Syömisiä 29.7.2012

On taas kuvadieetteilyn aika! Eli ideana on vain kuvata kaikki mitä syö. Tim Ferriss kertoi kirjassaan The 4-Hour Body ihmisten saaneen hyviä laihdutustuloksia ihan vain tällä tekniikalla. Itse asiassa olen kuvannut syömisiäni jo pari päivää, mutten ole saanut aikaiseksi laittaa kuvia nettiin. Tavoitteena on tällä hetkellä pitää paino nykylukemissa.

20120730-004912.jpg20120730-004934.jpg

Aamiainen alkoi pähkinä-viikuna-kaurapuuro-linjalla. Heti herättyäni kiskaisin kourallisen pähkinöitä ja pari viikunaa naamaan.

Reilu tunti myöhemmin söin puuroa, joka oli keitetty rasvattomaan luomumaitoon yhdessä kahden saksilla palasiksi leikellyn kuivatun viikunan kanssa. Päällä on Stockan herkun luomuosastolta ostettua mantelivoita (raaka-aineena pelkät mantelit) ja kanelia. Laitoin mantelivoita ruokalusikallisen, vaikka varmasti 1,5 tl olisi yhtä hyvin riittänyt.

Esiaamiaisen ravintotiedot: 249 kcal, 6 g proteiinia, 33 g hiilihydraattia, 9 g rasvaa ja 10 g kuitua

Pääaamiaisen ravintotiedot: 483 kcal, 25 g proteiinia, 65 g hiilihydraattia, 14 g rasvaa ja 15 g kuitua.

20120730-005024.jpg

Aamiaisen jälkeen oli erittäin kylläinen olo. Ajoimme lapsen kanssa hellettä maalle siskon luo pakoon. Tuliaisina veimme kirsikoita, mansikoita ja Pirkan italialaista mansikkajäätelöä, joita tuli sitten itsekin nautittua.

Aterian ravintosisältö: 280 kcal, 5 g proteiinia, 31 g hiilihydraattia, 15 g rasvaa ja 2 g kuitua

20120730-005046.jpg20120730-005101.jpg

20120730-005129.jpg

Sisko on aikanaan ollut vaihto-oppilaana Italiassa ja sattumien summana päätynyt naimisiin italialais-suomalaisen miehen kanssa. Niinpä heidän kotonaan vallitsee ruoan suhteen aika italialaishenkinen kulttuuri.

Esim. tämän päivän lounaalla oli alkusalaatti, sienikeitto, perunasalaattia jossa oli uusia perunoita, kesäsipulia, oliiviöljyä, viinietikkaa, suolaa ja pippuria, grillattua kanaa ja firteerattuja kesäkurpitsan (?) kukkia. Jälkkäriksi oli em. mansikat, kirsikat ja jäätelö.

Itse olin vielä niin täynnä aamiaisesta, että tyydyin syömään silmilläni heidän mittapuullaan “arkista” ateriaa.

Myöhemmin keitin siskon mutterimallisella espressopannulla niin vahvaa kahvia, että oli pakko tehdä siitä latte…

Kyytipojaksi valitsin urheasti oman lapsen hätätilanne-evääksi varatun Marie-keksin luomukorvapuustin sijaan…

20120730-005148.jpg

Vähän myöhemmin kun nälkä alkoi palata aamumätön jäljiltä söin vielä banaanin (myös lapsen eväistä).

Päiväkahvien ja banaanin ravintosisällöt: 236 kcal, 8 g proteiinia, 42 g hiilihydraattia, 3 g rasvaa ja 2 g kuitua.

20120730-005204.jpg

20120730-005222.jpg

Vihdoin ilta viileni sen verran, että lähdimme lapsen kanssa ajamaan kohti kotia.

Huomasin onneksi ennen motarille siirtymistä bensan olevan vähän vähissä. Nälkäkin alkoi kurnia mahaa.

Niinpä kurvasin Järvenpään Drive in McDonaldsin kautta tankkaamaan ensin itseni ja sen jälkeen samassa pihassa olevalle huoltoasemalle tankkaamaan autoni.

McDonaldsin “Ceasar” kanasalaatti ei ole oikeaa Ceasaria nähnytkään, mutta ravintosisällöltään on koko puljun paras vaihtoehto — varsinkin jos jättää krutongit eli paahdetut leipäkuutiot väliin (sis. vajaat 70 kcal ja turhaa energiaa).

Erityisen ilahtunut olen siitä, että Mäkkäreissä myydään rasvatonta LUOMU-maitoa. Suomalaista luomumaitoa ei homogenisoida eli pirstota tuhansiksi pieniksi palasiksi. Olen huomannut ihan selvän yhteyden homogenisoidun (eli tavallisen) maidon ja ihoni kunnon välillä.

Luomumaitoa juoden ihoni on sileämpi — tavallista maitoa juodessa naama alkaa kukkia hulluna. Huomasin eron vahingossa alettuani juoda muuten vain luomumaitoa.

Jenkeissä asuessani yritin juoda sikäläistä luomumaitoa, joka ON homogenisoitu, sillä seurauksella että naama oli täynnä kovia luumaisia pikkufinnejä — eli luomuus ei ole erottava tekijä.

Uskon kyllä itsekin että raakamaito olisi vieläkin parempi vaihtoehto — ainakin jos se tulee luotettavalta tuottajalta — mutta siinä tökkii eniten sen vaikea saatavuus, toiseksi eniten vähän “ruohoinen” maku (ainakin rasvaa sisältävissä versioissa) ja kolmanneksi se, että kuumennan joka tapauksessa suurimman osan juomastani maidosta joko puuroon tai kahviin, jolloin raakamaidon entsyymit kuolisivat joka tapauksessa.

McDonalds-aterian ravintotiedot: 267 kcal, 34 g proteiinia, 16 g hiilihydraattia, 8 g rasvaa ja 2 g kuitua

20120730-005241.jpg

Kotiin selvittyämme olo oli sellainen, että kaipasin ns. omaa aikaa.

Hankin pari päivää sitten salikortin läheiselle Finnbodyn Lady’s Clubille, koska siellä on lapsiparkki. Valitettavasti ensimmäinen yritykseni saada lapsi pysymään parkissa meni ihan pieleen, joten voi olla että hetken aikaa käyn salilla vain silloin kun saan lapsen isin vahtimaan poikaansa.

Tykästyin saliin heti enemmän kuin vieläkin lähempänä olevaan Lady Line Vallilaan. Kummassakin on aika surkeat vapaiden painojen valikoimat, mutta Lady’s Clubilla ne ovat vähän paremmat — ja siellä on jopa sellainen häkkimallinen kyykkäysteline, joka on parempi kuin ei mitään.

Sen lisäksi Lady’s Club on tilavampi kuin Lady Line Vallila. Lady Line Vallilan etuihin tosin kuuluu infrapunasauna, jota olen kaivannut katkerasti — tosin juuri nyt siitäkään ei olisi minulle muutenkaan mitään iloa, joten menetys ei ole liian iso.

Treeni kesti n. 35 minuuttia, josta ehkä 20 minuuttia jaksoin treenata vähän lujempaa — mikä sekään ei entiseen verrattuna ollut kauhean lujaa…

Salilta tultuani kiskaisin 2 dl Fastin mansikanmakuista Hera 80:iä veteen sekoitettuna (sekoittuu surkeasti ainakin pelkällä haarukalla) ja banaanin palautumisateriaksi. Joo, ei ollut ehkä optimaalisin vaihtoehto, mutta en nyt ole tässä muutenkaan optimoimassa. Ja siksi meillä on juuri tuota heraa, että sitä myydään lähi-Alepassa, koska aika harvoin jaksan vääntäytyä sitä kauemmaksi kaupoille…

20120730-005307.jpg20120730-005255.jpg

Vähän myöhemmin söin vielä nektariinin ja lapsen jäljiltä jääneet rusinat.

Palautumisaterian + nektariinin + rusinoiden ravintosisältö: 362 kcal, 38 g proteiinia, 37 g hiilihydraattia, 5 g rasvaa ja 5 g kuitua.

Nyt huomaan että vielä olisi nälän näpsä. Luulen että taidan syödä vielä Ehrmanin rahkan, johon sekoitan n. 2 tl aprikoosihilloa. Haluan sitä ennen laittaa tämän nettiin, joten pistetään tähän nyt sitten valeeseen vanha kuva parin päivän takaa. Huom! Tällä kertaa en aio pistää ihan noin hulluna hilloa rahkaan…

Tästä tulikin mieleeni, että rakastuin aprikooseihin aikanaan Itävallassa vaihto-oppilaana ollessani. Muuten hyvä, mutta siinä missä (pohjois-) saksalaiset kutsuvat aprikooseja nimellä “Aprikose”, itävaltalaisten nimi niille on “Marille”: Niinpä ehdin varmaan puoli vuotta ihmetellä mikä on tämä mystinen Marille-hedelmä, kunnes näin ensimmäiset tuoreet “Marillet” ja tajusin että kyseessä oli Aprikoosi…

Aprikoosirahkan ravintosisältö: 181 kcal, 25 g proteiinia, 20 g hiilihydraattia, 1 g rasvaa

Ihan hyvä päivä myös liikunnallisesti ja ravitsemuksellisesti! Rasvaa ja hiilareita lukuunottamatta osuin aika hyvin nappiin kaikissa tavoitteissani. Tavoitteena oli siis syödä n. 2000 kcal (vaihteluväli 1800-2200 kcal), proteiinia 1,8 g / painokilo, ottaa 30 % energiasta rasvasta ja loput energiasta hiilihydraateista ja lisäksi syödä 35 grammaa kuitua. Rasvaa tuli syötyä vähemmän kuin piti ja hiilareita enemmän, mutta onneksi tämä ei ole niin vakavaa.

Koko päivän aterioiden ravintosisällöt yhteensä:

  • 2049 kcal
  • 141 g proteiinia
  • 244 g hiilihydraattia
  • 54 g rasvaa
  • 37 g kuitua

N. 28 % energiasta tuli proteiinista, 42 % hiilihydraateista ja 30 % rasvasta.


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
Posted in:
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä. Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

One Comment

  1. Ei sinänsä kuvadieettiin kommentoitavaa. Nasta idea, toimiskohan itselläkin? Tosiaan luomumaidosta mäkkärissä, se on hieman kakspiippunen juttu. Kiva, että mäkkärissä on luomutuotteita ja hyvä, että ne näyttää mallia. Mutta kuuleman mukaan isot ketjut rohmuaa kaikki luomumaidot, joten pientuottajille ei välttämättä riitäkään..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *