Piti mennä illaksi Hesaan tapaamaan tuttuja, mutta suunnitelmiin tuli muutos. Niinpä kävin ostamassa Prismasta vähän hemmotteluherkkuja miehelle ja minulle. Tuloksena oli pitsa, jonka rasvaprosentti on reilusti alle 17 %, todennäköisesti jopa lähempänä 10 %.

Tein kaksi pitsaa. Kummassakin oli pohjana Apetit luomupizzapohja (kaloreita noin 222 kcal / 100 g, rasvaa vain 4 g / 100g). Päälle laitoin jotain valmistomaattibasilikakastiketta (1/3 prk kumpaankin), kaloreita muistaakseni noin 45 / 100 g. Tomaattikastikkeen päälle ladoin kumpaankin pitsaan koko paketin Riitan herkun valmiiksi viipaloitua mozzarellaa (17 % rasvaa). Toiseen pitsaan laitoin juuston päälle purkin tonnikalaa vedessä, puolikkaan sipulin suikaloituna ja ehkä pari ruokalusikallista viherhomejuustoa (17 % rasvaa). Toisen päälle tuli melkein koko paketti ohuenohuita kevyesti savustettuja kinkkuleikkeitä (rasvaa about 3 %) ja runsaasti tuoreita herkkusieniä viipaloituna. Lopuksi ripottelin päälle vielä rouhittua mustapippuria ja pitsamaustetta.

Paistoin pitsoja noin 6-8 min. uunin yläosassa. Ja hyvää tuli, joskin hieman kosteaa, koska en keittänyt tomaattikastiketta etukäteen kokoon. Lasken ehkä joskus myöhemmin tarkat kalori- ja ravintoainearvot noille pitsoille. Jaksoin syödä yhteensä vain reilun puolikkaan pitsaa (kiitos runsaan proteiinimäärän?).

rakkaudella

Kutri


Katso Päivän teoria -videoni livenä klo 8:30 arkiaamuisin tai jälkilähetyksenä milloin vain Kutri.net:in Facebook-sivuilla: fb.com/kutrinet
About the Author

Katri Manninen

Katri Manninen on transformatiivinen valmentaja ja kirjailija-käsikirjoittaja, joka haluaa auttaa sinua vapautumaan stressistä ja turhasta pelosta, jotta voisit seurata sisäistä viisauttasi, toteuttaa itseäsi ja nauttia enemmän elämästä.
Seuraa Katria Twitterissä, Facebookissa , Instagramissa, Snapchatissa, Periscopessa, YouTubessa ja Google+:ssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *