Jees, eli kotisivuja on päivitetty ja noi mun laajat (jenkki)fitness-lehti arkistot on käyty melkein kokonaan läpi eli varmaan jossain vaiheessa kun taas töiltäni kerkiän kirjoittelen pari uutta juttua ainakin aiheesta selluliitti ja itsensä motivointi samoin kuin “10 tapaa laihtua” tms.

Olen ollut viimeisen viikon aikana huomaavinani selkeitä muutoksia kropassani — aamuisin vatsa on ihanan litteä ja vatsalihat alkavat taas kuoriutua esiin rasvojen alta. Kylkiluut pystyy taas laskemaan ja samalla käsivarsiin on tullut muotoa. Mikä parasta, myös reisi- ja pohjelihaksen muoto erottuu sivureidessä ja pohkeissa kaikkien selluliittien katveesta.

Liikunta tuntuu menneen siinä määrin veriin, että sunnuntaina jouduin erikseen päättämään, että EN liiku vaan suon keholleni lepopäivän.

Ai niin ja mikä parasta, niin kauan kuin muistan, olen kärsinyt kuivuuttaan hilseilevistä jaloista ja pientä näppylää täynnä olevista käsivarren alapinnoista. Nyt olen syönyt noin viikon ajan jokapäivä parin ruokalusikallisen edestä runsaasti linolihappoa sisältävää saksanpähkinä- ja rypsiöljyä. Linolihapon nimittäin pitäisi auttaa juuri tuohon ihon hilseilyyn. No, se todellakin ON auttanut! Eli kummatkin ongelma-alueet ovat selkeästi parantuneet. Luksusta! 🙂

Tänään vaaka valehteli ekalla punnituksella 71,4 kiloa, mutta tarkistuspunnituksilla nosti lukeman 71,7 kiloon ja piti sen siellä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen arkipäivä, kun paino on noin alhainen, joten jään odottamaan mitä huominen ja loppuviikko tuo tullessaan.

Soneraplazan Elleissä tyyppi tai pari näyttää odottavan kieli pitkällä mun epäonnistumista ja saavan jonkinlaista iloa/tyydytystä siitä, ettei mun paino laske. Hämmentävää. Ehkä olen aidosti tyhmä ja naiivi, mutta oikeasti on vaikea kuvitella miksi joku, jota mä en tunne ja joka ei tunne mua henkilökohtaisesti, toivoo mulle pahaa. Teenkö oikeasti vääryyttä jotakuta kohtaan sillä, että pidän näitä kotisivuja ja kehoitan ihmisiä syömään terveellisesti ja riittävästi? Eihän kenenkään tarvitse totella mua.

Mistä pääsenkin kätevästi toiseen ihmetyksen aiheeseeni — miksi normaalipainorajojen sisällä, mutta selvästi ylärajalla oleva henkilö ei saisi yrittää saada itselleen mahdollisimman hyväkuntoista (sanan kaikissa merkityksissä) vartaloa — varsinkaan silloin, kun hän tekee sen todistettavasti täysin terveellisesti? Onko olemassa joku kirjoittamaton sääntö, että vain ja ainoastaan sellaiset ihmiset, jotka ovat syntymälahjana hyvän kropan, saavat omistaa sellaisen ja niiden, jotka eivät luonnostaan ole vähärasvaisia ja lihaksikkaita pitää tyytyä huonompaan korppaan, vaikka he voisivat hieman vaivaa näkemällä saada itselleen kauniin, vahvan ja ennen kaikkea terveen vartalon?

Tästä tuli mieleeni eräs malli, joka naistenlehdessä selittää pokkana, kuinka hänen ei tarvitse treenata, koska hän pysyy luonnostaan niin hoikkana. Samaan aikaan tietyissä piireissä on julkinen salaisuus että ko. henkilö käyttää aineita, jotka vievät nälän ja pitävät energiat huipussa… Nuoret tytöt katsovat mallia ja toivovat pääsevänsä yhtä hoikaksi — kun heillä ei ole käytössä nälän ja väsymyksen vievää ihmeainetta, he lopettavat syömisen.

Samaan aikaan Jenkeissä tavalliset teinipojat vetävät horppuja saadakseen nopeammin treenattua itsensä lihaksikkaiksi könsikkäiksi, joista tytöt tykkäävät. Mitä siitä, jos he samalla riskeeraavat oman terveytensä?

Toisaalta tietyissä piireissä ruumiinkulttuuria halveksitaan. Se sopii rahvaalle, ihmisille, joilla ei ole parempaa tekemistä. Eräänä päivänä äärimmäisilleen henkistynyt mieli huomaa olevansa vankina rappeutuneessa ruumiissa, joka ei enää tottelekaan vaan kostaa vuosien laiminlyömisen kivulla ja säryllä.

Kultainen keskitie. Olen aina inhonnut kohtuullisuutta, keskivertoa ja kultaista keskitietä. Nyt olen valmis muuttamaan mieltäni. Ehkä elämässä on osa-alueita, joissa tylsin ja varmin ratkaisu onkin se ainoa oikea. Riittävästi proteiinia, rasvaa, hiilihydraattia ja energiaa, riittävästi liikuntaa, riittävästi lepoa — siinä resepti pidempään elämään terveessä ruumiissa. Kun verensokeri ei heittele, kun energiataso on jatkuvasti korkea, kun keho on levännyt, terve ja vahva, niin mielikin voi paremmin.


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *