Vastoinkäymisiä + arvonnan voittaja

Olen viimeiset kolme viikkoa odottanut tätä viikkoa kuin kuuta nousevaa. Tämä oli nimittäin se viikko, kun puolisoni on vapaalla.

Unettomina öinä fantasioin kuinka nukkuisin yksin keittiössä tai isoäitini luona heräämättä ja paiskisin päiväkaudet töitä isin viettäessä laatuaikaa lastensa kanssa.

Kuinka ollakaan, mies sairastui heti ensimmäisenä vapaapäivänä flunssaan, josta esikoinen oli jo toipumassa. Minä ja kuopus seurattiin pian perässä.

Viimeisen kahden päivän aikana on ollut hetkiä, jolloin olen uskonut muutaman minuutin ajan, että hajoan kappaleiksi, koska en kerta kaikiaan enää jaksa uupumuksen tunnetta, flunssaista oloa, omaa kurjaa oloa ulvovaa kuopusta, sohvalla voihkivaa puolisoa ja pirteänä leikkiautojensa kanssa möykkäävää kuopusta.

Joka ikinen kerta heti perään mieleeni on juolahtanut ajatus: “Tuo ei ole totta. Mä en hajoa ja tämä menee kyllä aikanaan ohi. Se vain tuntuu siltä, koska olen hirvittävän alhaisessa mielentilassa.”

Erään henkilön kanssa tuli puhetta siitä, miten joskus ns. itsensä kehittäminen, onnellisuuden etsintä ja positiiviseen ajatteluun pyrkiminen johtaa siihen, että niiden harjoittaja ei enää kestä mitään ns. negatiivista.

Niinpä hän pyrkii välttämään ihmisiä ja asioita, joiden uskoo herättävän hänessä ikäviä ajatuksia. Hän analysoi ja yrittää epätoivon vimmalla muuttaa omaa ajatteluaan ja uskomuksiaan positiivisempaan suuntaan. Jos elämässä tulee vastoinkäymisiä, hän kieltäytyy näkemästä niissä yhtään mitään ikävää ja pakottaa itsensä näkemään ne täysin positiivisina asioina.

Samalla hän missaa täysin sen, miten paljon aikaa ja energiaa jatkuva positiivisuuteen pyrkiminen vie. Ennen kaikkea se on luonnotonta ja lisää sisäistä jännitystä ja ristiriitaa. Negatiivisuuden vastustaminen on itsessään negatiivista.

Puhun tietenkin itsestäni vuosina 2006-2011.

Esikoisen vauva-aika ei ollut helvettiä siksi, että esikoinen valvotti vaan siksi, että vastustin ajatusta siitä, että me emme saaneetkaan hyvin nukkuvaa ihanaa unelmapalleroa vaan temperamenttisen tyypin joka oli (ja on) yhtä huonouninen kuin äitinsä.

En halunnut sallia itselleni pettymyksen, ärtymyksen, väsymyksen ja ahdistuksen tunteita, koska oletin niiden tarkoittavan että olen “huono äiti”.

Nyt elämämme on monella mittarilla mitattuna haastavampaa. Nukun vieläkin vähemmän, muistini ja keskittymiskykyni on ollut jo useita vuosia 80-vuotiaan Alzheimer-potilaan tasoa, taloutemme on ollut tiukempi kuin tuolloin ja tällä hetkellä olen flunssainen.

Käytännössä joka päivä tulee hetkiä, jolloin ajattelen etten selviä enkä pärjää. Mutta koska nyt hyväksyn sen, että välillä elämä koettelee niin kärsivällisyyttä, sietokykyä kuin sitkeyttä, en jää jumiin huonoon fiilikseen vaan se menee usein ohi parissa minuutissa.

 

Kun en haaskaa aikaa huonojen fiilisten vastustamiseen, ehdin nauttia joka päivä kirkkaista hetkistä, jolloin kaikki tuntuu olevan OK.

Näinä kirkkaina hetkinä pystyn löytämään useita käytännön ratkaisuja haastaviin ongelmiin. Näen pinnistelemättä että vaikka elämäntilanteeni haastaa minut monin tavoin, olen kiitollinen siitä, mitä minulla on.

Tuolloin mieleeni juolahtaa usein, että näiden vastoinkäymisten ansiosta hyvät hetket tuntuvat entistäkin paremmalta ja pienemmät ongelmat mitättömämmiltä. Kun ajatus tulee mieleen kuin itsestään, se tuntuu ilahduttavalta lahjalta.

Laihdutuskyselyn tuloksia ja arvonta

Laihdutuskyselyn arvontaan osallistumisaika päättyi maanantai-iltana. Vastauksia tuli huikeat 68 kappaletta ja voitto meni Random number generatorin päätöksellä 64. vastaajalle, joka vastasi kyselyyn maanantaina 16.12 klo 12. Laitoin asiasta juuri tiedon voittajalle.

En ole ehtinyt täysin purkaa kyselyn tuloksia, vaikka tietenkin luin kaikki vastaukset läpi sitä mukaa.

Näyttäisi siltä, että lähes kaikki vastanneet kamppailevat muutaman saman perusongelman kanssa, jotka kaikki johtuvat samasta asiasta: ihmismielen ihmeellisestä toiminnasta.

Toisin sanoen harva ilmoitti isoimmaksi ongelmaksi sen, ettei tiedä miten laihduttaa. Useimmat olivat ehtineet kokeilla vuosien varrella useampiakin eri laihdutusmetodeja vaihtelevalla menestyksellä.

Olen uudistamassa Onnistunut laihdutus -pakettia vastausten pohjalta niin, että se “täsmäiskee” juuri niihin kipeimpiin ja samalla yleisinhimillisimpiin ongelmiin: aloitusmotivaation löytämiseen, itsekurin “puutteeseen” ja repsahtamisista toipumiseen.

Näillä näkymin julkistan uudistetun paketin 6.1.2014. Jos haluat saada käyttöösi kaikki vanhan paketin materiaalit SEKÄ uuden paketin materiaalit, tilaa nyt vanha laihdutuspaketti tai liity VIP-jäseneksi.

Näillä näkymin = jos yöt jatkuvat yhtä onnettomina kuin tähän asti.

Sen lisäksi aloitan 20.1.2014 alkavalla viikolla 10 viikon tsemppipuhelu-jakson. Jotta mahdollisimman moni ehtisi puheluihin, aion pitää joka viikko kaksi puhelintuntia, joista toinen on päivällä, toinen illalla.

Jos haluat sitä ennen vielä auttaa minua ja saada itsellesi lukuoikeudet Kuinka selvitä joulusta -lihomatta ja Onnistunut laihdutus: Tehostartti -paketteihin, vastaa kyselyyn täällä.


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *