Meri mielessä

This is Our Storyn Suvi pyysi Kutri.net:in Facebook-sivulla meriaiheista kuvapostausta. No tässä se tulee… Tosin kyllä tekstin kera, kirjoittaja kun olen.

Los Angeles sijaitsee meren rannalla, mutta se ei ole varsinaisesti rantakaupunki. Se on pikemminkin valtavn laaja asuinalue, johon kuuluu useita rantakaupunkeja.

Vaikka nykyisestä asuinpaikastamme West Hollywoodista on lähimpään rantaan vain reilut 15 km, sinne ajaa parhaimmillaan reilut 20 minuuttia (tyyliin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun ei ole lainkaan liikennettä), tavallisesti 35 minuuttia ja pahimmillaan yli tunnin.

Voitte päästä ajomatkan tunnelmaan ajamalla ruuhka-aikaan Paavalin kirkolta Vallilasta Töölön kautta Lauttasaareen — ja takaisin.

Niinpä useimmat suur-Los Angelesin alueella asuvat eivät pääse nauttimaan rantaelämästä kuin korkeintaan viikonloppuisin — yleensä eivät silloinkaan.

Vaikka mekään emme hengaa rannalla kuin ehkä kerran viikossa, sään ja kavereiden ohella meri on yksi tärkeimmistä syistä miksi rakastan Los Angelesia.

Minulle kaikkein rakkain ranta on Venice Beachin kalastuslaiturin (Venice Fishing Pier) luona oleva rannanpätkä. Santa Monican ranta on vähän snobi ja Venice Beachin pohjoispääty täynnä friikkejä. Marina del Rayn laidalla oleva osa Venice Beachia on edelleen boheemi, mutta konstailematon.

Vuosien varrella olen tulut tänne kun olen ollut iloinen tai surullinen, hyvässä seurassa tai ihan hukassa oman elämäni kanssa. Hyvin usein olen tullut tänne suoraan lentokentältä tai viettänyt viimeiset tunnit ennen lähtöä nauttimassa yhdestä Losin upeista auringonlaskuista.

Jos aaltojen katselu ei yksistään riitä rauhoittamaan mieltä, rantaan päättyvällä Washington boulevardilla, vain kahden lyhyen korttelin päässä rannasta on lempikahvilani The Cow’s End. Sen edessä arkipäivisin jaarittelevat kantajäärät, loistava kahvi ja uskomattomat täytetyt leivät muistuttavat siitä, että tässä hetkessä kaikki on hyvin.

Tätä reissua suunnitellessa alkoi tuntua siltä, että lapsen kanssa voisimme aloittaa reissun joltain vieläkin rauhallisemmalta rannalta. Osin fiilis pohjalta, mutta pääosin vuokra-autoteknisistä syistä halusimme jäädä ensimmäiseksi yöksi lentokentän tuntumaan. Venice Beach on lentokentästä pohjoiseen, mutta rannan tuntumassa olevan kentän eteläpuolelta löytyi veljeni suosittelemana todellinen helmi ja uusi lempibiitsini: Manhattan beach.

Meille osui ensimmäiseksi aamuksi vieläpä poikkeuksellisen ihana sää, joten Kalifornia-tunnelmaan ei ollut kauhean vaikea päästä…

Pari viikkoa myöhemmin veli esitteli meille Manhattan Beachin pohjoisosassa olevan El Porton -rannan, joka on erityisesti surffareiden suosiossa. Teollisuusalueeseen (?) päättyvä ranta ei ole yhtä puleerattu kuin pari kilometriä etelään oleva Manhattan Beachin pääranta, mutta tunnelma on rentoudessa samaa luokkaa Venice Beachin eteläpäädyn kanssa.

Ekan visiittimme rantaan kruunasi vedestä ilmaan hyppivien delfiinien bongaaminen kaukana horisontissa! Ne voi (ehkä) nähdä seuraavalla lyhyellä videopätkällä horisontissa, vähän keskeltä vasemmalle.

Toki muutkin rannat täällä ovat ihan kivoja, kuten Santa Monican ranta monista leffoista tuttuine maailmanpyörineen.

Ja hurjan leveine hiekkarantoineen.

Tai Malibun rannat, jotka tosin ovat sen verran pitkän ajomatkan päässä, että eksyn sinne vain ääriharvoin.

Jokohan tässä nyt oli merikuvia kerrakseen?

Ihanaa uutta viikkoa kaikille!

P.S. Joko huomasit että niin vanhat kuin uudet  VIP-jäsenet saavat nyt ilmaisen puhelinvalmennussession?


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
Posted in:
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *