3. Mistä unelmoit?

Unelmat ovat tärkeitä. Vaikka on vieläkin tärkeämpää elää hetkessä, unelmat antavat elämäämme suunnan ja luovat toivoa. Vaikka nautimme täysillä tästä hetkestä, on kivaa tietää että edessä on lisää kivoja asioita. Jos juuri nyt elämä tuntuu vaikealta ja raskaalta, unelmat voivat toimia majakkana, joka ohjaa meidät haastavien aikojen läpi.  “Niin kauan kuin on toivoa, on elämää.”

Kaikki unelmat eivät ole tasavertaisia. Jokainen meistä tietää sydämessään, mitä oikeasti haluamme ja tarvitsemme. Valitettavasti päämme selittää joskus niin kovalla äänellä mitä meidän pitäisi haluta, ettemme kuule sydämemme ääntä.

Näiden kysymysten tarkoituksena on auttaa näkemään mitkä unelmistasi ovat ulkopuolelta tulevia toiveita, joita tavoittelemme, koska “olisi hyvä tai oikein haluta näitä asioita” — ja mitkä aitoja, sydämestä kumpuavia haluja, joita emme pysty aina edes selittämään ja joita jotkut pitävät jo syntymässämme (tai sitä ennen) saaminamme tehtävinä.

Minä en tiedä mistä nämä aidoksi inspraatioksi kutsumani syvät halut ja tarpeet oikeasti ovat peräisin — tiedän vain, että mitä enemmän seuraan omaa sydäntäni ja mitä vähemmän teen asioita siksi, että “niin kuuluu tehdä”, sitä kivemmalta ja innostavammalta elämä tuntuu.

Mistä unelmoit?

Tänään lähdetään ihmettelemään mistä sinä unelmoit ja mitä sydämesi oikeasti haluaa.
 • Mitä sinulle tulee kysymyksestä ihan ensimmäiseksi mieleen? Kirjaa ylös ihan kaikki pienimmätkin unelmat aina täydellisen huulipunasävyn löytämisestä alkaen.
  Tämän tehtävän ideana on ottaa ns. löysät pois eli tyhjentää mielesi pinnallisemmista ja tavallisimmista toiveista, jotta voit päästä käsiksi unelmiin, joita et ehkä kehtaa tunnustaa edes itsellesi.
 • Kirjaa ylös vain uudet mieleen tulleet unelmat.
 • Kadehtiminen on merkki jostain omasta laiminlyödystä unelmasta. Siksi sen kieltäminen on höpsöä, koska silloin kiellät oman unelmasi kahdesti.
 • Joskus myös paheksuminen saattaa olla merkki siitä, että yritämme irtisanoutua jostain omasta tarpeesta tai taipumuksesta.
  Saatamme paheksua ihmisiä, jotka sanovat mitä ajattelevat, koska olemme kieltäneet itseämme sanomasta asioita suoraan. Tai paheksumme ihmisiä, jotka hakeutuvat huomion keskipisteeseen, vaikka oikeasti haluaisimme itse saada enemmän huomiota.
 • Mistä asioista huomaat ajattelevasi tai sanovasi jopa ääneen että "sitten mä olen onnellinen...", "mä olisin niin onnellinen..." tai "mä en ole onnellinen, ennen kuin..."
  Vaikka kyse on osin vain fraasista, se saattaa antaa vinkkejä siitä, mitä tavoitteita yrität tavoitella kiristämällä itseäsi onnellisuudella.
 • Mikä unelmasi tai halusi nolottaa sinua niin, että hädin tuskin uskallat myöntää sen itsellesi? Mitä siinä on niin noloa tai kiusallista?
 • Usein epäonnistumisen pelkomme on niin suuri, ettemme anna itsemme edes unelmoida siitä, mitä haluamme.
 • Jos saisit tänään luoda elämäsi uudestaan täysin puhtaalta pöydältä, millaisen elämän loisit?
 • Jos kaikista töistä maksettaisiin yhtä suurta palkkaa, kaikkia ammatteja arvostettaisiin yhtä paljon ja voisit päästä mihin ammattiin tahansa, mitä haluaisit tehdä työksesi?
 • Sulje silmäsi, hengitä syvään ja kuuntele hetki mieltäsi ja sydäntäsi. Mitä muuta haluat? Mitä oikeasti haluat?
 • Ajatteletko tai sanotko usein jostain asiasta: "Mä en halua, että... tai "mä en ainakaan halua..."?
  Aina kun ajattelet mitä ET halua, mieleesi nousee kauhukuva kyseisestä asiasta. Joidenkin mukaan tämä mielikuva saa alitajuntasi luulemaan että HALUAT että kyseinen asia toteutuu. Siksi onkin viisaampaa miettiä mitä haluat.
  Toisin sanoen jos ajattelet "en halua jäädä yksin", saatat nähdä itsesi sielusi silmin yksinäisenä ja onnettomana => lähdet alitajuisesti toteuttamaan tätä mielikuvaa.
  Jos taas sanot "haluan että minulla on ihana kumppani", mieleesi nousee kuva sinusta ihanan kumppanisi kanssa => lähdet alitajuisesti tekemään valintoja, jotka toteuttavat mielikuvasi.
 • Ainoa syy ettet ole tänään onnellinen on se, että yrität kiristää itseäsi onnellisuudella tavoittelemaan asioita, joita et sydämessäsi halua tai jotka eivät ole sinulle niin tärkeitä kuin sinä ja muut yrittävät uskotella sinulle.
  Jos annamme itsellemme luvan olla onnellisia tapahtui mitä tapahtui, silloin alamme tehdä asioita koska ne ovat kiinnostavia, innostavia tai hauskoja. Tai koska haluamme nähdä mihin oikeasti pystymme tai haluamme ihan vain uteliaisuudesta kokea miltä jonkin asia tuntuu.
  Katso aiempia vastauksiasi samalla kun kysyt itseltäsi:
  "Minkä näistä unelmista toteuttaisin, jos olisin valmiiksi onnellinen?"
  tai
  "Mitä haluaisin, jos tietäisin ettei mikään tee minua onnellisemmaksi tai onnettomammaksi kuin mitä olen tänään?"
  Kirjaa ensin alla oleviin laatikoihin 3-5 unelmaa tai tavoitetta tuntuu nousevan esiin tai "kutsuvan nimeäsi"?
  • Mitkä innostavat sinua eniten?
   Mistä tulee rauhallisin ja varmin olo samalla kun mieleen nousee ajatuksia kuten "tämä on tärkeää" tai "tämä tulee toteutumaan"?
   Minkä unelman toteuttaminen voisi olla kiinnostavinta?
   Minkä unelman toteutuminen voisi tehdä elämästäsi merkittävästi helpompaa, miellyttävämpää, kevyempää tai nautinnollisempaa?
   Minkä unelma liikuttaa sinut kyyneliin, vaikket edes tiedä miksi haluat sen oikeasti toteuttaa?
 • Vastaa unelmat valittuasi kunkin unelman kohdalla seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitä sinulta vaaditaan unelman toteutumiseksi?
   Mitä pitäisi tapahtua, että olisit valmis ottamaan vaadittavat askeleet unelman toteuttamiseksi?
   Kuvittele että unelmasi on toteutunut. Mikä on päällimmäisin tai vahvin tunne, joka sinut täyttää?
   Jos voisit tuntea kyseistä tunnetta jotenkin muuten, haluaisitko silti toteuttaa unelman?
   Koska haluat toteuttaa tämän unelman?
 • Miksi?
 • Miksi?
 • Miten tämän tehtävän tekeminen muutti käsityksiäsi omista unelmistasi? Yllättivätkö jotkin unelmat? Entä se, mitä tekisit jos olisit jo onnellinen? (VINKKI: voit olla jo onnellinen tänään ANTAMALLA itsesi olla onnellinen.)
  Katso vielä kerran 3-5 valitsemaasi unelmaa. Onko mikään niistä sellainen, jonka aiot toteuttaa jo nyt? Laadimme vuoden viimeisenä päivänä tarkemman suunnitelman niiden toteuttamiseksi, joten säilytä nämä vastaukset.
 • Jos haluat, voit lähettää kaavakkeen itsellesi sähköpostitse. Vastauksesi rekisteröidään tällöin järjestelmän muistiin, mutta poistan kaikki vastaukset heti tammikuun alussa katsomatta niitä. Siihen asti voit myös pyytää minua lähettämään vastauksesi uudestaan, jos esimerkiksi tuhoat ne vahingossa.

  Jos et heti saa vastauksia, tarkista roskapostilaatikkosi.

Lisää aiheesta:

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *