Uutiskirjeilyä

Viimeisen viikon aikana olen tuunannut uutta sivuston ulkoasua ja pistänyt uutiskirjettä uusiksi Marien & co:n vinkkien avulla.

Löysin aivan fantastisen (maksullisen) pluginin eli wordpress-apuohjelman noiden uutiskirjeen tilauskaavakkeiden tekemiseksi. Hybrid Connect on sveitsiläisten nettimarkkinointiheebojen tekemä ja toimii kyllä sveitsiläisellä tarkkuudella. En mene tässä kaikkiin sen ominaisuuksiin, mutta lisättyäni sen avulla tilauskaavakkeen etusivun ylälaitaan ja sivupalkkeihin uutiskirjetilaukset yli tuplautuivat — tai oikeastaan nelinkertaistuvat. Viimeisen viiden päivän aikana uutiskirjeen tilasi 12 henkilöä, kun sitä edeltävän 10 päivän aikana sen tilasi 5 ihmistä.

Uutiskirjeen tilausprosessia tuunatessa huomasin uuden ongelman. Kun joku tilaa uutiskirjeen, Mailchimp vie hänet pois tilaussivulta viestiin jossa sanotaan “olet tilannut uutiskirjeen ja saat kohta vahvistusmeilin”. Kun tilaaja klikkaa sivulla olevaa “takaisin” -linkkiä, hän joutuu Kutri.net:in etusivulle. Argh! Ja tähän ei ole ainakaan mitään helposti löytyvää vaihtoehtoa.

Sen sijaan Marien & co:n kehuma Aweber-ohjelma tarjoaa mm. mahdollisuuden avata vahvistussivun uudessa ikkunassa tai olla kokonaan avaamatta sitä. Muutenkin aweberillä näyttäisi olevan enemmän mahdollisuuksia muokata postituslistoja.

Vitkuttelin sivuston teeman vaihdon kanssa vähän turhan pitkään, joten ajattelin etten tee samaa virhettä uutiskirjeen kanssa. TIlaajalistan siirtäminen palvelusta toiseen johtaa yleensä siihen, että tilaajat joutuvat uudestaan vahvistamaan kirjeen tilauksen. Nyt neuvottelen Aweberin kanssa voisivatko he tehdä kohdallani poikkeuksen ja siirtää postituslistat sellaisenaan.

Jos niin ei käy, aion tehdä bonusvideon niille, jotka ystävällisesti uudistavat tilauksensa. Joka tapauksessa siirto on parempi tehdä nyt kun tilaajia on vielä piirun alle 200 kuin sitten kun niitä on tuplasti enemmän.

Muutenkin haluaisin käydä kaikki kutri.net:istä automaattisesti lähetetyt viestit läpi ja uudistaa ne vieläkin ystävällisemmiksi ja hauskemmiksi. Ehkä sitten joskus kun mulla on määrättömästi aikaa… Buahahahahaaa!


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
Posted in:
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *