Onnistunut laihdutus vs. dieetit

Millaisen elämäntavan sinä haluat rakentaa ja miten?

Kuvittele että eräänä aamuna heräisit ja päättäisit rakentaa talon, jossa aiot asua koko loppuelämäsi. Ryntäisitkö suinpäin ostamaan lautoja ja nauloja ja alkaisit niistä nakutella talonkulmaa lähimmälle tyhjälle maapläntille?

Et tietenkään.

Ensin käytät aikaa sen miettimiseen millaista elämää haluat elää loppuelämäsi. Haluatko asua umpimaalla vai lähiössä — vai ehkä ulkomailla. Mietit mitä olet valmis maksamaan koko projektista — ja mihin sinulla on oikeasti varaa. Oletko valmis tinkimään mieluummin asuinneliöistä vai lähialueen palveluista? Mikä on sinulle tärkeää? Nauttia sukusi ja ystävien seurasta vai vaihtaa kokonaan kaveripiiriä? Miten uusi elämänmuoto vaikuttaa parisuhteeseen, harrastuksiisi tai työhösi? 

Kun olet päättänyt millaista elämää haluat elää, lähdet selvittämään miten sen voisit toteuttaa. Mistä löydät tontin, jolle rakentaa? Suunnitteletko talosi alusta loppuun itse vai muokkaatko valmistalomallista itsellesi sopivan? Tai ehkä jostain löytyy talomalli, joka sopii sinulle sellaisenaan?

Seuraavaksi mietit ketä aiot pyytää avuksesi talon pystytyksessä. Teetkö kaiken alusta loppuun itse? Käytätkö apuna talkooväkeä tai yksittäisiä urakoitsijoita? Vai palkkaatko jonkun hoitamaan homman puolestasi avaimet käteen -periaatteella?

Lopulta talosi on valmis. Mitä realistisemmat odotuksesi ovat olleet ja mitä selkeämmin olet rakentanut talosta sinun näköisesi, sitä palkitsevampaa siinä asuminen on.

Mutta joskus voi käydä niin, että unelmaelämä osoittautuu harhaksi. Ehkä koko prosessi on ollut niin rankka ja tuskallinen, että kun se on ohi, et enää halua asua talossa, joka muistuttaa sinua kärsimyksistäsi? Tai ehkä laskit väärin resurssisi, eikä sinulla olekaan enää varaa asua unelmiesi talossa? Tai saatat huomata pettymykseksesi ettei valitsemasi elämänmuoto sovikaan sinulle, vaikka tuttavasi näyttävät nauttivan siitä täysin rinnoin.

Kuvittele, että ihan ensimetreiltä alkaen apunasi olisi opas, joka osaisi kysyä sinulta kaikki tarvittavat kysymykset aina siitä alkaen millaista elämää sinä ihan oikeasti haluat elää ja mitä olet valmis tekemään sen eteen.

Kuvittele, että hän auttaisi sinua miettimään miten ja kenen avulla haluat toteuttaa projektisi.

Kuvittele, että hän valmistaisi sinua jo etukäteen mahdollisiin vastoinkäymisiin ja auttaisi laatimaan varasuunnitelmia siltä varalta, että kaikki menee pieleen.

Kuvittele, että hän olisi apunasi myös silloin, kun alat elää unelmaelämääsi.

Onnistunut laihdutus -itsevalmennuspaketti on opas koko sinun laihdutusprojektillesi.

Erilaiset dieettimallit ovat kuin talopaketteja — niitä tarvitaan vasta sitten, kun tiedät minne haluat rakentaa ja mitä. Ne voivat olla todella hyödyllisiä, mutta harvoin sopivat ihan suoraan sellaisenaan kenellekään.

Omavalmentajat, ravitsemusneuvojat, laihdutusryhmät, terapeutit, laihdutuskaverit ja kanssakeskustelijat netin keskustelupalstoilla ovat laihdutuksellesi kuin erilaiset urakoitsijat, työmiehet ja talkooväki taloprojektillesi.

Kaikenlaiset kalori- ja ravintoainelaskurit kuten vaikkapa Kiloklubi, treenipäiväkirjat kuten Endomondo ja HeiaHeia, sykemittarit, pitämäsi blogit ja muut tavat joilla voit seurata ja edistää elämäntaparemonttiasi ovat kuin työkoneet ja työkalut, joita käytät apuna talosi rakentamisessa.

Erikoisdieetit vs. laihdutusohjelmat vs. Onnistunut laihdutus -itsevalmennuspaketti

Perinteiset dieetit

 • Kysyvät ensimmäiseksi: “Miten haluat laihduttaa?”
 • Ei kyseenalaista tavoitettasi.
 • Kertoo sinulle mitä sinun pitää tehdä.
 • Huomio siinä, miten pitää syödä että laihdut.
 • Eivät käsittele lainkaan liikuntaa.
 • Sopii kestämättömiä pikaratkaisuja vaativille, jotka eivät oikeasti halua laihtua pysyvästi.

Kehittyneet laihdutusohjelmat

 • Kysyvät ensimmäiseksi: “Miksi haluat laihduttaa?”
 • Varmistaa että painotavoitteesi on realistinen.
 • Kyselee sinulta pituuden, painon ja tavoitteesi ja kertoo mitä sinun pitää tehdä.
 • Huomio ensin siinä miten pitää syödä että laihdut ja sitten siinä, miten voit syödä ihannepainossasi
 • Kertoo mikä liikunta olisi sinulle laihduttavinta
 • Sopii ihmisille jotka eivät ole valmiita todelliseen muutokseen ja ottamaan täyttä vastuuta omasta elämästään ja jotka tykkäävät harrastaa laihduttamista.

Onnistunut laihdutus

 • Kysyy ensimmäiseksi: “Haluatko oikeasti laihduttaa vai yritätkö ratkaista laihduttamalla jotain ihan muuta ongelmaa?”
 • Varmistaa että henkiset odotuksesi ja kauneusihanteesi ovat realistiset ja että tiedät mitä ihannepainoosi pääseminen sinulta oikeasti vaatii.
 • Auttaa sinua selvittämään mitä juuri sinun kannattaa tehdä ja mitä oikeasti haluat tehdä laihtuaksesi pysyvästi.
 • Huomio alusta alkaen siinä, miten sinun pitää syödä pysyäksesi loppuelämäsi ihannepainossasi (eli ei erillistä laihdutusruokavaliota).
 • Auttaa sinua löytämään ensin liikunnan ilon ja sitten miettimään millainen liikuntaohjelma on sinulle paras .
 • Sopii aikuisille ihmisille, jotka ovat valmiita suureen sisäiseen muutokseen ja ottamaan täyden vastuun elämästään sekä haluavat käyttää elämänsä johonkin tärkeämpään kuin jatkuvaan laihdutukseen ja jojoiluun.

Millaista on käyttää Onnistunut laihdutus -itsevalmennuspakettia?

Kuvittele että tulet valmennettavakseni.

Ensimmäisellä tapaamisella pyydän sinua kertomaan itsestäsi ja siitä, mitä ajattelet laihdutuksesta.

Välillä kysyn sinulta kysymyksiä kuten: “Uskotko laihduttuasi olevasi onnellisempi, rakastetumpi tai itsevarmempi kuin olet tänään?” tai pyydän sinua kuvittelemaan että: “Heräät huomenna ja huomaat laihtuneesi ihannepainoosi. Mitä ajattelet, teet ja tunnet?”

Vastatessasi kysymyksiin alat nähdä laihdutuksen ja suhteesi siihen uudessa valossa. Ehkä huomaat kuten eräät paketin käyttäjät ovat jo huomanneet, että laihduttaminen ei edes ratkaise todellisia ongelmiasi.

Nähtyäsi totuuden tilanteestasi, voit alkaa työstää kyseisiä ongelmia erikseen — samalla kun laihdutat ihannepainoosi ihan vain siksi, että se on mahdollista, eikä edes hirveän vaikeaa.

Osoitan havaintosi oikeaksi kertomalla tutkimuksista ja teorioista, jotka esimerkiksi osoittavat millä kaikilla tavoin me ihmiset huijaamme itseämme.

Välillä saatan kertoa omia kokemuksiani laihdutuksesta ja laihtumisesta. Ehkä tarinani saavat sinut nauramaan ja nauraessasi kanssani vanhoilleni höpsöille uskomuksilleni, jolloin voit päästää irti omista vanhoista uskomuksistasi, jotka vielä hetki sitten tuntuivat ahdistavalta.

Ymmärrät, että laihduttaminen voi olla ihan vain käytännön asia siinä missä kodin remontointi, puutarhanhoito, auton korjaaminen, sisustaminen, siivoaminen, hampaiden pesu tai muiden rutiinihommien hoitaminen.

Lähtiessäsi luotani olosi voi olla vapautunut, kevyt ja levollinen. Ehkä voit jo arvostaa vähän enemmän kehoasi. Voi olla, että tunnet itsesi onnelliseksi ja iloiseksi, koska näet, että voit lopettaa itsesi kiristämisen onnellisuudella.

Ole oma valmentajasi!

Itsevalmennuspaketti on kuin 9-12 kerran tapaamissarja kanssani — jonka voit kokea oman kotisi rauhassa omaan tahtiisi.

Jokainen osio sisältää teorioita, tarinoita, sitaatteja, joita olen imenyt itseeni kymmenessä vuodessa ensin Kutri kuntoon -projektin aikana ja sitten joulun 2005 loppuunpalamisesta toipuessani. Olen viimeisen kuuden vuoden ajan opiskellut täyspäiväisesti ihmismielen toimintaa, rajoittavia uskomuksia ja niiden syntyä sekä sitä, miten luomme omat  tunteemme ajatuksillamme.

Ennen kaikkea paketti sisältää  transformative coaching -tyylistä tuttuja valmennuskysymyksiä, jotka huippuvalmentajat kuten opettajani Michael Neill, ovat kehittäneet ja muotoilleet niin, että ne auttavat sinua näkemään ongelmasi uudessa, rehellisemmässä valossa. Voit vastata kysymyksiin halutessasi netissä täytettävillä kaavakkeilla ja lähettää vastaukset itsellesi sähköpostilla.

Nähdessäsi ongelmasi uudessa valossa suhteesi siihen muuttuu. Kun kyseenalaistat vanhat rajoittavat uskomuksesi, vapaudut niiden vallasta. Ymmärrät mikä sinua on estänyt tähän asti laihtumasta pysyvästi ihannepainoosi, näet miten voit muuttaa omia ruokailutottumuksiasi pysyvästi  ja voit oppia nauttimaan liikunnasta.

Sen lisäksi itsevalmennuspaketissa on lähes kahden tunnin edestä videoita, joilla kerron mm. omista laihdutuskokemuksistani, kehosuhteestani ja siitä miten elämäntaparemontti muutti minun elämäni. Samoin sivuilta löytyy äänitteitä, joilla ohjaan sinut mielikuvamatkoille.

Onko Onnistunut laihdutus oikea vaihtoehto sinulle?

Vain sinä voit sen tietää. Kysy sydämeltäsi:

 1. Sulje silmäsi, laske leukasi kevyesti kohti rintaa, hengitä muutaman kerran oikein syvään ja ajattele jotain ihanaa, mistä tulee rintakehään lämmin ja pehmeä olo.
 2. Kysy itseltäsi: Haluanko minä ostaa tämän paketin?
 3. Oikea vastaus tuntuu kumpuavan sisältäsi. Se voi olla hyvinkin hiljainen ja pehmeä.
 4. Jos vastaus on “Kyllä”, voit ostaa Onnistunut laihdutus -itsevalmennuspaketin nettikaupastani.
 5. Jos vastaus on “Ei”, voit esittää jatkokysymyksen: “Mitä minä haluan?”

Mitä ikinä haluatkin, toivon koko sydämestäni, että saat sen!

Onnea matkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *