4. Mitä haluat tuntea tulevana vuonna?

Tänään mietimme mitä tunsimme viime vuonna ja mitä haluamme tuntea tulevana vuonna.

Seuraavalla vähän alle 9 minuuttia pitkällä äänitteellä ohjaan sinut “tunnustelemaan” kulunutta ja tulevaa vuotta energisesti ja emotionaalisesti. Vaihtoehtoisesti voit vain sulkea silmäsi ja “skannata” mielessäsi ensin viime vuoden läpi, sitten miettiä mitä haluat seuraavana vuonna ja lopuksi käydä tulevan vuoden läpi samalla lailla mielessäsi kuvitellen mitä kussakin kuussa haluat tuntea.

Mitä haluat tuntea tulevana vuonna?

Tunteemme ovat seurausta ajatuksistamme. Mitä ajattelet päivästä toiseen, sitä myös tunnet päivästä toiseen. Kun muistelen eri vuosia, huomaan että jokaiseen vuoteen tuntuu liittyvän tietynlaisia tunteita. Esimerkiksi Kutri kuntoon -vuosi tuntui selkeältä, raikkaalta, reippaalta, valoisalta ja hyväntuuliselta. 2005 jolloin sain lopuksi burnoutin tuntui riehakkaalta, sähköiseltä ja jännittävältä, mutta myös hektiseltä ja jännittyneeltä. 2009 vuoteen liittyy voimakkaasti odotuksen tunne -- koska odotin lasta -- ja tietynlainen sisäänpäinkääntymisen tunne. 2010 vuosi tuntuu nyt ajatellen kiireiseltä, kaoottiselta, puurtamiselta, koska olin tuore äiti ja samalla yksi iso työprojekti kaatui minusta rippumattomista syistä aika pahasti niskaan. Pidän mahdollisena, että tulemalla tietoiseksi siitä, millaisia tunteita olemme tunteneet ja haluamme tuntea, voimme ohjata jossain määrin omia tekojamme ja ajatuksiamme sellaiseen suuntaan, että meidän on helpompi kokea kyseisiä tunteita.
 • Katso vastaustasi ensimmäisen päivän toiseen kysymykseen: "Mitä sinulle tulee mieleen kuluneesta vuodesta?" Kun tänään mietit kulunutta vuottta, miltä vuosi tuntuu nyt? Jos kuuntelit ylläolevan äänitteen, kirjaa tähän sen mieleen tuomat ajatukset.
 • Jos sinä saisit valita, miltä haluaisit huippuvuoden 2012 tuntuvan?
  Missä tunnetiloissa haluaisit etupäässä vuotesi viettää?
  Millainen vuosi tuntuisi erityisen hyvältä kuluvan vuoden jälkeen?
  Jos kuuntelit sivun alussa olevan äänitteen, kirjaa tähän sen mieleen tuomat ajatukset.
 • Luomme kaikki tunteemme omilla ajatuksillamme. Millaiset ajatukset olisivat mahtaneet luoda ne tunteet, joita koit 2011?
  Tai mitä huomasit ajattelevasi tai jopa sanovasi ääneen useimmiten vuonna 2011?
  Ajattelitko esimerkiksi: "Elämä on ihanaa" tai "Jos mä vaan selviän tästä hengissä" vai ehkä "No tää nyt on tätä" vai "Elämä on aika kivaa"?
 • Katso vastauksiasi kysymykseen mitä haluat tuntea 2012. Millaiset ajatukset herättävät sinussa sellaisia tunteita?
  Tai millaiset ajatukset liittyvät kyseisiin tunteisiin?
  Oletko joskus elämässäsi kokenut kyseisiä tunteita? Jos olet, millaisia ajatuksia silloin ajattelit?
  Tai mieti ensin mitä pitäisi tapahtua, että voisit tuntea kyseisiä tunteita ja katso sitten tarkemmin mitä ajatuksia kyseiset tapahtumat sinussa voisivat herättää.
  Jos haluat tuntea päinvastaisia tunteita kuin edellisvuonna, mikä olisi vastakkainen ajatus edellisvuoden tunteita aiheuttaneille ajatuksille?
  Jos esimerkiksi ajattelit "mulla ei ole muita vaihtoehtoja kuin kestää tämä", voisit kääntää ajatuksen muotoon: "mitä kaikkia muita vaihtoehtoja mulla on kuin kestää tämä?" tai "mulla on muita vaihtoehtoja kuin kestää tämä" tai "miten mä voisin nauttia tästä mahdollisimman paljon".
 • Miten voisit edesauttaa haluamiesi tunteiden kokemista?
  Jos esimerkiksi haluat tuntea onnellisuutta, voisit alkaa tietoisesti kiinnittää huomiota asioihin, jotka ovat hyvin vaikkapa kirjaamalla ylös joka aamu tai ilta asiat, joista olet kiitollinen.
  Jos haluat saada enemmän rakkautta elämääsi, voit miettiä millaisista asioista sinulle tulee rakastava olo ja lähteä sitten toteuttamaan niitä.
  Jos haluat kokea enemmän iloa, voisit laatia itsellesi "ilokuurin", joka sisältää säännöllisin väliajoin iloa tuottavien asioiden tekemistä.
  Jos haluat tuntea suurempaa turvallisuuden tunnetta, voit miettiä mitkä asiat tuottavat sinulle turvallisuuden tunteen ja mitkä turvattomuuden tunteen. Sen jälkeen voit joko miettiä miksi ko. asiat luovat kyseisen tunteen ja joko muuttaa omia uskomuksiasi niiden suhteen. Tai voit alkaa raa'asti karsia asioita, jotka laukaisevat sinussa turvattomuuden tunteita herättäviä ajatuksia ja tehdä enemmän asioita, jotka tuottavat sinussa turvallisuudentunteen herättäviä ajatuksia.
 • Mitä ajatuksia tämä tehtävä herätti? Näetkö nyt edellisvuoden uudessa valossa? Miltä ajatus tulevasta vuodesta nyt tuntuu?
 • Voit lähettää kaavakkeen sähköpostissa itsellesi.
  Jos painat alla olevaa tulostuspainiketta, voit printata vain kysymykset ja jo kirjoittamasi vastaukset katoavat, joten lähetä viesti ensin sähköpostiisi ja tulosta se halutessasi sieltä.

Huomenna ihmettelemme eri elämänalueita ja sitä, mille ja miten haluamme antaa ensi vuonna eniten huomiota ja energiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *