39 asiaa joista olen kiitollinen syntymäpäivänäni

Jee! Tänään on tasan 39 vuotta siitä, kun synnyin. Sen kunniaksi haluan jakaa kanssasi 39 asiaa, joista juuri nyt olen kiitollinen:

1

Oivalluksesta, jonka sain helmikuussa 2012 losangelesilaisessa bussissa.

Oivalsin kuinka se, miten näen itseni, elämän ja maailman riippuu sumealla logiikalla vaihtuvan “sisäisen sääni” mukaan. Tämä alati vaihtuva mielentilani ratkaisee mitä ajattelen asioista — asiat eivät “pakota” minua ajattelemaan niistä tietyllä tavalla. Tämä oivallus muutti elämäni kertaheitolla helpommaksi, kevyemmäksi ja kiinnostavammaksi ja on auttanut voimaan hyvin myös ns. haastavien olosuhteiden keskellä.

2

Pienestä perheestäni jonka kanssa saan kokea päivittäin iloa, rakkautta ja hyvää oloa — jos kohta myös hetkittäin raivoa, turhautumista ja totaalista hermojen menetystä. Pidän ajatuksesta, että elämässäni on kolme miestä, joiden kanssa saan jakaa arkeani.

mammamasu

3.

Äitiydestä, joka on avartanut käsitystäni siitä, mihin kaikkeen oikeasti pystyn — alkaen siitä, miten paljon on mahdollista kokea rakkautta toista ihmistä kohtaan.

4.

Vanhemmistani ja sisaruksistani perheineen — heidän ansiostaan tiedän, että potki elämä miten paljon tahansa päähän, jossain päin maailmaa joku on aina ns. puolellani.

5

Kahdesta Universumin kirkkaimmasta tähdestä, jotka ovat valaisseet elämääni kuluneena vuonna — you know who you are!

6

Upeista, viisaista ja ihanista ystävistäni — olen välillä aivan ihmeissäni siitä, että elämääni on tullut sellaisia huipputyyppejä.

7

Kummastakin suvustani, joita ajatellessani tunnen olevani osa isompaa kokonaisuutta ja jatkumoa.  Olen ylpeä että kuulun kumpaankin niistä.

8

Sisäisestä viisaudesta, joka auttaa minua ja kaikkia muita navigoimaan elämän aallokossa silloinkin kun tulevaisuus näyttää pimeältä — kunhan vain muistan kuunnella sitä.

9

Äärettömästä potentiaalistani uuteen ajatteluuni eli siitä, etten voi koskaan tietää, onko seuraava ajatukseni niin uusi, yllättävä ja ihmeellinen, että se ns. räjäyttää tajuntani.

10

Pienestä kivasta kodistani, jossa tunnen olevani enemmän kotonani kuin missään muualla ja joka on kaupungissa jota rakastan.

homesweethome2

11

Viihtyisästä taloyhtiöstämme ja ennen kaikkea huippunaapureista, joiden ansiosta tunnen asuvani pienessä kylässä.

12

Että saan asua Suomessa, jossa asiat ovat käytännössä kaikkiin muihin maailman maihin nähden varsin hyvin.

13

Että olen saanut matkustaa ja asua ulkomailla ja nähdä miten monin eri tavoin ihmiset voivat elää (ja voida hyvin).

14

Päiväkodista, jossa esikoiseni viihtyy todella hyvin, jolloin hänen sinne viemisensä tuntuu lahjalta lapselleni.

kahvianamhanm

15

Kahvista, joka maidon kanssa maistuu mahtavalta aamuisin ja auttaa pysymään hereillä unettomien öiden jälkeen.

16

Mayor’s Gymin luomuruokapiiristä, jonka ansiosta keittiössäni on tälläkin hetkellä yli 150 tuoretta kananmunaa.

17

Terveellisestä ruoasta, jota minun on mahdollista ostaa lähikaupasta, valmistaa omassa keittiössäni ja nauttia kaikessa rauhassa.

18

Silmälaseista, jotka puolisoni osti minulle pari vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi — ja jotka minun olisi pitänyt hankkia jo 20 vuotta aikaisemmin.

19

Englanninkielentaidostani — vaikka Jenkki-vuosieni järkevyydestä voi olla montaa mieltä, ainakin silloin saamastani kielitaidosta on minulle iloa päivittäin.

20

Siitä että isäni hommasi 1980-luvun lopussa eläinklinikalleen perheemme ensimmäisen Apple-tietokoneen ja antoi meidän lasten käyttää sitä vapaasti. Viimeisen 25 vuoden aikana Applen tietokoneet ovat tuottaneet minulle enemmän iloa, oppimiskokemuksia ja onnistumisen iloa kuin mikään muu asia.

21

iPhonestani, joka helpottaa elämääni lukemattomin eri tavoin. Tuntuu ihmeeltä, että näin pienellä härvelillä voi tehdä niin paljon asioita aina soittamisesta kokonaisiin videoihin ja niiden editointiin.

22

Evernote-ohjelmasta, jota ilman en muistaisi äitiysdementiassani yhtään mitään. Sen lisäksi että se on hyödyllinen, pidän ohjelmaa tekevän firman kulttuurista.

23

Internetistä — muistatteko aikaa ilman Internetiä? Minä muistan. Se oli kuulkaa ankeaa aikaa, te 1990-luvulla ja sen jälkeen syntyneet.

carusel

24

Lempikahviloistani Sävystä, jossa on maailman parasta kahvia, Sörnäisten Mokosta, joka on kotoisa ja Caruselista, jonka avaruus ja maisemat inspiroivat.

25

Äänikirjoista (ja Audiblesta, josta niitä saa ostaa kätevästi) — ilman äänikirjoja en ehtisi tässä elämäntilanteessa ikinä tutustua minua kiinnostaviin kirjoihin.

26

Podcasteista eli nettiradio-ohjelmista. Harva se päivä olen kuin hepnaadilla lyöty siitä, että voin kuunnella ilmaiseksi iPhonellani maailmanluokan eksperttejä kertomassa mielenkiintoisia asioita.

27

Vanhempieni (joskus ehkä liiallisestikin) antamasta kannustuksesta — kiitos heidän minun ei ole tarvinnut kauheasti miettiä onko OK toteuttaa visioitani ja unelmiani. Kyllä on!

28

Tiskikoneesta. Tätä ei varmaan tarvitse selittää?

29

Tilavasta Citroën-autostamme, joka iästään huolimatta on todella mukava ajaa. Samalla muistelen lämmöllä kaikia niitä sitikoita, joita lapsuudenkodissani oli sekä ensimmäistä autoani Citroën Visa “Zombieta”.

30

Siitä että lähimpään kauppaan on minuutin kävelymatka — ja kauppa on auki klo 23 asti melkein kaikkina vuoden päivänä.

Voi kuulostaa tyhmältä kiitollisuudenaiheelta, mutta kun on asunut näin hajamielisenä kuin minä olen kilometrien päässä lähimmästä kaupasta ja kärsinyt harva se viikko siitä että on unohtanut käydä kaupassa, tällaisiakin asioita arvostaa.

kalifornia

31

Kaliforniasta — on ilahduttavaa ajatella, että toisella puolella maapalloa on paikka, jossa tunnen olevani kotonani ja jossa toivottavasti saan vielä viettää paljon aikaa.

32

Siitä että perheeni on saanut olla todella terve — myös sen jälkeen kun esikoinen meni päiväkotiin. Tätä lisää, kiitos!

33

Facebookista, joka on mahdollistanut löyhän yhteydenpidon moneen sellaiseen ihmiseen, jonka haluan pitää jollain lailla elämässäni, vaikken ehkä ehdikään antaa hänelle juuri nyt aikaa kasvokkain tapaamisiin tai edes puheluihin.

34

Twitteristä, jossa olen tutustunut moniin kiinnostaviin ja tärkeisiin ihmisiin.

35

Fitbit Flex -mittarista, joka on innoittanut minua kävelemään lisää ja esimerkiksi vahvisti epäilykseni siitä, että sain kuin sainkin viime yönä nukkua yhden 2 h pätkän ja 1,5 h pätkän keskeytyksettä (= hyvä asia  — sitä edeltäneet yöt nukuin alle tunnin pätkissä).

36

Nettipankeista — muistatteko millaista oli jonottaa pankeissa maksamassa ihan tavallisia laskuja? Nyt voin tehdä tilisiirtoja suoraan kännykälläni. Tajunnan räjäyttävää!

37

Siitä, että otin vuoden elämäntaparemontin tekemiseen vuonna 2003. Saan nauttia vieläkin tuon vuoden aikana saamistani opeista ja oivalluksista. Suosittelen!

38

Elämästä jota ilman ei olisi mitään.

39

Sinusta, kutri.net:in lukija. Vaikka emme välttämättä kovin hyvin tunnekaan, tunnen syvää yhteenkuuluvuutta kanssasi kirjoittaessani tätä. Ilman sinua ei olisi kutri.net:iä! Kiitos että olet olemassa!

Mistä sinä olet kiitollinen?


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
Posted in:
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä. Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

2 Comments

  1. Voisitko tehdä tietokone-tutuksi sivut. Kaikki ne koodit, salasanat, tilit sun muut. Olen 64v. Isäntä sotkee koneen, eikä kirjoita salasanoja eikä sano minulle. Moni ikäiseni haluaisi tietoa. Mutta ainoa paikka on kansalaisopisto, mutta ei siellä jaksa istua kun siellä ei opi mitään.
    Sain kuitenkin sähköpostin toimimaan, meni sekaisin kun ytitin saada skypeä kuntoon. Kohtuullinen maksu €/istunto tai ?€/kk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *