Imagine

Kuvittele miltä tuntuisi elää elämää, joka tuntuu kevyeltä, helpolta ja hauskalta olosuhteista riippumatta.

Mielialat vaihtelisivat samalla tavalla kuin ennenkin eli välillä on hyvä fiilis ja välillä ottaa päähän, mutta huonot päivät vastaisivat tunnetasolla entisiä hyviä päiviä ja hyvät päivät tuntuisivat valtavan kevyiltä, iloisilta ja hauskoilta — niin kuin lapsena kun oli tosi kivaa.

Kuvittele että näkisit omat tunteesi ihan vain merkkivaloina, jotka kertovat sen, miten laadukasta ajattelusi on. 

Huono fiilis tarkoittaa huonolaatuista ajattelua ja on merkki siitä, että nyt keskitytään arkiaskareisiin, itsestä huolehtimiseen, nukutaan, kävelläään, siivotaan, lajitellaan, hoidetaan perusasioita.

Huono fiilis on myös varoitusvalo, joka kehottaa pitämään matalaa profiilia ja olemaan mieluummin hiljaa kuin puhumaan ja olemaan haaskaamatta energiaa mihinkään tärkeän ajatteluun.

Toisaalta hyvä fiilis tarkoittaa hyvälaatuista ajattelua ja on merkki siitä, että nyt on hyvä hetki miettiä tulevaisuutta, tehdä suunnitelmia, luoda ratkaisuja, käydä haastavia keskusteluja ja pistää ns. elämä kuntoon.

Hyvä fiilis on merkki siitä, että voit luottaa ajatteluusi ja siihen, miten näet maailman.

Voitko kuvitella, miten erilaiselta oma elämäsi tuntuisi? Näetkö miten eri tavalla lähestyisit asioita?

Kuvittele ettet enää juurikaan stressaisi ja murehtisi, koska lopettaisit ongelmien ajattelun silloin kun aivot eivät toimi. Säästäisit valtavasti aikaa kun et yrittäisi “korjata” tai “torjua” tunteita, koska näkisit kaikki tunteet hyvinä merkkivaloina.

Et enää aiheuttaisi turhia riitoja puhumalla silloin kun aivosi ovat vihaisen eläimen tasolla. Etkä myöskään tekisi hätäpäissäsi hazardiratkaisuja, joiden jälkien korjaaminen vie aikaa ja rahaa.

Kuvittele, että yhtäkkiä päässäsi tuntuisi olevan yllin kyllin tyhjää tilaa. Alkuun se voisi tuntua hämmentävältä, varsinkin jos sitä ennen olisit täyttänyt pääsi murheilla ja stressillä. Mutta pian huomaisit jotain todella jännittävää:

Muistatko miten ihanaa oli herätä lapsena kesäaamuisin, pää täynnä kaikenlaisia hauskoja ideoita siitä, mitä voisit tehdä tänään?

Yhtäkkiä huomaat palaavasi uudestaan tilaan, jossa mieleesi alkaa juolahdella kaikenlaisia ajatuksia ja ideoita.

Kuten minulla tänä aamuna tuli mieleen idea:

Minä alan nyt levittää tätä tietoutta siitä, miten inhimillinen kokemus oikeasti toimii, niin että 20 vuoden päästä se on Suomessa ihan yleistä tietoutta.

Minä pystyn kuvittelemaan Suomen, jossa päättäjät, yritysjohtajat, työntekijät, opettajat — kaikki — tekevät valtaosan ratkaisuistaan silloin kun ovat korkeassa mielentilassa, eivät ota omia ja muiden huonoja fiiliksiä liian vakavasti, kokevat elämän keyveksi ja helpoksi ja keksivät kaikenlaisia ratkaisuja käytännön ongelmien ratkaisemiseen.

Ja minä pystyn näkemään, mitä minun pitää tehdä sen eteen, että näin myös käy. Kuten kysyä sinulta:

Haluatko sinä lähteä kanssani luomaan Suomea, jossa ihmisillä on kevyt ja hyvä mieli…

…jossa ongelmat ratkaistaan helposti ja fiksusti ja…

…jossa ihmisillä on aikaa ajatella omasta puolestaan ja

….jatkuvasti saada ja myös toteuttaa kaikenlaisia ideoita, jotka tekevät elämästä ja maailmasta entistä kivemman, kiinnostavamman, innostavamman ja paremman paikan elää?

Jos haluat, ota yhteyttä: kutri@kutri.net


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
Posted in:
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *