Fiilistelyä

20111221-004619.jpg

Tämän päivän ruokapäiväkirjaa valmistellessa iski yhtäkkiä havainto: 12 päivän päästä saan kirjoittaa kaikki blogimerkinnät wordpressillä!

WordPress on siis tämä blogialusta eli käytännössä ohjelma, joka pyörittää tällä hetkellä kutri.net:iä. WordPressejä on kahta lajia. Toinen on wordpress.com joka on samankaltainen blogipalvelu kuin blogger.com. Esimerkiksi Evitan sivuilla bloganneen Minnan blogi on nykyään siellä. Sen lisäksi käytännössä kuka tahansa voi ladata wordpress.org:ista wordpress-ohjelman ja asentaa sen joko omalle palvelimelle tai palvelimelle josta hän on ostanut kotisivutilaa. Palvelin on nettiin kytkeytynyt tietokone — tai usein joukko tietokoneita — jossa sijaitsee erilaisia kotisivuja, sähköpostilaatikoita ja muita nettipalveluita ja/tai jonka kautta nettiliikenne kulkee.

Esimerkiksi kutri.net sijaitsee hostgatorin palvelimella (Jenkeissä), kun taas sen kuvat ja tulevaisuudessa myös äänitteet ovat amazon.com:in palvelimella Irlannissa.

Itse asiassa useimmat palvelin-palvelujentarjoajat (ml. Hostgator) tarjoavat valmiin wordpressin asennusohjelman kotisivutilan ostajille, jolloin oman blogin aloittaminen omalla wordpressillä on helpompaa vasta-alkajillekin.

Olen tässä vuosien varrella kokeillut yhtä sun toista ohjelmaa kotisivujeni päivittämiseksi, mutta mihinkään en ole kyllä ollut niin rakastunut kuin wordpressiin! Sen jälkeen kun olet tehnyt wordpressin perusasennuksen, voit täydentää sitä lukemattomilla apuohjelmilla eli plugineilla ja muokata sen ulkoasua teemoilla. Valtaosa niistä on ihan ilmaisia, jolloin käyttäjät voivat halutessaan lahjoittaa rahaa niiden suunnittelijoille. Itse käytän eräitä maksullisia teemoja ja plugineita. Esimerkiksi tämä teema on Kaptinlinin suosittu Striking-teema.

Erityisesti arvostan wordpressiä jouduttuani käyttämään välillä toisenlaista blogialustaa. Varmaan se toinenkin on ihan hyvä, mutta minä en koskaan tullut ihan täysin sen kanssa sinuiksi. Osasyynä lienee sekin, etten voinut käyttämälläni versiolla blogata kännykästä. No tänne wordpress-alustaiseen kutri.netiin kännykkäbloggaus onnistuu, joten jatkossa blogimerkintöjen määrä saattaa hieman lisääntyä, kun voin jakaa kanssanne nopeasti mieleen juolahtaneen ajatuksen tai hetken.

20111221-014646.jpg

Reilun parin viikon päästä onkin sitten jo lähtö Losiin. Iik! Tänään sain vahvistettua meidän kämpänkin. Ilolla ja innolla odotan niin Kalifornian aurinkoa, kavereiden ja Jenkkeihin toistaiseksi pysyvästi muuttaneen pikkuveljen ja hänen vaimonsa näkemistä kuin Trader Joe’s -ruokakauppaan pääsemistä. Jep! Olen niin pimeä että fantasioin ruokakaupasta! Mutta tästä ja kaikesta enemmän 1.1.2011. Siihen asti tarina jatkuu Evita-lehden blogissani.

20111221-015338.jpg

P.s. Tämän blogimerkinnän todellinen pointti oli se, että lähetin sen kännystä…


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *