Uskallatko tarttua tähän hurjaan haasteeseen (viikon ajan)?

Listaa huviksesi kaikki mitä sinun pitää tai kannattaa tehdä. Lisää listaan asiat joita haluaisit tehdä. Muista laittaa listaan päivittäin toistamasi tehtävät.

Miten pitkä listasta tulee? Kuinka moni listaamistasi asioista on ilmestynyt sinne viimeisen kuukauden aikana?

Minun listani on hirvittävän pitkä. Niin pitkä että vaikka listalle ei tulisi yhtään uutta asiaa vuoteen, en pystyisi tekemään kaikkea listalla olevaa — ainakaan ilman että lopettaisin nukkumisen.

Silti jokin mieleni harha yrittää uskotella minulle, etten voi hyvällä omallatunnolla taukoa työlistalla olevien tehtävien suorittamisesta. Mieleni antaa ymmärtää, että levon aika on sitten vasta kun kaikki tehtävät on tehty.

Eli ei koskaan.

Sinulla on ääretön potentiaali uuteen ajatteluun

Alitajuntasi käytävillä jonottaa tälläkin hetkellä joukko loistavia ideoita, avartavia ajatuksia ja mullistavia oivalluksia

Valitettavasti et tapaa niitä, koska olet tukkinut tietoisuuden työhuoneen jatkuvalla suorittamisella, stressaamisella ja somettamisella.

Siksi et tiedä enää kuka olet ja mitä haluat.

Pysähdy.

Päästä irti.

Haaste: ole joka päivä puoli tuntia tekemättä mitään

Sitoudu viikon ajan ottamaan joka päivää aikaa omien ajatusten kanssa olemiseen, ilman muuta tavoitetta kuin olla.

Laita kalenteriisi vähintään kerran päivässä puoli tuntia täysin vapaata aikaa ilman mitään pakottavaa tekemistä, somea, telkkaria, lukemista tai muita tietoista ajattelua vaativia tehtäviä.

Jos puoli tuntia tuntuu liian tuskalliselta, aloita vartilla. Tai vaikka viidellä minuutilla.

Jos haluat, voit mennä suihkuun tai kävelyllä. Tai vaikka vain maata sohvalla ja tuijottaa kattoon.

Palaa viikon päästä kertomaan minulle mitä tapahtui.

Oletko mukana?

Puhuin tämän päivän Periscope-lähetyksessä samasta asiasta. Katso video YouTubessa.

Seuraa minua Periscopessa.

tilaajatuksille


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä. Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

3 Comments

 1. Tässä on se, että jos on lapsia, niin jos sattuu saamaan puoli tuntia häiriötöntä aikaa, sitä ei todellakaan tee mieli käyttää siihen ettei tee mitään.

  Sen sijaan lasten kanssa puoli tuntia menee aika nopeasti ilman somea tai muuta tekemistä, sen kun vaan istuu lattialla ja tekee palapeliä tai rakentaa legoa. Lasketaanko se?

  • En laskisi lasten kanssa vietettyä aikaa, koska silloinhan sun pitää olla läsnä niille eli ne täyttävät sun tietoisuutesi jutuillaan ja kysymyksillään.

   Mutta ns. aivoton kotityö kuten käsin tiskaaminen tai silittäminen voisi mennä tähän kategoriaan.

   Mulla on tällä hetkellä jokailtainen kylpy lasten mentyä nukkumaan tällaista aikaa. Sen lisäksi aion järjestää itselleni aamuihin aikaa puoli tuntia infrapunasaunassa ilman muuta tekemistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *