Inhimillisessä tekijässä puhumassa koulukiusaamisesta

Inhimillisen tekijän tiimi oli pyytänyt minua  kevättalvella 2012 ohjelmaansa. En edes muista mikä aihe oli, mutta olin silloin Los Angelesissa opiskelemassa valmentajaksi, joten en olisi senkään puolesta päässyt mukaan.

Koulukiusaaminen koskettaa minua henkilökohtaisesti, koska olen ollut sekä kiusattuna että kiusaajana. Toivoin voivani antaa keskusteluun hieman uudenlaisen näkökulman. Omasta mielestäni onnistuin siinä ihan kiitettävästi — ja niin ovat sanoneet monet muutkin ohjelman nähneet.

Toisaalta ohjelman myötä jouduin itsekin pohtimaan syvemmin kiusaamisen eri aspekteja. Esimerkiksi voiko jokin olla kiusaamista, jos kiusaaja itse ei tiedä kiusaavansa?

Ohjelman tekemiseen kuului ennakkohaastattelu Sari Valton kanssa. Teimme sen kotona terassillamme, koska oli yksi kesän kauneimmista päivistä. Itse ohjelma kuvattiin Tampereella, jonne ajoin kuopuksen kanssa. Paikan päällä varsinkin vanhemmat rouvat olivat melkein käsirysyssä siitä, kuka saisi viihdyttää puolivuotiasta “buddhaamme”.

Olen iloinen että menin ohjelmaan ja toivon, että se auttaisi edes jotakuta miettimään omia kouluaikaisia kokemuksiaan uudesta näkökulmasta.

Katso ohjelma Yle Areenassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *