Hyvällä sykkeellä

Kuten radiohiljaisuudesta olette ehkä voineet päätellä, kiirettä on pitänyt.

Perjantaina kävin tapaamassa tulevaa omaa valmentajaani, joka avasi silmäni erinäisten asioiden suhteen. En ollut aktiivisesti etsimässä valmentajaa, mutta kyseinen “koulukaverini” teki vaikutuksen fiksuilla näkemyksillään niin, että haluan käydä hänen kanssaan entistä enemmän keskusteluja “inhimillisen kokemuksen luonteesta” ja ennen kaikkea valmentamisesta.

Nyt viikonloppuna oli Supercoach Academyn toinen viikonloppu. Ekan jälkeen en ollut ihan liekeissä, mutta tämä viikonloppu kolahti sitäkin kovempaa. Opettajina olivat tällä kertaa Linda ja George Pransky.

Olenkin jo Kutri.net:in Facebook-sivulla vihjannut kuinka näkökulmani maailmaan on muuttunut viikonloppuna. Itseni ja ajatusteni näkeminen ihan uudessa valossa on saanut minut tuntemaan itseni vapaammaksi kuin ehkä koskaan ennen. Vapautuminen näkyy jo nyt konkreettisesti mm. siinä, että heittäydyn nyt tosissani valmentamisen maailmaan ja ensimmäiseksi loin Teholaihdutus-ryhmävalmennuskurssin.

Tänä iltana on puolestaan käsikirjoituskurssin ensimmäinen webinaari. En ole ehtinyt päivittää vielä uutta hintaa kurssille, joten jos olette nopeita, ehditte vielä napata paketin vanhaan hintaan. Olen nostamassa muuten Onnistunut laihdutus -itsevalmennuspaketin hintaa 49,20 euroon maaliskuun alussa, kun pakettiin tulee lisänä webinaarit jokaisesta osasta. Siihen asti paketin saa siis hintaan 24,60 euroa (jos muistan oikein).

No mikä tämä valtava havainto sitten oli, joka räjäytti tajunnan? Kyseessä on itse asiassa kokonainen havaintojen sarja, mutta kaikkein vapaimman fiiliksen toi se, että näin miten:

 1. valitsemme itse kaikki ajatuksemme –– vaikkakin useimmiten niin, ettemme edes tajua valinneemme niitä
 2. ajatus, jota ajattelen juuri nyt on alle minuutin vanha — jos se tuntuu vanhemmalta, se johtuu siitä että olen valinnut ajatella samankaltaisen ajatuksen kuin hetki sitten, koska se on tuntunut hyvältä idealta sillä hetkellä.
 3. voin ajatella ihan uudella tavalla mistä tahansa asiasta millä hetkellä hyvänsä.

Iloisin olo tuli ehkä havainnoista, että jokaisen meistä ajatusprosessi on “riittävän hyvä” ja vaikka en koskaan yrittäisi tietoisesti muuttaa yhtään ajatusta, mieleni pitää huolen siitä, että päädyn lopulta hyvään ratkaisuun — joskin joskus ehkä mutkan kautta.

Samalla näin miten luonnossa kaikki on nimenomaan “riittävän hyvää” eli toimiva kompromissi elämän ylläpitämisen ja energiatehokkuuden välillä — ja miten täydellisyyden tavoittelu on luonnotonta. Päästäkseen todelliseen täydellisyyteen, joutuisi käyttämään tuhottoman paljon energiaa, mikä ei enää ylläpidä elämää. Siksi ihmisillä on umpilisäkkeet, häntäluut, rakenteellisia virheitä, tuskalliset synnytykset yms. muita pieniä “suunniteluvirheitä”.

Jos tämä kuulosti vielä vähän korkealentoiselta, voin luvata että tulevina viikkoina (vuosina?) tulen puhumaan asiasta hyvin paljon ja lukemattomin esimerkein, jolloin se, mistä puhun avautuu ehkä vähän paremmin.

Jos olet utelias kuulemaan nyt ja heti lisää siitä, miten on mahdollista muuttaa elämänsä yhdessä silmänräpäyksessä kevyemmäksi, helpommaksi ja hauskemmaksi, harkitse Kutri.net:in VIP-jäseneksi liittymistä. Laitoin juuri VIP-jäsenille noin tunnin mittaisen podcastin viikonlopun Suurista Havainnoista.


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
Posted in:
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

5 Comments

 1. Sen verran on kommentoitava, että jotenkin ontuu tuo yhteys kokemiesi henkisten valaistumisien ja noiden “teholaihdutus” valmennusten välillä. Toistuvasti ensin esittelet suht kiinnostaviakin ajattelua avartavia ideoita ja sitten yhtäkkiä kaikki palautuukin taas kiloihin ja sentteihin. Tai ehkä olet jossain selittänyt, mutta minulta on mennyt ohi, miksi laihduttaminen on niin olennaista (ja nimenomaan laihduttaminen eikä esim. “kunnon kohottaminen”) sen sijaan, että keskittyisimme itse kukainenkin henkiseen kasvuun ja sitä kautta tulevaan yleiseen hyvinvointiin. Itse ajattelen niin, että kun on rauhallinen mieli ja kaiken kaikkiaan tasapainoinen olo niin kyllä se paino ja muukin ulkoinen tulee kuntoon sitä myötä – jos ei heti niin ajan kanssa varmasti. Eikö olisi siis olennaisempaa panostaa henkisen puolen valmennukseen ja unohtaa nuo laihdutushommat välillä?

 2. Erittäin hyvä kysymys Marika!

  Miksi halusin luoda teholaihdutus-kurssin? En tiedä.

  Minulle tuli samanlainen sisäinen inspiraatio tehdä se kuin esim. keväällä 2011 ottaa valmennettavaksi 13 naista tai tulla tänne Supercoach Academyyn. Tai luoda käsikirjoituskurssi. Olen huomannut, että tätä syvältä sisältä kumpuavaa “johdatusta” seuratessani lopputulos on aina positiivinen — joskus jopa hämmentävän positiivinen.

  Siksi en ole edes miettinyt miksi haluan tehdä kurssin.

  Kyllä, JOS uskoisin että mikään ulkoinen voi vaikuttaa tunteisiimme JA uskoisin että sillä miten paljon joku painaa on jotain tekemistä hänen mielialansa kanssa, niin joo, silloin olisi outoa että puhuisin siitä miten rakastaa itseään tässä ja nyt JA markkinoisin Teholaihdutusta.

  MUTTA tiedän että kaikki tunteemme ovat vain ja ainoastaan riippuvaisia ajatuksista, jotka itse valitset ajatella jostain — eli TIEDÄN ettei lihominen, laihtuminen tai painomme ratkaise sitä mitä ajattelemme itsestämme, vaan ajatuksemme joita ajattelemme niistä ja itsestämme.

  Samoin tiedän, että kun tunteet poistetaan kuvioista, laihduttamisesta tulee samanlainen käytännön asia kuin hampaiden pesemisestä tai suihkussa käymisestä.

  Laihduttaminen, treenaaminen, tietyllä tavalla syöminen jne. eivät itsessään ole koskaan minkäänlainen ongelma — tunteet, joita liitämme prosessiin ja joilla yritämme motivoida itseämme toimimaan vastoin tahtoamme ovat.

  Uskon, että on olemassa iso joukko ihmisiä, joiden sisäinen viisaus — tai lääkäri — käskee heidän laihduttaa. Tämä kurssi on heitä varten. Siksi kurssin kuvauksessa todetaan:

  “Teholaihdutus-kurssi on yksityinen laihdutusryhmä 6-10 naiselle, jotka ovat valmiita sitoutumaan 100 % omaan laihdutusprojektiinsa – siinäkin tapauksessa että kurssin aikana he ymmärtävät ettei laihtuminen tee heitä onnellisemmaksi, rikkaammaksi, rakastetummaksi tai paremmaksi ihmiseksi. ”

  Siksi kurssin hinta on niin korkea, että se pakottaa miettimään miten tosissasi olet laihtumisen suhteen.

  Siksi kurssikyselyssä kysytään:

  “Jos tietäisit täysin varmasti, ettei laihtuminen tee sinua onnellisemmaksi tai saa sinua tuntemaan itseäsi rakastetummaksi tai itsevarmemmaksi kuin mitä olet nyt, haluaisitko silti laihduttaa?”

  Kuten sanottua — en tiedä miksi minun pitää tehdä tämä kurssi. Tiedän vain, että sisäinen viisauteni käskee tehdä sen. Luotan siihen, että kurssille tulevat ovat ihmisiä, joiden oma sisäinen viisaus ajaa heidät kurssille.

 3. Niin ja näen koko ajan selkeämmin, ettei ole mitään yhtä tavoitetta, joihin kaikkien pitäisi tai kannattaisi sitoutua vain siksi, että joku muu niin sanoo.

  Esim. oma sisäinen viisauteni ei ole kiinnostunut henkisestä kasvusta henkisen kasvun vuoksi tai koska olisin sitten parempi ihminen tms.

  Se on kiinnostunut siitä, mikä on totta, koska se on utelias näkemään mikä on totta ja ymmärtämään ihmisyyttä paremmin.

  Se on kiinnostunut auttamaan muita näkemään totuuden itsestään ja ihmisyydestä, koska se tuntuu tärkeältä — vaikken tiedä miksi, koska samaan aikaan tietyllä tasolla en välitä tajuavatko muut mitä puhun vai en. Ts. en ota henkilökohtaisesti tai ahdistu jos joku haluaa pitää kiinni maailmankuvasta, jossa esim. ulkoiset asiat ratkaisevat oman tunnetilan.

  Samalla näen aina vain selkeämmin, miten myös henkisestä kasvusta voi tulla jollekin emotionaalinen ongelma samalla tavalla kuin monelle laihduttaminen on ongelma. Ts. että joku tavoittelee henkistä kasvua, koska uskoo sen tekevän hänet onnellisemmaksi, rakastetummaksi, menestyneemmäksi, paremmaksi ihmiseksi tms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *