Paluu elämään (ja lähtöruutuun) [VIP]

20121015-094826.jpg

Huh! Viime viikon loppupuoli ei sitten mennyt niin kuin Strömsössä eli flunssa paheni entisestään ja vei loputkin voimat mennessään. En muista edes alkuraskaudessa olleeni noin voimaton.

Loppuviikosta aloin epäillä että syynä vetämättömyyteen voisi flunssan lisäksi olla myös hemoglobiinin lasku ja aloinkin käyttää taas viime raskaudessa hyväksi havaitsemaani Iron Vital F:ää, jossa on kyllä samaa “teollista” rautaa kuin rautakapseleissa, mutta joka ei aiheuta ainakaan minulle samanlaisia vatsanväänteitä kuin rautatabletit.

Sunnuntaina pää alkoi taas toimia niin, että sain tehtyä monta tuntia töitä (mm. raskausoppaan ja editoitua VIP-videon jonka olin kuvannut alkuviikosta — se on nyt täällä.

Määrittelin itselleni uusiksi käytännön asiat, jotka ovat tärkeimmät juuri nyt — ykkösenä oli kehosta huolehtiminen ettei tarvitsisi enää menettää työpäiviä fyysisen vetämättömyyden takia ja loput työjuttuja, joista ykkösenä Kutri.net:in päivityksissä ruotuun pääseminen.

Sängyn pohjalla maatessani mietin paljon sitä, miten voisin luoda Kutri.net:in päivityksiin jonkinlaisen “puskurin” tai “patjan”, jotta edes huono fyysinen kunto ei pilaisi päivitystahtia. Siis tyyliin tehdä jutut pari viikkoa etukäteen tai luoda “hätävaraston”, josta laittaa materiaalia automaattijulkaisuna ulos, jos omat aikataulut tai voimat eivät riitä “tuoreen” materiaalin tuottamiseen.

Ainakaan vielä ei ole tullut vastaan toimivaa käytännön ratkaisua, mutta otan sen merkkinä siitä, etten vielä ole löytänyt aiheeseen sopivaa kulmaa. Tai siis ratkaisu olisi se, että yhtäkkiä mulle avautuisi mahdollisuus parin viikon ajan ylimääräiset 15-20 tuntia lapsivapaata aikaa, jotka voisin käyttää vain vara-varaston täyttämiseen, mutta ainakin miehen nykyisellä työvuorolistalla se on haastavaa. Haastavuutta lisää siis se, että osan ajasta hoitajan pitäisi voida hoitaa lasta jossain muualla kuin täällä meillä, jos mies on ollut yövuorossa.

Parin viikon sisällä Kolme prinsiippiä -valmentajille itsevalmennuskurssi on valmis, joten sieltä vapautuu onneksi useampi tunti viikossa työaikaa.

No, sen jo päätin että vaikka kuinka tekisi jatkossa mieli ensin kommentoida ja vasta sitten hoitaa rutiinihommat, priorisoin raa’asti rutiinihommat kommentoinnin jne. edelle.

Kyllä mua ottaa välillä (alhaisessa mielentilassa) kovastikin päähän se, että rutiinien muodostaminen ja ylläpitäminen ei näytä luonnistuvan. Korkeassa mielentilassa näen useampia käytännön ongelmia tai haasteita, jotka vaikeuttavat osaltaan homman hanskassa pitämistä. Yksi niistä on riittävän unen puute… Minkä vuoksi menenkin nyt nukkumaan sen sijaan että jäisin analysoimaan tähän asiaa enempää.

Olen vilpittämön pahoillani siitä, että EDELLEEN lupaan aivan liian ylioptimistisesti liikoja enkä sitten pysty pitämään kiinni lupauksistani!

En aio kuitenkaan lyödä hanskoja tiskiin — uskon että asiaan on olemassa toimiva ratkaisu, jota minä en vain vielä näe.

Kiitos siitä, että olet yhä Kutri.net:in VIP-jäsen!

Nyt tiistaina 16.10 klo 20 pidän webinaarin aiheesta sisäinen viisaus eli ääretön kykymme uuteen ajatteluun. Kuka tietää mitä uusia ajatuksia se minussa(kin) herättää?

VIP-video 12/08: Katkeruus ja anteeksianto


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä. Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

5 Comments

 1. No hei, eihän sun tarvitse kerralla sitä varastoa täyttää. Vaan yksi juttu kerrallaan. Kirjoitat aina kun sopiva hetki vapautuu, ja vähitellen sinne syntyy sitä puskuria.

  Rutiineja voisi ehkä verrata painonhallintaan siinä mielessä, että ottaahan niidenkin opettelu aikansa, vaikka motivaatio olisikin kohdallaan. Kyllä sä sinne pääset 🙂

 2. Lupaa puolet vähemmän päivityksiä ja toteuta 2/3 siitä mitä tähän mennessä. Sitten kun inspiraatio iskee, älä julkaise kirjoitusta heti vaan odota ainakin seuraavaan päivään (mistä voi olla muitakin hyötyjä kuin jutun jemmaan saaminen 🙂 ). Ihan itsehän sinä olet julkaisuaikataulun / päivitystahdin jutuillesi määrittänyt, kai?

  Nääs eipä meillä lukijoilla välttis oo sen enempää aikaa lukea näitä ku mitä sulla on kirjoittaa. Ainakin mulla on olo, että oon koko ajan jäljessä näissä päivityksissä ja repussa kulkee mukana jo aika mojova kasa printtejä joita kuvittelen lukevani työmatkoilla tms sit joskus kun on aikaa… 🙂

  Lepokin on sallittua ja taitaa se ajatuskin juosta paremmin, jos välillä pysähtyy. Haleja sulle! <3

 3. Niin ja en nyt muista taas julkaisuaikataulua, mutta oliko se niin, että kuun viimeinen vko olisi joku erityislahja. Rentoutusäänite oli tosi kiva ja käytössä 🙂 , mutta ei se minusta väkisin tarvi olla mitään kovin erikoista ja “isoa”. Esim. lyhyt video miten prinsiipit näkyvät jossain käytännön tilanteessa. Tai ihan vaikka normiblogimerkintä, mutta videon muodossa. Taisit jossain sanoa, että tykkäät tehdä niitä videoita, niin hyödynnä ihmeessä sitäkin, jos koet sen helpommaksi.

 4. Hei hyviä pointteja ja ideoita kaikilta — KIITOS KAUNIS!

  Sain tästä ja edellisen VIP-kirjoituksen kommenttiosastolta uusia ideoita ja ajatuksia siihen, miten järkeistän lupauksiani.

  Kirjoitan niistä jossain vaiheessa uuden kirjoituksen.

  “Puskurin” kanssa isoin haaste tällä hetkellä on lapsivapaan ajan lisääminen, jonka suhteen kaipaan vielä jotain oivallusta.

  Täällähän on jo periaatteessa keskusteluryhmä, joka tosin oli taas näköjään jäänyt päivittämättä uudempaan versioon ja oli siksi välillä pois käytöstä. Mitenköhän sen käyttöä voisi lisätä?

  Jees, nyt meen nukkumaan, että mulla olisi edes teoreettinen mahdollisuus herätä ennen lasta ja miestä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *