Tosin tuolloinkin tavoitteena on pitää järki kädessä.

Pidän julkista ruokakuvapäiväkirjaa Evernotessa. (Valitse “Näytä muistikirja” ellet halua liittää muistikirjaa omaan Evernote-tiliisi, jolloin näkisit sen esim. Evernote iPhone-ohjelmassa tai omissa Evernote-hakutuloksissasi.)

Näiden viikkojen aikana käytän ensin Belly bandit -tukivyötä ja sitten Tupler-tekniikan splint-vyötä auttamaan raskauden venyttämän vatsan pienentämisessä ja ennen kaikkea erilleen ajautuneiden vatsalihasten yhteen saattamisessa. Samoin käytän Hipslimmer-lantiokorsettia (lähinnä öisin) lantioluiden takaisin yhteen puristamiseksi.

Liikun sen minkä jaksan, mutta treenaan Tupler-tekniikalla syviä vatsalihaksia sekä tietysti lantiopohjan lihaksia useita kertoja päivässä.

Toinen vaihe: 31.3.–17.6.

Toisessa vaiheessa alan laskea tarkemmin syömisiäni ja optimoida ruokavalion ravintosisältöä suuntaan, joka edesauttaa sekä imettämistä että laihduttamista.

Se, millaista liikuntaa alan harrastaa riippuu pitkälti aikatauluista ja vatsalihasten kunnosta, mutta näillä näkymin ohjelmaan voisi esim. kuulua edellisen raskauden yhteydessä hankkimani Tracy Andersonin Postpregnancy-treenivideo, joka on erityisen pätevä vatsalihasten vahvistamisessa ja vatsan litistämisessä.

Toisessa vaiheessa vuorossa olivat viikottaiset “10 viikon kevennys kesään” -ryhmäpuhelut VIP-jäsenille ja Onnistunut laihdutus -paketin lunastaneille tsemppaamaan ja motivoimaan niin itseäni kuin puheluun osallistujia kymmenen viikon ajan keventämään kehoamme.

Kolmas vaihe: 18.6.–8.9.2013

Kolmas vaihe kestää 12 viikkoa. Sen alussa painoni on 74,4 kg, eli olen päässyt vihdoin ja viimein normaalipainon sisälle painoindeksin perusteella. Nyt aletaan kiinteyttää!

Apuvälineenä minulla on Fitbit Flex-askel- ja unimittari sekä Polarin H6-sykemittari. Stressitasojen ja kunnon kehittymistä mittaa puolestaan OmegaWave-mittari.

iPhonessa apuna liikunnan säännöllistämiseen on Lift app ja Endomondo app. Henkistä tukea haen Method Kutri -keskusteluryhmästä  (saat sen osoitteen liittymällä Methodkutri.net:in sähköpostilistalle).

Tarkoituksena olisi jossain määrin tarkkailla enemmän syömisiä… EHKÄ. Olennaisinta olisi kuitenkin saada liikunta luonnolliseksi osaksi elämää.

Kutri kuntoon viikkoraportit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *