Omia unelmia etsimässä

Jokohan mä nyt “uskaltaisin” alkaa blogata tälläkin puolella? 🙂

Olen nyt siis itsekin vastaillut innoissani noihin kirjoittamiini Huippuvuosi 2012 -tehtäviin. Tänään mietin omia unelmiani. On hassua huomata että kirjoittaessani kysymyksiä en oikeasti tiedä mitä tulen niihin vastaamaan. Tai toki minulla on siitä jokinlainen haju, mutta alkaessani vastata kysymyksiin tuntuu kuin vastaukset kumpuaisivat jostain ihan eri aivojen osasta kuin mitä käytin kirjoittaessani kysymykset.

Luulen että kyseessä on samantyyppinen ilmiö kuin sillon kun käsikirjoitan. Laitan tuohon loppuun TAIK:in lopputyöni, jossa puhun käsikirjoittajan kolmista kasvoista. Olen huomannut että käsikirjoittaessani vuorottelen kolmessa eri roolissa tai lähestyn tekstiä kolmesta eri näkökulmasta.

Yksi on innokkaasti ideoiva luova hullu, jonka ainoa tehtävä on keksiä ideoita — koen, että vastatessani Huippuvuosi-tehtäviin olen lähimpänä tätä roolia.

Toinen on kylmästi karsiva ammattitappaja, joka karsii heikot ja vanhat ideat toimivista, vahvoista ja kehityskelpoisista ideoista. Tätä teen vastatessani siinä vaiheessa, kun alan valita mitä unelmia haluan ensi vuonna toteuttaa.

Kolmas on kirjanoppinut analyyttinen rakentaja, joka analysoi isoa kokonaisuutta, näkee mitä puuttuu ja mihin kohtaan tarvitaan lisää materiaalia, jonka innokkaasti ideoiva luova hullu saa seuraavalla kierroksella ideoida. Kirjoittaessani noita VIP-sivuston tehtäviä ja itsevalmennuspaketteja huomaan nimenomaan olevani tässä roolissa.

Koen eri roolien erottamisen tärkeäksi siksi, että jos esim. siirryn ammattitappaja-rooliin liian varhain ideointiprosessissa, alan ampua käyttökelpoisiakin ideoita alas ennen kuin ne ovat ehtineet kehittyä “täysikasvuisiksi”. Samoin käy meille silloin kun alamme torpedoida omia unelmiamme Michael Neillin termein “ennenaikaisella käytännöllisyydellä”.

Samoin jos alamme miettiä unelmiamme liian analyyttisesti alusta alkaen, mielemme keksii meille ainoastaan unelmia, jotka on mahdollista toteuttaa, sen sijaan että se valjastettaisiin miettimään miten mahdottomilta näyttävistä sydämen unelmista voisi tehdä totta.

Lue lisää näistä kolmesta lähestymistavasta ja ylipäätään käsikirjoitusprosessista lopputyöstäni:

Käsikirjoittajan kolmet kasvot

 


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
Posted in:
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *