Stressitön ja huoleton Suomi 2022

Nyt välähti mitä haluan tehdä tuolla imagine-kirjoituksessa mainitsemallani missiolla!

Haluan luoda kaikilla ilmaisen ja avoimen Vapausliikkeen, jonka tavoitteena on ajan mittaan tehdä Suomesta “stressi- ja huolivapaa alue, jossa tehdään hyviä päätöksiä sisäistä viisautta seuraten.”

Tai lyhyesti: Stressitön ja huoleton Suomi 2022

Oikeasti minulle “riittää” että pääsemme tähän pisteeseen 20 vuodessa, mutta tuntui energisoivammalta laittaa tälle tiukempi aikataulu. Stressitön ja huoleton ei tarkoita sitä etteikö olisi vastoinkäymisiä, haasteita tai suoranaisia ongelmia — vaan sitä, että emme stressaannu tai murehdi, koska ymmärrämme miten mielemme toimii. Samalla teemme parempia päätöksiä ja voimme käyttää stressiltä ja huolilta vapautuneen ajan johonkin hyödyllisempään.

Tämä ajatus on peräisin siitä, että kuuntelin opettajamme Robin Charbitin luentoa, jossa hän perusteli erittäin pätevästi, miten nämä jutut, joista minä puhun aukeavat kyllä ihan kaikille, kunhan teen niistä ensin relevantteja eli heidän elämänsä kannalta merkityksellisiä. Robin antoi esimerkkejä kysymyksistä, joilla voi löytää miten nämä jutut pätevät kunkin elämään.

Käytännössä tämän voisi toteuttaa siten, että nyt kesällä alan rekrytoida ihmisiä Vapaustaisteluryhmien vetäjiksi. Heidän kanssaan voitaisiin pitää ryhmäpuheluita, joiden aikana keskustellaan siitä, mihin ongelmiin heidän tuttavapiirinsä voisi tarvita apua.

Voisin kokeilla päästä julkisuuteen puhumaan tästä aiheesta.

Samalla alkaisin kesän aikana luoda kaikessa rauhassa syksyä varten materiaalia, jota ihmiset voivat opiskella pienryhmissä. Tai äh, ei edes opiskella, vaan keskustella siitä, miten “kolme prinsiippiä” näkyvät heidän ja tuttavien elämässä ja miten niiden ymmärrys voi helpottaa heidän elämäänsä.

Siis ideana on se, että joku voi kutsua pari tai useamman tuttunsa miettimään ryhmänä “inhimillisen kokemuksen luonnetta”. Materiaalia voi opiskella myös työpaikoilla, kouluissa, urheiluseuroissa, ompeluseuroissa, opettajanhuoneissa, jne.

Voisin tehdä materiaalista niin tiiviin, että jo neljä 1-2 tunnin tapaamista tai yksi päivä riittäisi perusteiden läpikäymiseen.

Minä tarjoan ryhmien vetäjille tukea ja materiaalit tapaamisia varten.

Eli kukin “keskustelutapaaminen” alkaisi joukolla kysymyksiä tyyliin: “Kerro pari esimerkkiä kerroista, jolloin stressaantuneena yritit ratkaista jotain ongelmaa kunnes myöhemmin mielialan kohottua ratkaisu tuli mieleesi kuin salama kirkkaalta taivaalta vaikka et edes ajatellut koko asiaa.”

Sitten olisi ehkä jotain jatkokysymyksiä, joista en nyt keksi esimerkkiä.

Sitten tulisi video, jonka jengi voisi katsoa joko jonkun läppäriltä tai DVD:ltä (voisin toimittaa ohjeet), ja jossa kerron konkrettisin esimerkein mistä on kyse, mitä se voi tarkoittaa käytännön elämän kannalta jne.

Sitten tulisi taas keskustelukysymyksiä tyyliin: “Jos tämä on totta, mitä se tarkoittaisi kunkin henkilökohtaisessa elämässä”.

Tämän kirjoittaneena istun täällä sohvalla vähän ihmetellen itseäni.

Tämä tuntuu jotenkin ihan älyttömän oikealta ja luonnolliselta ja helpolta ja kevyeltä. Ja se puolestaan tuntuu vähän oudolta, koska ööh… no, onhan tää vähän outoa. 😀

Koko ajatus siitä, että tyyliin 20 vuoden päästä kaikki suomalaiset olisivat tietoisempia mielialoistaan ja niiden vaikutuksesta päätöksentekoon ja näkisivät useimmiten että voivat olla onnellisia tässä ja nyt, eivät stressaisi ja murehtisi jne., tuntuu ihan täysin saavutettavalta ja oikeastaan aika helpolta.

Näen että vaatii vain aikaa, että viesti menee koko kansan kaikkien kerrosten läpi — mutta uskon niin vahvasti siihen, että kunhan nyt jostain lähdetään liikkeelle ja ihmiset huomaavat että heidän läheisissään tapahtuu selkeä muutos, he tulevat uteliaaksi ja ovat valmiita miettimään miten nämä jutut voisivat päteä heidän kohdallaan.

Aion kutsua poliitikkoja, toimittajia, muiden valmentajia ja psykologeja, opettajia, armeijan edustajia, yritysjohtajia jne. henkilökohtaisiin keskusteluihin, joiden aikana voimme yhdessä selvittää miten “kolme prinsiippiä” näkyvät heidän elämässään.

Samaan aikaan tietysti jatkan myös näiden asioiden opiskelua, ammatikseni valmentamista, tämän VIP-sivuston pitämistä ja kehittämistä jne. — eli tuo on pikemminkin harrastus kuin mikään koko elämän syövä elämäntehtävä.

Ja siis ihmeellisintä tässä on se, että näen ettei tämän tosiaan tarvitse vaatia kauhean paljon vaivannäköä tai edes aikaa päivistäni, vaan että tämä kaikki käy helposti, ilon kautta ja omalla painollaan.

Ehkä tähän fiilikseen vaikuttaa se, etten ole tekmässä tätä siksi että olisin mitenkään huolissani suomalaisista tms., vaan koska tämä nyt tuntuu jotenkin kauhean järkevältä ja itsestäänselvältä vaihtoehdolta — teen tämän “koska se on mahdollista.”


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
Posted in:
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

7 Comments

  1. Hei! Ihan mahdottoman hieno loistava upea idea. Mä olen ihan varma että sä jos kuka pystyt tohon. Aika on varmaan kypsä uudenlaiseen ajatteluun, ja suuri osa ihmisiä on väsyneitä ja kyllästyneitä siihen miten asiat vaan jotenkin muka menevät itsestään paskempaan suuntaan. Oon usein miettiny että kuka oikeastaan on se ihminen joka tekee ne ahdistavat, masentavat, ikävät ja järjettömät päätökset, missä kohtaa ihmislaumaa yksilöt lakkaavat ajattelemasta ja muuttuvat harmaaksi massaksi joka ei ole enää inhimillinen, lämmin, iloinen, energinen, kaikesta selviävä? Ketä siihen massaan kuuluu? Kukaan ei varmaan halua kuulua. Kukaan ei tunnusta kuuluvansa. Onko sitä edes olemassa. Muuta kun meidän korvien välissä itsekullakin. Se korvien väli pitää täyttää jollakin ihan muulla! Hienoa Katri:)

    • Niin ja kun ei tässä ole kyse mistään muusta kuin autetaan ihmisiä ymmärtämään paremmin se, minkä he itse jo tavallaan tietävät ja kokevat, mutta eivät ole ihan käsittäneet. Yleisin lause mitä kuulen valmennettaviltani: “kyllä mä tämän jollain tasolla tiesin”. Niin me KAIKKI TIEDÄMME. Ja kohta myös tiedostamme. 😀

  2. Olen sanonut varmasti aikaisemminkin tämän,ihminen on luultavasti ainoa laji maailmassa,joka ihan itse tekee elämästään helvetin.Ajattelen myös oman elämäni kulkua ja pakko todeta,että olen itsekin syyllistynyt tuohon ja voi olla,että näin tapahtuu vieläkin.Monissa liemissä keitettynä ja niissä hautuneena tiedän myös,että kaikesta selviää jos on oma tahto siihen.Mun isä sanoi aina inhottavissa kohdissa:paskaa on turha pöyhiä ,se haisee muutenkin! Uskon muuten siihen tosi vahvasti,että omalla elämänasenteellaan voi jakaa iloa ja aurinkoa ympärilleen,myös sitä synkkyyttä tietenkin.Mun yksi konsti huonoina päivinä on hymyn ajatteleminen,se oikeasti näkyy naamasta ja silmistä ja tuntuu omassa olossa. Kyllä me selvitään positiiviseksi kansaksi,siihen uskon:)

    • Totta! Ja mikäs siinä jos ottaa päähän, kunhan ei ota liian vakavasti sitä että ottaa päähän. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *